Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela vrbene

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

Original price was: 264.00 RSD.Current price is: 224.00 RSD. (sa PDV)

Koristi se kao sredstvo za olakšavanje izmokravanja, razređenje sekreta i skupljanje tkiva kod rana koje teško zarastaju. Pokazuje i antitireotropno dejstvo.

Šifra proizvoda: 602371 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA VRBENE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Verbena oficinalis L. (Verbenaceae)
Opis: Stablo je uspravno a grane su prekrivene prileglim maljama. Listovi su jajasti i izduženi ili izduženo lancetasti, pri osnovi klinasto suženi, perasto usečeni i krupno nazubljeni sa tupim zupcima. Cvetovi su svetloljubičasti i mnogobrojni, u vršnim pazušnim klasovima sakupljeni u široku metlicu. Kosmopolitska je vrsta koja raste na livadama, obroncima šuma, proplancima do 1200m nadmorske visine.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Verbenae herba).
Hemijski sastav: Herba verbene sadrži iridoidne glikozide (do 0,5% verbenalina), derivate kafene kiseline (verbaskozide), malo etarskog ulja, alkaloida i sluzi.
Upotreba: Kao sredstvo za olakšavanje izmokravanja, razređenje sekreta i skupljanje tkiva kod rana koje teško zarastaju. Ekstrakt verbene pokazuje i antitireotropno dejstvo.
Takođe se koristi: U narodnoj medicini kod groznice, kao sredstvo za olakšanje lučenja žuči, kod poremećaja varenja; za olakšanje iskašljavanja kod hroničnog bronhitisa; kod nervoze; kao antireumatik.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu herbe verbene preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 5-10 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Pakovanje: 100g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top