Skip to content

Čaj od vrijeska (rtanjski čaj)

4.5 (6 reviews)

202.00 RSD (sa PDV)

Kao antiseptik, sredstvo za olakšanje varenja i tegoba kod nadutosti, za ublažavanje upale mokraćnih kanala, organa za disanje. Spolja se koristi kod upala kože i sluzokože.

Opis

ČAJ OD VRIJESKA (RTANJSKI ČAJ) – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Satureja montana L. (Lamiaceae)
Opis: Koren je vretenast. Iz korena izbija nekoliko stabljika formirajući patuljasti žbun. Stabljike su uspravne, u donjem delu odrvenele, bledozelene, u gornjem delu često ljubičaste i pokrivene proređenim dlakama. Listovi su uzdužno linearno lancetasti, svetlo istačkani. Cvetovi su skupljeni u pazuhu listova u gornjem delu stabljike. Krunica je bela, ružičasta ili ljubičasta, prijatnog mirisa. Raste u južnoj Evropi, na sušnim i toplim krečnjačkim kamenjarima Mediterana i submediterana i kserotomnim zajednicama Srbije.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Saturejae montanae herba).
Hemijski sastav: Herba rtanjskog čaja sadrži do 2% etarskog ulja, triterpene, flavonoide, derivate cimetne kiseline.
Upotreba: Kao antiseptik, sredstvo za olakšanje varenja i ublažavanje tegoba kod nadutosti, za ublažavanje upale mokraćnih kanala, organa za disanje i varenje. Spolja se koristi kod upala kože i sluzokože.
U narodnoj medicini se koristi: Kao ,,muški čaj”, kao začin, dodatak jelima od mesa i ribe.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu supenu kašiku rtanjskog čaja preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela. Spolja za ispiranje kože i sluzokože.

Rtanjski čaj (Saturejae herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 32, 85

Pakovanje: 80g

6 recenzija za Čaj od vrijeska (rtanjski čaj)

 1. Dragana

  Postovani da li ovaj caj moze piti dete od 7 godina?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Može. Za pripremu 1 šolje čaja koristite 1 kafenu kašičicu. Dete tog uzrasta može da pije 1-2 šolje rtanjskog čaja dnevno.

 2. Goran Cakić

  Koleginica sa posla izlečila je kašalj ovim Rtanjskim čajem. Kašalj je vukla više od dva meseca i prošla i pulmologa, napila se antibiotika i raznih medicinskih sirupa, kao i svih čajeva za koje je čula preporuku, ali bez uspeha. Do sada!
  Još jedna preporuka za čaj!

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Drago nam je da ste zadovoljni našim čajem.

 3. Jolie

  Da li je normalno da u čaju pronadjemo mali grumen zemlje i kamenčiće?
  Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani,
   iskreno se izvinjavamo zbog prisustva kamenčića i grumena zemlje u kupljenom proizvodu. Reklamaciju na kupljen proizvod možete uputiti na e-mail adresu reklamacije@mocbilja.rs.
   Ukoliko ste proizvod kupili putem on-line kupovine, obavezan deo sadržine Zahteva za reklamacije jeste broj narudžbine (broj pošiljke koji ste dobili u email poruci prilikom potvrde kupovine) i broj računa po kome je transakcija realizovana. ONLINE prodavnica Instituta “Dr Josif Pančić”, Beograd će elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija i na upućen zahtev odgovoriti saglasno zakonski definisanim rokovima (u roku od 5 radnih dana od datuma podnošenja reklamacije), prosleđivanjem reklamacionog lista na email koji je potrošač označio kao kontakt u kome će biti sadržana i odluka ONLINE prodavnice Instituta “Dr Josif Pančić” o daljem postupanju po pitanju prosleđene reklamacije.
   Ukoliko ste proizvod kupili u nekoj od naših Apoteka „Moć bilja“ u Beogradu ili Pančevu, ili u bilo kojoj drugoj apoteci, potrebno je da, uz fotografiju računa, pri reklamaciji dostavite i fotografiju proizvoda u originalnoj ambalaži sa vidljivim serijskim brojem, kako bismo pokrenuli postupak ponovne kontole dotične serije proizvoda.

 4. Uroš Račić (potvrđen vlasnik)

  Pridružujem se svim pohvalama. Zaista najkvalitetniji rtanjski čaj na našem tržištu ….

 5. Predrag Siljic

  Ovaj ima pravu aromu a ne kao ona slama po prodavnicama biohrane.
  Snazan afrodizijak kada se popije vruc uz tablu crne cokolade ili uz tost premazan nekim cokoladnim kremom.
  Deluje 100%

 6. sfera.headoffice (potvrđen vlasnik)

  Čaj je izvanredan, blagotvoran za organizam u svakom pogledu…balansira probavni sistem, eliminiše nadutost ali i smiruje, opušta telo i um, naročito prija disajnim organima u jesenjim-zimskim danima. Za dobru energiju u toku dana, jutarnja šolja rtanjskog čaja sa malo meda i limuna je „recept“ za svaku preporuku!

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top