skip to Main Content

Čaj od bele imele

169 RSD

2.5 (2 reviews)
Šifra proizvoda: 602408 Kategorija:

Opis

BELA IMELA

Latinski naziv i familija :    Viscum album L. (Viscaceae / Loranthaceae)
Opis :    Loptasti, zimzeleni žbun, poluparazit nastanjen na drveću. Stabljika je kratka, debela, razgranata, grane su člankovite, listovi su celi, naspramni, kožasti i sedeći, objajasti. Cvetovi su žutozeleni, jednopolni. Plod je bobica, prvo zelena pa bela, sa sluzavim sadržajem.
Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušen cvet sa listom (Visci albi herba)
Hemijski sastav :    Herba bele imele sadrži lektine, proteine, polipeptide, fenilpropane, lignane, flavonoide, biogene amine i polisaharide.
Upotreba :    Lektini izolovani iz imele pokazali su citotoksični efekat. Parenteralno, u vidu injekcija, koriste se preparati imele kod pojedinih vrsta malignih tumora
U narodnoj medicini se koristi:    Kod povišenog krvnog pritiska, kod reume, i kao pomoćno sredstvo u terapiji tumora.
Ograničenja u upotrebi :    Uglavnom se koriste gotovi preparati, ređe kao čaj.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima :    Kod osetljivih osoba može da izazove alergijske reakcije, glavobolju i povišenu temperaturu. Ne preporučuje se za samolečenje.
Način pripreme i upotrebe čaja :    Jednu kafenu kašiku herbe imele uveče preliti šoljom (200ml) hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji preko noći. Ujutru čaj procediti. Ovu količinu čaja popiti u toku dana u gutljajima bez šećera. Imelu treba uzimati kratko vreme, sa prekidima.

Bela imela ( Visci albi herba ) ulazi u sastav čajne mešavine broj : 22, 54

Pakovanje : 80g

2 recenzije za Čaj od bele imele

 1. Danijela (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, koliko vremena je potrebno napraviti pauzu kako bi se čaj ponovo konzumirao?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Posle desetak dana svakodnevne upotrebe preporučuje se desetak dana pauze, posle čega se može ponoviti ciklus upotrebe čaja.

 2. Nina

  Po preporuci ginekologa sam popila 3 kutije ovog caja za miome na materici. Navodno, odlican je jer ih smanjuje i uklanja. Ne da ih nije smanjio ni uklonio nego su se povecali za pola santimetra. Toliko o ovom caju za miome.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kao i ostali čajevi od lekovitog bilja blagog dejstva, Čaj od bele imele namenjen je kao podrška harmonizaciji fizioloških procesa u organizmu, i kod velikog broja korisnika pokazao je blagotvorno dejstvo i pomogao ublaženju zdravstvenih tegoba. U pojedinim slučajevima, kao što Vaš, upotreba čaja nije dovoljna, već problem zahteva medikamentoznu terapiju, ili ponekad, i hiruršku intervenciju. Obzirom da ste već pod nadzorom ginekologa, verujemo da ćete dobiti terapiju koja u potpunosti odgovara Vašim potrebama i koja će dovesti do rešenja zdravstvenog problema.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top