Skip to content
Akcija

Čaj od lista oraha

5.0 (1 review)

281.00 RSD (sa PDV)

Koristi se za skupljanje tkiva u kupkama kod upalnih promena na koži, kod akni, ekcema, kod proliva, kod gljivičnih infekcija, kod preteranog znojenja.

Šifra proizvoda: 601101 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD LISTA ORAHA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Juglans regia L. (Juglandaceae)
Opis: Listovi su neparno perasto složeni, široko eliptični, po obodu su celi. Muški cvetovi su u visećim macama a ženski u stojećim klasićima. Gajena biljka koja raste u Jugoistočnoj Evropi, Maloj Aziji i na Kavkazu.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen list (Juglandis folium).
Hemijski sastav: List oraha sadrži do 10% tanina, naftohinonske derivate (juglon, hidrojuglon i njihovi glikozidi), flavonoide, vitamin C (do 1%), etarsko ulje.
Upotreba: Za skupljanje tkiva u kupkama kod upalnih promena na koži, kod akni, ekcema, kod proliva, kod gljivičnih infekcija, kod preteranog znojenja.
U narodnoj medicini se koristi: U mešavinama za « čišćenje krvi », kod smetnji u varenju, kao antiseptik i sredstvo protiv glista.
Ograničenja u upotrebi:
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima:
Način pripreme i upotrebe čaja:
Unutrašnja upotreba: supenu  kašiku lista oraha preliti sa 200ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata, a zatim čaj  procediti. Piti 1-3 puta dnevno po šolju čaja.
Spoljašnja upotreba: 2 supene kašike lista oraha preliti sa 200 ml vode, zagrejati do ključanja, ostaviti da odstoji pola sata , zatim procediti i koristiti za ispiranja ili obloge.

Pakovanje: 100g

1 recenzija za Čaj od lista oraha

  1. Dusanka

    Na Googlu sam procitala – Za jako bujnu i jaku kosu # Caj od listova oraha i bokvice preliti vlasiste posle pranja kose !

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top