Skip to content
Akcija

Čaj od ploda korijandra

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

Original price was: 330.00 RSD.Current price is: 281.00 RSD. (sa PDV)

Koristi se kod gubitka apetita, upale želudačne sluznice, otežanog varenja, dijareje. Ispoljava i antibakterijsko i antifungalno dejstvo.

Šifra proizvoda: 603051 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD PLODA KORIJANDRA – Moć bilja
KORIJANDER
Latinski naziv i familija: Coriandrum sativum L. (Apiaceae)
Opis: Stabljika je uspravna, gola i prugasta. Donji listovi su perasto deljeni na klinaste režnjeve, a gornji listovi su perasto deljeni na končaste režnjeve. Štitovi su sa 3-7 zrakova, bez involukruma ili je involukrum od jednog listića, a involucelum sastavljen od 3 linearna listića. Krunični listići su beli ili crvenkasti, plod je loptast, mrke ili žućkaste boje. Gaji se, a raste i na poljima među kultivisanim biljkama. Poreklom je iz severne Afrike i istočnog Sredozemlja.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen plod (Coriandri fructus).
Hemijski sastav: Plod korijandra sadrži do 1% etarskog ulja sa 60-70% linalola.
Upotreba: Kod gubitka apetita, upale želudačne sluznice, otežanog varenja, dijareje. Ispoljava i antibakterijsko i antifungalno dejstvo.
Takođe se koristi: Kao začin u jelima od mesa.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Kod osetljivih osoba, u kontaktu sa bilkom ili biljnim sokom, može doći do preosetljivosti na sunčeve zrake.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu semena korijandra preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10-15 minuta, procediti. Piti 2 puta dnevno po jednu šolju čaja između obroka. Korijander ( Coriandri fructus ) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 7, 37
Pakovanje: 100g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top