Skip to content
Akcija

Čaj od bele imele

3.33 (3 reviews)

199.00 RSD (sa PDV)

U narodnoj medicini se koristi kod povišenog krvnog pritiska, kod reume, i kao pomoćno sredstvo u terapiji tumora.

Šifra proizvoda: 602408 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD BELE IMELE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Viscum album L. (Viscaceae / Loranthaceae)
Opis: Loptasti, zimzeleni žbun, poluparazit nastanjen na drveću. Stabljika je kratka, debela, razgranata, grane su člankovite, listovi su celi, naspramni, kožasti i sedeći, objajasti. Cvetovi su žutozeleni, jednopolni. Plod je bobica, prvo zelena pa bela, sa sluzavim sadržajem.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen cvet sa listom (Visci albi herba)
Hemijski sastav: Herba bele imele sadrži lektine, proteine, polipeptide, fenilpropane, lignane, flavonoide, biogene amine i polisaharide.
Upotreba: Lektini izolovani iz imele pokazali su citotoksični efekat. Parenteralno, u vidu injekcija, koriste se preparati imele kod pojedinih vrsta malignih tumora
U narodnoj medicini se koristi: Kod povišenog krvnog pritiska, kod reume, i kao pomoćno sredstvo u terapiji tumora.
Ograničenja u upotrebi: Uglavnom se koriste gotovi preparati, ređe kao čaj.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Kod osetljivih osoba može da izazove alergijske reakcije, glavobolju i povišenu temperaturu. Ne preporučuje se za samolečenje.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašiku herbe imele uveče preliti šoljom (200ml) hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji preko noći. Ujutru čaj procediti. Ovu količinu čaja popiti u toku dana u gutljajima bez šećera. Imelu treba uzimati kratko vreme, sa prekidima.

Bela imela ( Visci albi herba ) ulazi u sastav čajne mešavine broj : 22, 54

Pakovanje : 80g

3 recenzije za Čaj od bele imele

 1. Anna

  Lečim se od nonHockin limfoma želuca i na hemioterapijama sam.Do sada 3 ciklusa,a imam ih 5.Posto mi leukociti padnu na 0,zanima me dejstvo čaja na poboljšanje krvne slike posle HT kao i na sam limfom.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Tradicionalno se upotreba čaja od bele imele preporučuje kod povišenog krvnog pritiska, a usled sadržaja lektina koji pokazuju i citotoksični efekat, bela imela ulazi i u sastav čajnih mešavina namenjenih za upotrebu u slučaju malignih procesa. Za tretman tumora i karcinoma u pojedinim Evropskim zemljama, kao komplementarna terapija i isključivo pod nadzorom lekara, koriste se standardizovani preparati na bazi bele imele, uglavnom u obliku potkožnih injekcija. Za ove preparate, u opisu efekata uglavnom se navodi da poboljšavaju kvalitet života pacijenata, dok, nažalost, o njihovom delovanju na određene parametre, kao što je delovanje na poboljšanje krvne slike i na sam tumor, nema dovoljno podataka.
   Kao pomoćno sredstvo kod malignih i benignih tumora, preporučujemo upotrebu Čajne mešavine „Calendulae compositum“ sve vreme trajanja terapije, a za poboljšanje krvne slike Kapi koprive, čaj od lista koprive ili herbe šarplaninskog čaja, i Melofer – preparat na bazi meda i ekstrakata lekovitog bilja bogatog gvožđem.

 2. Danijela (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, koliko vremena je potrebno napraviti pauzu kako bi se čaj ponovo konzumirao?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Posle desetak dana svakodnevne upotrebe preporučuje se desetak dana pauze, posle čega se može ponoviti ciklus upotrebe čaja.

 3. Nina

  Po preporuci ginekologa sam popila 3 kutije ovog caja za miome na materici. Navodno, odlican je jer ih smanjuje i uklanja. Ne da ih nije smanjio ni uklonio nego su se povecali za pola santimetra. Toliko o ovom caju za miome.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kao i ostali čajevi od lekovitog bilja blagog dejstva, Čaj od bele imele namenjen je kao podrška harmonizaciji fizioloških procesa u organizmu, i kod velikog broja korisnika pokazao je blagotvorno dejstvo i pomogao ublaženju zdravstvenih tegoba. U pojedinim slučajevima, kao što Vaš, upotreba čaja nije dovoljna, već problem zahteva medikamentoznu terapiju, ili ponekad, i hiruršku intervenciju. Obzirom da ste već pod nadzorom ginekologa, verujemo da ćete dobiti terapiju koja u potpunosti odgovara Vašim potrebama i koja će dovesti do rešenja zdravstvenog problema.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top