Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela vranilove trave

4.57 (7 reviews)

Original price was: 230.00 RSD.Current price is: 196.00 RSD. (sa PDV)

Aktivni sastojci pokazuju antimikrobno dejstvo pa se vranilovka koristi kod kašlja, bronhitisa, kod urinarnih infekcija, kod bolesti organa za varenje.

Šifra proizvoda: 602298 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA VRANILOVE TRAVE (VRANILOVKA) – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Origanum vulgare L. (Lamiaceae)
Opis: Stabljika je mrkocrvena do ljubičasta, listovi su na lisnim drškama, jajasti, celog ili nejasno nazubljenog oboda, prekriveni žlezdama. Cvetovi daju izgled metlice, sa tamnocrvenim ili karmincrvenim krunicama. Cela biljka miriše. Raste u umerenom pojasu Evroazije, na sušnim obroncima, siromašnim livadama i u svetlim listopadnim šumama.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Origani herba).
Hemijski sastav: Vranilovka sadrži etarsko ulje (u kome dominiraju timol i karvakrol), flavonoide, rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku kiselinu, tanine.
Upotreba: Aktivni sastojci pokazuju antimikrobno dejstvo pa se vranilovka koristi kod kašlja, bronhitisa, kod urinarnih infekcija, kod bolesti organa za varenje.
Način pripreme i upotrebe čaja: Kafenu kašiku herbe vranilovke preliti sa 200ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji  10min. Procediti i piti 2-3 puta na dan po šolju čaja.

Vranilova trava (Origani herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj:  27, 46, 84, 85, 92

Pakovanje: 80g

7 recenzija za Čaj od nadzemnog dela vranilove trave

 1. Petar

  Vranilovu travu dugo koristim ali zadnja tura koju sam kupio sa vašeg sajta, skoro da i ne liči na vranlovu travu, a ukus i ne podseća. Cvetova gotova da nema. Mislim da bi ste morali da poradite na kvalitetu…

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani Petre, žao nam je što ste nezadovoljni kvalitetom kupljenog čaja. Reklamaciju kupljenog proizvoda možete uputiti Apoteci „Moć bilja“ u Pančevu odakle se vrši slenje proizvoda, pri čemu je potrebno da priložite pakovanje čaja i potvrdu o porudžbini, kako bismo dodatno obavili kontrolu serije proizvoda i pokrenuli postupak za zamenu.

 2. Milan (potvrđen vlasnik)

  Pored toga što zaista ima višestruko blagotvorno dejstvo, ovaj čaj se može piti i „onako usput“ svaki dan zbog veoma prijatnog ukusa.

 3. Milena

  Poštovani, da li ovaj čaj smeju da piju trudnice? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema zvaničnim podacima, za većinu lekovitih biljaka, uključujući i vranilovku, za sada nema pouzdanih podataka o bezbednosti upotrebe tokom trudnoće, obzirom da studije bezbednosti za ovu kategoriju korisnika nisu ni rađene. Obzirom da se origano kao začin koristi u svakodnevnoj ishrani, korist upotrebe vranilovke u obliku čaja tokom kraćeg vremena u trudnoći svakako je veća nego šteta koju mogu prouzrokovati nelečene urinarne infekcije. Preporučili bismo da odluku o upotrebi čaja donesete uz saglasnost ginekologa.

 4. Sanja

  Poštovani, smem li ovaj čaj davati detetu od 9 godina koje ima celijakiju i gastritis ujedno? Česti su joj bolovi u stomaku, mučnine i nagoni za povraćanjem, a izbegavam Controloc tako često da joj dajem iako je gastroenterolog rekao. Malo bih i biljčice ubacila.
  Hvala najlepše.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti i u dečjem uzrastu, ipak, savetujemo da sva pomoćna sredstva koristite uz saglasnost lekara kako bi dete dobilo najbolju moguću terapiju shodno stanju bolesti/zdravlja.

 5. Marko Dojcinovic

  Koliko dugo se u kontinuitetu moze piti ovaj caj, odnosno da li se moze koristiti kao caj za uzivanje.
  Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti kao čaj za uživanje, bez posebnog vremenskog ograničenja.

 6. Anonimni

  Naj bolji i ljepsi caj dali njegove kisjeline koriste za unutrasnju masnocu

 7. Vidina

  Savršenstvo ukusa.Kada je prelivena vodom još lepše izgleda…dobrobit brza i vidljiva…tu biljku treba ceniti uz zahvalnost što je ima kod nas

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top