Skip to content
Akcija

UVIN – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja mokraćnih puteva (Čaj broj 14)

4.69 (13 reviews)

Original price was: 368.00 RSD.Current price is: 313.00 RSD. (sa PDV)

Pokazuje antimikrobni efekat. Preporučuje se za olakšanje izmokravanja i ublažavanje bolova i grčeva prisutih kod upale mokraćnih kanala i bešike.

Šifra proizvoda: 610140 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

UVIN – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja mokraćnih puteva – Moć bilja

Sastav:
List uve (Uvae ursi folium)
Koren zečjeg trna (Ononidis radix)
Herba sitnice (Herniariae herba)
List breze (Betulae folium)
Herba rastavića (Equiseti herba)
List peršuna (Petroselini folium)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži hidrohinonske derivate (arbutin i metil-arbutin), fenil karbonske kiseline, silicijumovu kiselinu, triterpenske saponine, flavonoide, izoflavonske glikozide, iridoide, triterpene, sterole, tanine i vitamine A, B1, B2, i C.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav UVIN – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja mokraćnih puteva povoljno deluju na izmokravanje, čime se ne remeti balans elektrolita. Takođe, prisutni aktivni sastojci pokazuju i antimikrobni efekat (čime deluju na uzročnike urinarnih infekcija) a svojim spazmolitičnim dejstvom ublažavaju grčeve i bolove izazvane upalom sluzokože mokraćnih kanala.

Upotreba: UVIN – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja mokraćnih puteva preporučuje se za olakšanje izmokravanja i ublažavanje bolova i grčeva prisutih kod upale mokraćnih kanala i bešike.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba UVIN – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja mokraćnih puteva.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kašiku čaja preliti šoljom klučale vode i poklopiti, nakon pola sata procediti i toplo piti. Čaj piti 2-3 puta na dan.

Pakovanje: 50 g

13 recenzija za UVIN – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja mokraćnih puteva (Čaj broj 14)

 1. Tijana

  Postovani, da li ovaj caj moze da se koristi svakog meseca po 5,6 dana. Dete mi ima 12 godina od pre par meseci. Hvala na odgovoru!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se koristi po potrebi, u slučaju urinarne infekcije, sve do postizanja negativnog nalaza na prisustvo bakterija. Ukoliko dete pati od učestalih bakterijskih infekcija, bilo bi dobro da koristi nešto od proizvoda za jačanje imuniteta. U cilju prevencije, mogu se koristiti čajevi od lista koprive, korena zečjeg trna, herbe vranilovke, brezovog lista i herbe rastavića.

 2. Milan

  Kakva su iskustva i efekti korišećenja uvinog čaja u slučaju postojanja kamena u bubregu? Nemam nikakvih bolova od kamena ali je urolog savetovao da preventivno pijem uvin čaj 3x dnevno u trajanju od 30 dana i uz to 1,5 litar Prolom vide dnevno.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod kamena u bubregu obično preporučujemo upotrebu Čajne mešavine broj 12, ali se može koristiti i Uvin čaj koji povoljno deluje na prevenciju eventualnih urinarnih infekcija koje prisustvo kamena može provocirati, a obzirom na diuretično dejstvo, može doprineti rastvaranju kamena.

 3. Amra

  Da li uvin caj smiju koristiti djeca?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Deci mlađoj od 12 godina se kod urinarnih infekcija, umesto Uvinog čaja, preporučuje upotreba Čajne mešavine kod bakterija u mokraći za decu i trudnice (broj 85).

 4. Miki

  Poz hteo bih da pitam u vezi caja od kad sam poceo da pijem od pre 3 dana imam osecaj kao da imam potrebu za momentalnim mokrenjem i kad idem u totalet nista. Cak imam neki Vidal osecaj u preponama. Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani, obzirom na simptome koje opisujete, preporučujemo da je obratite lekaru, jer je moguće da upotreba čaja nije adekvatna ili dovoljna terapija za Vas. Čajevi su samo pomoćna lekovita sredstva, koriste se kod blagih simptoma za samolečenje, međutim, ukoliko ne dođe do poboljšanja posle nekoliko dana upotrebe, neophodno je potražiti lekarsku pomoć.

