Skip to content

PRESOREGUL MIX – mešavina biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska (Čaj broj 22)

4.69 (13 reviews)

408.00 RSD (sa PDV)

Utiče na bolju prokrvljenost srčanog mišica, umirujuće i anti-stresno. Normalizuje povišen krvni pritisak. Preporučuje se kod hipertenzije uz odgovarajući higijensko-dijetetski režim.

Opis

PRESOREGUL MIX – mešavina biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska – Moć bilja

Sastav:
List sa cvetom gloga (Crataegi summitates)
Koren valerijane (Valerianae radix)
Herba bele imele (Visci albi herba)
List breze (Betulae folium)
Plod šipurka (Cynosbati fructus)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Herba origana (Origani herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kardiotonične amine, biogene amine, proteine, polipeptide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, seskviterpenske ketone i kiseline, triterpene, iridoidne monoterpene – valepotrijate, sterole, cijanogene glikozide, oligomerne procijanidine, lektine, flavonoide, tanine, saponine, lignane, fenil karbonske kiseline, organske kiseline, polisaharide, pektine, etarska ulja (bogata proazulenom), karotin i vitamine C, E i K.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav PRESOREGUL MIX – mešavine biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska utiču na bolju prokrvljenost srčanog mišica, deluju diuretično a pokazuju i umirujući i anti-stresni efekat, čime povoljno deluju na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.

Upotreba: PRESOREGUL MIX – mešavina biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska preporučuje se u slučaju hipertenzije uz odgovarajući higijensko-dijetetski režim.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba PRESOREGUL MIX – mešavine biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Aktivni sastojci biljaka koje ulaze u sastav ove čajne mešavine mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi PRESOREGUL MIX – mešavine biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čaja preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Piti posle jela tri puta dnevno po 200 ml nezaslađenog čaja.

Pakovanje: 100 g

13 recenzija za PRESOREGUL MIX – mešavina biljnog čaja za normalizaciju krvnog pritiska (Čaj broj 22)

 1. Slavica

  Poštovani,
  Moj suprug pije lek lercanil 2×1. Da li uz lek koji uzima sme koristiti i vaš biljni čaj za pritisak? Kardiolog ne želi da se izjasni. Pritisak je oko 145/95…
  Hvala na odgovoru!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za sada nema podataka o negativnim efektima istovremene upotrebe lerkanidipina i lekovitog bilja koje ulazi u sastav čajne mešavine. Obzirom na nedostatak podataka i na to da je za tok lečenja Vašeg supruga ipak odgovoran kardiolog, preporučili bismo da čajnu mešavinu Vaš suprug koristi uz saglasnost lekara i uz redovne kontrole pritiska i ostalih paramatara, kako bi terapija bila uspešna.

 2. Zorica

  Moj pritisak je 120/100 ili sa 90.Da li bi mi caj pomogao?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da je donji pritisak povišen, ukoliko je sa sa upotrebom saglasan Vaš lekar, možete koristiti čajnu mešavinu, uz redovno praćenje učinka. U slučaju da upotreba čaja ne dovede do poboljšanja, lekar bi trebalo da Vam odredi odgovarajuću terapiju.

 3. Andrea

  Da li ovaj caj moze da se koristi uporedo sa cajem broj 2. za dusevnu napetost I umirenje? Hvala unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti uporedo sa Čajnom mešavinom kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti.

 4. Ksenija Djuricin (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, mislim da je način doziranja „supena kašika“ širok pojam i može da varira od veličine iste i naše subjektivne procene tipa – ravna kašika… vrhom puna kašika…. Molim Vas da preporučenu dozu na 200ml vode izrazite u gramima, lično bi mi mnogo značilo. Unapred hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Potpuno ste u pravu, supene kašike mogu biti različite veličine, ali najčešće imaju zapreminu od 15ml – a takva supena kašika obično sadrži oko 3 grama čajne mešavine.

 5. Viktor

  Poštovani, za koliko dana je dovoljna jedna doza čaja?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Jedna kutija čajne mešavine, ukoliko se koristi prema uputstvu, obično se utroši za desetak dana redovne upotrebe.

 6. Milos

  Koliko sme bez prekida da se pije ovaj caj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti do tri meseca u kontinuitetu, potom preporučujemo mesec dana pauze, posle koje, po potrebi možete ponoviti ciklus upotrebe čaja.

 7. zlatica

  Postovani,
  da li je isto tako moguce kuvati caj ujutro za celi dan,
  dakle za 3 doze odjednom ( 3 kasike i 3x 200 gr vode), pa piti kasnije posle rucka i vecere kad treba,
  hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete skuvati i ujutru, količinu za ceo dan. Važno je da ga do upotrebe čuvate u zatvorenoj posudi, zaštićeno od svetla.

 8. Bojan

  Pozdrav,
  da li treba praviti pauze kod ovog caja,
  i ako treba koliko dana/nedelja?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može piti do tri meseca u kontinuitetu, posle toga preporučujemo mesec dana pauze, posle koje, po potrebi, možete ponoviti tromesečni ciklus upotrebe čaja.

 9. Mesavina caja za povisen pritisak

  Molim Vas posaljite mi caj za povisen pritisak

 10. Saša PK

  Ovaj čaj stvarno pomaže kod visokog pritiska. Za samo dan ili dva primećuje se efekat. Sve preporuke.

 11. ivan

  Ovo je odlicna zamena za lekove protiv hipertenzije. Svidja mi se sto je prirodno, narucio sam odmah!

 12. Savo Bijeljina

  Caj je odlican,sve pohvale!

 13. Jelena

  Super e

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top