Skip to content

LAXO MIX – mešavina biljnog čaja za čišćenje (Čaj broj 20)

5.0 (9 reviews)

411.00 RSD (sa PDV)

Olakšava varene, eliminiše gasove, ublažava grčeve. Olakšava tegobe u slučaju upale ili iritacije. Preporučuje se u slučaju zatvora, za regulisanje stolice.

Šifra proizvoda: 610201 Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

LAXO MIX – mešavina biljnog čaja za čišćenje – Moć bilja

Sastav:
Kora krušine (Frangulae cortex)
Seme lana (Lini semen)
Plod morača (Foeniculi fructus)
Koren zečijeg trna (Ononidis radix)
List pitome nane (Menthae piperitae folium)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži cijanogene glikozide, antrahinonske glikozide (frangulin), etarska ulja (bogata mentolom, trans-anetolom, azulenom), sluzi, flavonoide, masno ulje (bogato trigliceridima linolne, linolenske i oleinske kiseline), proteine, fosfatide, sterole, triterpene, seskviterpenske laktone, gorke supstance,  kumarine, aminokiseline, tanine, holin.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav LAXO MIX – mešavine biljnog čaja za čišćenje povoljno deluju na olakšanje varenja, eliminisanje gasova, ublažavanje grčeva, takođe, stimulišu crevnu peristaltiku i povećavaju zapreminu crevnog sadržaja usled svojih hidrofilnih osobina. Prisutne sluzi oblažu sluzokožu creva i time olakšavaju tegobe u slučaju upale ili iritacije.

Upotreba: LAXO MIX mešavina biljnog čaja za čišćenje preporučuje se u slučaju zatvora, za regulisanje stolice.

Ograničenja u upotrebi: LAXO MIX – mešavinu biljnog čaja za čišćenje, povremeno i po preporuci lekara,  mogu koristiti trudnice, dojilje i deca mlađa od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Čajna mešavina sadrži jedinjenja koja mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi LAXO MIX – mešavine biljnog čaja za čišćenje uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa lekarom ili farmaceutom. Kontraindikovana je upotreba kod ileusa.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čaja preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Piti pre spavanja.
Pakovanje: 100 g

9 recenzija za LAXO MIX – mešavina biljnog čaja za čišćenje (Čaj broj 20)

 1. clan

  koliko dugo u kontinuitetu caj sme da de upotrebljava? da li je moguce da se zbog njega ulenje creva jos vise? hvala unapred!

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Čaj se može koristiti duži vremenski period, a svakako treba nastojati da se stolica reguliše i samim načinom ishrane, a čaj koristiti 2-3 puta nedeljno.

 2. Kristina (potvrđen vlasnik)

  Da li trudnice u 8.nedelji trudnoce smeju da piju ovaj caj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Kristina, Čaj za čišćenje mogu koristiti i trudnice u slučaju povremene opstipacije.

 3. Milena

  Da li deca smeju da piju ovaj čaj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može davati i deci u slučaju pvremenih zatvora, pri čemu je potrebno prilagoditi i dozu prema uzrastu.

 4. Lelec

  Možda je sve individualno, ali meni je ovaj čaj neprikosnoven, uvek deluje i zaista je pravi čaj za čišćenje

 5. Marija

  Postovani, tri dana nakon sto sam pocela da pijem caj sam imala stolicu, nakon cetvrtog dana ne. Da li bi trebalo da nastavim da pijem svaki dan da bi se regulisala probava? Takodje vidim da imate i caj za lenja creva. Da li ima potrebe da pijem i taj caj ili je dovoljan ovaj koji sam pocela da pijem. Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti svakodnevno, po 1 šolju čaja uveče. Dovoljno je da koristite jednu čajnu mešavinu, ili ovaj čaj ili Čaj za lenja creva.

 6. Sanja

  Da li je obavezno zasladiti čaj i da li nekorišćenje zasladivača umanjuje njegovo dejstvo? Zbog bolesti ne smem da koristim ni šećer a ni ostale zasladjivače tipa stevije i sl. pa stoga ovo pitanje.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete piti i nezaslađen, dejstvo ostaje nepromenjeno.

 7. Mama

  Konačno nešto što zaista pomaže!
  Problem sa probavom imam jos od porođaja,svašta sam probala.Ovaj caj zaista pomaže!Moja preporuka

 8. Nina

  Da li se čaj može koristiti kao prirema za prelazak na nov način ishrane?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj za čišćenje se koristi za regulisanje stolice, u slučaju povremenih zatvora. Kao pripremu za prelazak na novi način ishrane, preporučujemo upotrebu Čaja za čišćenje organizma: https://www.mocbilja.rs/proizvod/caj-za-ciscenje-organizma/

 9. Lola

  Odličan čaj. Koliko dugo se sme uzimati?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti duže vremena, posebnog ograničenja nema. Svakako treba nastojati da se stolica reguliše i načinom ishrane, a čaj koristi 2-3 puta nedeljno.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top