skip to Main Content
LETNJA OSVEŽENJA

LETNJA OSVEŽENJA

Tokom vrelih dana izuzetno je važno je unositi dovoljno tečnosti, a čajevi predstavljaju idealno osveženje. Svaki od naših čajeva može pripremiti kao „ledeni čaj“ – čaj od lista pitome nane usled sadržaja mentola i uz dodatak nekoliko kockica leda, tradicionalno je letnje osvaženje; od cveta hibiskusa se priprema poznati „karkade“ kao letnji napitak a izuzetno osvežavajući ukus imaju i čaj od cveta zove i herbe šarplaninskog čaja.

                                         

Za rehidraciju, osim čajeva, možete svakoga dana pripremiti osvežavajući napitak od limuna, limete, krastavca i svežih listova nane: u veći bokal stavite dobro opran limun i limetu isečene na kriške, krastavac takođe, isečen uzduž na četiri dela, dodajte 2-3 stabljike sa listovima sveže pitome nane i nalijte mineralnom (ili gaziranom – po želji) vodom uz dodatak kockica leda.

                              

Obilje svežeg voća i povrća u ovom periodu uveliko olakšava oslobađanje od viška kilograma – maštovito pripremljene salate kao prilog uz meso ili ribu i „detoks“ supa kao lagani večernji obrok pomoći će da brže stignete to željene težine unoseći istovremeno mnoštvo neophodnih minerala i vitamina.

Još jedan naš proizvod, primenjen na sasvim neuobičajen način, može pomoći gubitku suvišnih kilograma: reč je o Reuma kupki!

Princip delovanja je sledeći: primenjena u vidu hladnih obloga, sa određenom dužinom držanja, isparavanjem dovodi do smanjenja površinske temperature tela. U cilju održanja stalne telesne temperature organizam aktivira metabolizam masti iz „rezervi“ kako bi se proizvelo dovoljno energije za zagrevanje tela, dakle, masne naslage se ubrzano tope.

Uputstvo za primenu: jedan zatvarač Reuma kupke i dva zatvarača razblaženog etanola dodajte u ¾ litra vode, promešajte, i ovom tečnošću natopite široke elastične trake ili zavoje, a možete koristiti i stare helanke i majicu na bretele.  Pre nego što telo obmotate natopljenim trakama (ili obučete natopljene helanke i majicu), dobro ih iscedite kako bi bili vlažni a da ipak izbegnete da tečnost curi. Elastičnim trakama obmotajte trup (od dela ispod grudi), struk, kukove i cele noge sve do članaka, a možete umotati i ruke. Predeo kože u oblasti bubrega i jajnika možete zaštititi sunđerastom krpom za sudove koju ste stavili u najlon kesicu, pa na kožu, a elastične trake (ili helanke i majicu) omotajte (ili obucite) preko toga.

Ovu „hladnu oblogu“ za čitavo telo ostavite da deluje 25-30 minuta (nikako duže od toga!!), zatim je skinite, kožu samo obrišite mekim ubrusom i po potrebi, namažite kremom. Osećaj hladnoće i osveženja traje tokom sledeća dva sata, za to vreme se ne traba utopljavati niti se baviti sportom ili bilo kojom fizičkom aktivnošću za zagrevanje tela. Posle dva sata, možete se istuširati.

Hladnu oblogu možete primenjivati 2-3 puta nedeljno, a ukoliko vam prija, možete je primenjivati i svakodnevno. Aktivni sastojci Reuma kupke pospešuju cirkulaciju što povoljno deluje i na čvrstinu kože, a osveženje je zagarantovano.

This Post Has 0 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top