Skip to content

Uslovi korišćenja i prodaje se primenjuju na sve sadržaje i usluge sajta mocbilja.rs (Biljna apoteka – Moć Bilja). Smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima ukoliko koriste bilo koji deo portala, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Zadržavamo pravo promene Uslova korišćenja i prodaje, shodno novim elementima ponude i/ili zakonske regulative, zbog čega bi potrošač posebno, pre svake kupovine, trebalo da proveri informacije u vezi sa Uslovima korišćenja i prodaje.

Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) Biljna apoteka – Moć Bilja svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta mocbilja.rs obaveštava:

 • Da se prodaja robe putem internet sajta Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) obavlja u okviru registrovane delatnosti Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“:
Pun naziv pravnog subjekta: Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“, Beograd
Adresa: Tadeuša Košćuška 1, 11000 Beograd
Delatnost i šifra delatnosti: 7211 Instraživanje i razvoj u biotehnologiji
Matični broj: 070175588
Poreski broj (PIB): 100120796
Web adresa: www.mocbilja.rs
Kontakt telefon: 011 30 31 650
Kontakt email: office@mocbilja.rs
 • Da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.mocbilja.rs
 • Da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) kupovina proizvoda preko našeg internet sajta www.mocbilja.rs smatra prodajom na daljinu;
 • Da roba koja se prodaje putem internet sajta www.mocbilja.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Uputstvu;
 • Da se saobraznost robe ugovoru isključivo utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućim Uputstvom; Više detalja možete videti na sledećem linku
 • Da je prodajna cena robe u koju je uključen PDV naznačena uz svaki proizvod, pri čemu u ceni proizvoda iz ponude nije sadržana cena dostave/isporuke robe, koja pada na teret potrošača
 • Da se kupovina robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), ukoliko isti postoje, obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.mocbilja.rs
 • Da potrošač robu koju kupuje putem sajta www.mocbilja.rs može platiti: pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, platnom karticom, avansnom uplatom putem elektronskog bankarstva ili uplatom u pošti ili banci, pri čemu plaća troškove isporuke robe koji su uračunati u konačnu cenu koju kupac plaća;
 • Da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice preuzima obavezu plaćanja naručene robe (dodati) pritiskom na taster ZAVRŠITE PORUDŽBINU.
 • Da potrošač ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini uplaćenog iznosa, u roku od 14 dana ukoliko preuzetu robu ne želi da zadrži.
 • Izjavu za odustanak od ugovora o prodaji zaključenog na daljinu možete preuzeti na sledećem linku
 • Da za robu koja je poručena putem internet sajta potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem internet sajta. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na sledećem linku 

Sadržaj sajta i informacije o autorskim pravima

Kupac se slaže da neće prodavati, preprodavati, reprodukovati, distribuirati, trgovati ili eksploatisati u bilo koje komercijalne svrhe sadržaj ovog sajta.

Kupac se slaže da se neće mešati ili poremetiti usluge sajta, sigurnosni sistem sajta ili sadržaj sajta.

Kupac se slaže da pre nego što je izvršio poručivanje, proveri sve specifikacije proizvoda, posećivanjem stranice sajta proizvođača.

Administratori sajta Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) konstantno rade na održavanju tačnosti informacija prikazanim na sajtu. Međutim, sajt ne može da garantuje da su svi opisi ili drugi sadržaji sajta potpuno tačni, kompletni, i bez grešaka. Fotografije su  postavljene u informacione svrhe i da one mogu prikazivati određene dodatke proizvoda koji nisu uključeni u standardni paket prodaje.

Sve cene su iskazane sa uračunatim PDV-om.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi zaposleni Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Više o politici privatnosti možete videti na sledećem linku

Načini plaćanja

Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) nudi sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem

Kupac želi da izvrši plaćanje pouzećem, isplata se vrši prilikom isporuke porudžbine. Ukoliko je isporuka putem kurirske službe, isplata se vrši direktno osobi koja vrši isporuku.