 5. Nataša

  Poštovani, imam još jedno pitanje za vas. Uvin čaj 14 mi mnogo pomaže dok ga pijem, međutim kad prestanem prođe 10 -15 dana i opet počinju tegobe, peckanje prilikom mokrenja, tupi bol. Koliko dugo u suštini smem da pijem neprekidno ovaj čaj i nakon koliko vremena mislite da će doći do izlečenja, jer moj problem je u tome što se meni problemi sa urinarnim traktom često vraćaju. Uvek mi bude bolje i od vašeg čaja ili od leka koji je propisao lekar, međutim kad prekinem sa čajem ili sa antibiotikom posle par nedelja problem se vrati.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Urinarnim infekcijama su sklonije žene nego muškarci, i ponovne infekcije kod žena su veoma učestale. Osim Uvinog čaja možete koristiti i Čaj kod zapaljenja bešike i Čajnu mešavinu kod bakterija u mokraći, naizmenično. Takođe, možete koristiti i po neku od pojedinačnih biljaka: herbu rastavića, list breze, herbu vranilovke, herbu zlatnice koje takođe deluju uroantiseptično. Ukoliko je prisutna bakterijska infekcija, čaj se koristi do postizanja sterilnog nalaza urino-kulture, a preventivno, u ciklusima od po 10-15 dana upotrebe, naizmenično.

 6. Nataša

  Često mi se vraća urinarna infekcija i UVIN čaj mi uvek pomogne, mnogo mi više odgovara od Uvenola. Mislila sam da ne sme da se pije češće od 4-5 puta godišnje, ni duže od 10-ak dana, tako mi je rekla apotekarica, medjutim vi ste me razuverili, hvala na detaljnom odgovoru.

 7. Nataša

  Na pakovanju ne piše ono što je jako važno, da je potrebno popiti pola kašičice sode bikarbone pre čaja. Ne piše ni to da čaj ne treba piti više od desetak dana, četiri do pet puta u toku godine.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporuka tradicionalnog načina upotrebe koja se odnosi na upotrebu sode bikarbone uz uvin čaj odnosi se na monokomponentni čaj, list uve/medvetke (Uvae ursi foluim).
   Međutim, zvanična važeća monografija Evropske Medicinske Agincije ne pominje neophodnost upotrebe sode bikarbone uz čaj od lista uve/medvetke (Uvae ursi folium).
   Naš UVIN čaj je mešavina više lekovitih biljaka čiji brojni aktivni sastojci sa antiseptičnim i antimikrobnim efektom deluju u sinergiji, stoga preporučujemo da se čajna mešavina koristi bez dodataka zaslađivača ili drugih supstanci. Ograničenje za upotrebu na 4-5 puta godišnje nema osnova, Čajna mešavina UVIN čaj se može koristiti prema potrebi za olakšanje tegoba kod urinarnih infekcija, samostalno ili uz upotrebu Palisept kapsula ili antibiotika, onoliko dugo u kontinuitetu koliko je potrebno da se postigne sterilan nalaz urino-kulture.
   Ukoliko Čajnu mešavinu UVIN čaj koristite za samolečenje, bez upotrebe drugih sredstava, treba obratiti pažnju na simptome: ukoliko posle 4-5 dana redovne upotrebe ne dođe do poboljšanja ili se simptomi pogoršaju, upotrebu čaja treba prekinuti i obratiti se lekaru radi uspostavljanja dijagnoze i odgovarajuće terapije.

 8. Marina

  Pijem kad imam menstruacione bolove, pomaze mi. A kad popijete lek (npr diklofenak) sa uvinim cajem, lek mnogo brze deluje

 9. Nevena Ivović

  Koja je razlika u nameni Uvenola i Uvinog čaja?

  • Institut Dr Josif Pancic

   I Uvenol i Uvin čaj koriste se kod infekcija i upala mokraćnih kanala, kod hroničnih upala preporuka je da se koriste naizmenično.

 10. Marija

  Prehladila sam bešiku i imala dosta jake bolove u donjem delu stomaka, pečenje pri mokrenju, zamućen urin, mučninu… Sve simptome upale mokraćnih puteva. Sve tegobe su nestale nakon 3 šolje čaja! Sve pohvale 🙂 🙂 🙂

 11. Vasa

  Probudih se pre neki dan sa velikim problemima prilikom mokrenja… Peklo me, teralo svaki čas do toaleta, a urin je bio crvenkaste boje. Čekajući antibiotik, da ne gubim vreme i olakšam sebi muke, skuvah sebi šolju ovoga čaja. Osetila sam malo olakšanje, a nakon još jedne šolje tegobe su skoro potpuno nestale! Ovo je neverovatno! Na kraju antibiotik nisam ni počela da pijem. Svaka čast!
  P.S. Pre šolje čaja, pila sam malo sode bikarbone, kao što je neko sa Instituta savetovao u jednom novinskim tekstu.

 12. Radmila

  Na moju žalost, pijem ga samo kad prigusti, ali mi i tad pomogne…

 13. Lik

  Naglasite kako treba na pakovanju da je ovo mešavina bikjaka a ne uvin čaj.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top