Skip to content
Akcija

NEFROLIT MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega (Čaj broj 12)

5.0 (5 reviews)

Original price was: 444.00 RSD.Current price is: 377.00 RSD. (sa PDV)

Mešavina biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega preporučuje se kao preventiva ili u slučaju bolova, grčeva i otežanog mokrenja usled prisustva kamena ili peska u bubregu.

Šifra proizvoda: 610121 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

NEFROLIT MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega – Moć bilja

Sastav:  
Koren zečjeg trna (Ononidis radix)
List breze (Betulae folium)
Plod šipurka (Cynosbati fructus)
List peršuna (Petroselini folium)
Plod mirođije (Anethi fructus)
Plod kleke (Juniperi fructus)
List uve (Uvae ursi folium)
Herba rastavića (Equiseti herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav NEFROLIT MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega sadrži voćne kiseline, fenil karbonske kiseline, kafenu i hlorogensku kiselinu, silicijumovu kiselinu, hidrohinonske derivate (arbutin i metil-arbutin), iridoide, saponine, triterpenske alkohole, tanine, flavonoide, furokumarine, kumarine (umbeliferon i skopoletin), etarska ulja (bogata karvonom, dilapiolom, apiolom i miristicinom) i vitamine A, B1, B2, C, E i K.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine svojim diuretičnim efektom povoljno deluju na olakšanje izmokravanja i na sprečavanje formiranja peska i kamena u bubrezima. Takođe, svojim antiseptičnim dejstvom aktivni sastojci deluju preventivno na eventualne infekcije mokraćnih kanala, a jedinjenja sa spazmolitičnim efektom deluju na ublažavanje bolova i grčeva glatke muskulature mokraćnih puteva.

Upotreba: NEFROLIT MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega preporučuje se kao preventiva ili u slučaju bolova, grčeva i otežanog mokrenja usled prisustva kamena ili peska u bubregu.

Ograničenja u upotrebi: tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina ne preporučuje se upotreba NEFROLIT MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat, procediti. Piti tri puta dnevno pre jela po 200 ml čaja.

Pakovanje: 100 g

5 recenzija za NEFROLIT MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega (Čaj broj 12)

 1. Anonimni

  Poštovanje,
  Da li osoba koja ima pesak u oba bubrega, na kojima se nalaze vodene ciste, ima mulj u žučnoj kesi, povećane vrednosti lipida u krvi i giht, sme da konzumira ovaj čaj? Unapred hvala!
  Srdačan pozdrav!

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Može da pije čaj.

 2. Anonimni

  Poštovanje,
  Da li osoba koja ima pesak u bubrezim sa vodenim cistama, mulj u žučnoj kesi, povećane lipide u krvi i giht, sme da pije ovaj čaj?
  Srdačan pozdrav!

 3. Tijana

  Postovani,
  Koji caj i/ili kapi biste preporucili za ocuvanje jedinog preostalog bubrega koji ima pocetnu hronicnu insuficijenciju usled blazeg dijabetesa? egfr stabilnih 50.
  Takodje bismo kombinovali i caj/kapi protiv holesterola ako se moze sve uzimati istovremeno.
  Da li su potrebne pauze?
  Hvala i svako dobro.

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Možete da koristite NEFROLIT MIX- mešavinu biljnog čaja za očuvanje normalne funkcije bubrega, tokom 3 meseca u kontinuitetu, a posle mesec dana pauze, po potrebi, možete ponoviti tromesečni ciklus upotrebe čaja. Ovaj čaj možete kombinovati sa čajem LIPOBALANS MIX – mešavinom biljnog čaja za normalni metabolizam lipida. Svakako vam preporučujemo i kontrole kod lekara.

 4. Dragan

  Poštovani, napisali ste da se čaj pije zaslađen. Da li je to naznačeno zbog toga da bi nam čaj bio prijatniji ili je baš potrebno da bude zaslađen zbog određenih razloga.
  Ja čaj nisam zasladio u životu, ne znam koliko da je gorak. Iako obožavam slatkiše nemam naviku da pijem zaslađen čaj.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti nezaslađen, dodatak šećera kod ovog čaja ima namenu korekcije ukusa.

 5. bubaaa (potvrđen vlasnik)

  odličan!

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top