Plaćanje preko računa

Ukoliko kupac izvrši naručivanje, dobiće sve neophodne informacije za plaćanje preko računa. Isporuka će biti izvršena tek nakon što je uplata potvrđena. Ovo se odnosi samo na isporuke na teritoriji Srbije.

Plaćanje platnim karticama

Kupac može izvršiti plaćanje ličnom ili kompanijskom kreditnom karticom, na apsolutno siguran način. Online plaćanja korišćenjem kreditne kartice je zaštićen metod, jer se podaci kartice ne čuvaju od strane procesora transakcija, pošto su zaštićeni i kriptovani.
Da bi kupac platio svoju porudžbinu, potrebno je da unese broj kreditne kartice, datum isteka i CVV2/CVC2 kod (poslednje tri cifre koje se nalaze na poleđini kartice, u liniji gde se nalazi i potpis).

Ovo se odnosi samo na isporuke na teritoriji Srbije.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Evropske Centralne Banke. Iznos za koji će biti zadužena platna kartica kupca biće izražen po lokalnoj valuti banke kupca kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Biljna Apoteka – Moć bilja je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Isporuka

Poručeni proizvodi putem Interneta biće isporučeni posredstvom kurirske službe Aks Express u roku od 2-3 radna dana od dana kada smo Vam potvrdili porudžbinu.

Ukoliko je kupac porudžbinu izvršio u danima vikenda, biće kontaktiran u vezi datuma moguće dostave. (do 5 radnih dana)

*Za klijente iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore poručeni proizvodi putem Interneta biće isporučeni u roku od 3 radna dana od dana puštanja pošiljke u poštansku mrežu nakon obavljenog carinskog postupka u odredišnoj državi.

Kuriri eksterne firme koja vrši dostavu robe za nas, pošiljke donose na adresu za isporuku u vremenskom periodu od  8 do 15 h radnim danima. Molimo naše kupce da u tom periodu obezbede da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir će uručenje pošiljke pokušati u dva navrata. Uobičajena praksa ukoliko kurir ne zatekne nikog na adresi, je da pozove na telefon koji je kupac ostavio prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko se ni u ugovorenom terminu kurir ne zatekne nikog na adresi, pošiljka će nama biti vraćena, i u tom slučaju će se smatrati da je kupac odustao od porudžbine, kao i da je ugovor raskinuo.

Nalog kupca

Korišćenjem sajta ili određenih delova sajta zahteva kreiranje korisničkog naloga. Ukoliko kupac koristi ovaj sajt, odgovoran je za održavanje zaštite i privatnosti naloga i lozinke i pristupa svom računaru. Kupac prihvata odgovornost za sve aktivnosti koje se vrše pod njegovim nalogom i lozinkom. Ukoliko kupac posumnja u sigurnost naloga, molimo da obavesti administratore sajta što pre moguće. Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) nije odgovorna za bilo koju štetu koja može da se desi od neautorizovanog pristupa nalogu kupca.

Ograničenja odgovornosti

Sajt i kompanija koja upravlja sajtom ne može biti odgovorna za učešće u bilo kakvoj direktnoj, indirektnoj, incidentnoj, specijalnoj, značajnoj ili kaznenoj šteti od korišćenja ovog sajta ili drugih hiperlinkovanih sajtova uključujući, bez ograničenja, izgubljeni profit ili prihod, troškove zamene, prekid poslovanja, gubitak podataka ili štetu koja je rezultat oslanjanja na prezentovane informacije.

Dostupnost sajta

Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) zadržava pravo da prekine, obustavi, izmeni ili suspenduje, privremeno ili zauvek, bilo koji aspekat sajta, uključujući dostupnost funkcija sajta, u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja. Kupac se slaže da Biljna Apoteka – Moć Bilja (www.mocbilja.rs) nije odgovorna kupcu ili nekoj trećoj strani za bilo koju modifikaciju, suspendovanje ili prekid sajta.

Ukoliko kupac ima pitanja u vezi sa Uslovima korišćenja, molimo da nas kontaktira  na prodavnica@mocbilja.rs.

Back To Top