skip to Main Content
PRAVO VREME ZA BEBE

PRAVO VREME ZA BEBE

Statistika pokazuje da je broj parova koji imaju problema da ostvare svoju želju za roditeljstvom poslednjih nekoliko decenija u porastu. Razlozi za odlaganje roditeljstva su različiti, pojedini su sasvim lične prirode a ima i opštih, kao što je osećaj nesigurnosti usled nestabilnosti radnih mesta, nedovoljnih primanja i nerešenih stambenih pitanja, koji se prisutni kod velikog broja mladih osoba. Kada se najzad ispune potrebni preduslovi, neretko se događa da se par nađe u situaciji da do trudnoće ipak ne dolazi ni posle godinu dana redovnih seksualnih odnosa sa ciljem začeća.

Psihički faktor, napetost i stres, prisutni kod oba pola značajno doprinose nastanku steriliteta, čiji uzroci mogu biti veoma različiti a zastupljen je u skoro jednakom procentu i kod muškaraca i kod žena. Na ublažavanje napetosti veoma povoljno deluje upotreba čaja od lista matičnjaka, koji se u letnjim danima može pripremiti i kao « ledeni čaj ».

Za plodnost žena od velikog su značaja godine starosti: mogućnost pojave steriliteta je duplo veća kod žena od 35-45 godina nego kod žena do 35 godina starosti. Uzroci neplodnosti mogu biti i hormonski poremećaji, neredovni ciklusi, izostanak ovulacije, česte upale jajnika, priraslice na jajovodima, policistični jajnici i miomi materice. Upale vaginalne sluzokože i bakterijske infekcije uro-genitalnog sistema takođe otežavaju začeće. Naša Čajna mešavina « S » namenjena je ženama koje imaju problema sa začećem jer povoljno utiče na regulisanje hormonske aktivnosti, uspostavljanje redovnog menstrualnog ciklusa i ovulaciju, kao i na ublažavanje evenualnih upala reproduktivnih organa. Kod vaginalnih infekcija redovna upotreba Čajne mešavine za ispiranje i intimnu negu žene i Kantarion vagitorija omogućava brz oporavak vaginalne sluzokože. Tradicionalno, kao pouzdano sredstvo u narodnoj medicini, ženama koje imaju problema sa začećem preporučuje se upotreba čaja od herbe očajnice (macine trave). Važno je napomenuti da po začeću treba prekinuti sa upotrebom Čajne mešavine « S » i herbe macine trave.

Na plodnost muškaraca godine starosti imaju manje uticaja iako i kod njih posle 45-te mogu biti jedan od faktora. Osnovni uzroci steriliteta kod muškaraca su smanjen broj ili potpuno odsustvo spermatozoida i njihova smanjena pokretljivost, a takođe veoma nepovoljan uticaj imaju i infekcije urogenitalnog trakta koje obavezno treba sanirati pre planiranja začeća, kao i problemi sa potencijom. Za povećanje broja i pokretljivosti spermatozoida tradicionalno se preporučuje upotreba čajne mešavine od jednakih delova herbe zdravca, herbe rtanjskog čaja, grčkog semena i ploda peršuna. Jednu ravnu supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom ljučale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti. Piti 2 puta dnevno po šolju čaja pre obroka.

Problem neplodnosti, bez obzira na uzroke, stresan je i za ženu i muškarca, zato je za svaki par važno međusobno razumevanje, podrška, istrajnost i posvećenost zajedničkom cilju.

This Post Has 4 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top