Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela troskota

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

224.00 RSD (sa PDV)

Koristi se kao sredstvo za iskašljavanje, razređenje sekreta, za mokrenje, zaustavljanje manjih površinskih krvarenja, kod upale kože i sluzokože, za skupljanje tkiva.

Šifra proizvoda: 602308 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA TROSKOTA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Polygonum aviculare L. (Polygonaceae)
Opis: Žilava zeljasta biljka, često polegla, razgranata, sastavljena od članaka 1-7cm dužine. Listovi su usko eliptični, češće zašiljenog vrha, cvetovi su sitni, beli ili ružičasti, u pazušnim grupama od 1-6. Grane sa cvetovima su do vrha lisnate. Kosmopolitska je vrsta, u Evropi je široko rasprostranjen oko kuća, pored puteva i na ugaženim mestima.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Polygoni avicularis herba).
Hemijski sastav: Herba troskota sadrži do 1% flavonoida, sluzi, tanine, do 1% silicijumove kiseline, kumarine.
Upotreba: Prisutni flavonoidi sprečavaju agregaciju trombocita, a novija istraživanja ukazuju da deluje kao inhibitor acetilholin esteraze i angiotenzin konvertujućeg enzima.
U narodnoj medicini se koristi: Kao sredstvo za iskašljavanje, razređenje sekreta kod bronhitisa, za izmokravanje, zaustavljanje manjih površinskih krvarenja, kod upale kože i sluzokože, za skupljanje tkiva.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašicu herbe troskota preliti šoljom (200ml) hladne vode, zagrejati i pustiti da ključa 5 minuta.Ostaviti da stoji 10 minuta a zatim čaj procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.

Troskot (Poligoni avicularis herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 25, 41

Pakovanje: 80g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top