Skip to content
Akcija

MENSTROREGUL MIX – mešavina biljnog čaja kod menstrulanih tegoba (Čaj broj 31)

4.52 (44 reviews)

Original price was: 444.00 RSD.Current price is: 377.00 RSD. (sa PDV)

Preporučuje se ženama, u slučaju neredovnih ciklusa, kod duševne napetosti, kao i kod nadutosti, bolova i grčeva u periodu pre menstrualnog krvarenja.

Šifra proizvoda: 610311 Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

MENSTROREGUL MIX – mešavina biljnog čaja kod menstrulanih tegoba –  Moć bilja

Sastav:
Herba očajnice (Marrubii herba)
Herba majkine dušice (Serpylli herba)
Herba kantariona (Hyperici herba)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Herba kičice (Centaurii herba)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav MENSTROREGUL MIX – mešavine biljnog čaja kod menstrulanih tegoba sadrži sterole, seskviterpenske laktone, triterpene, diterpene, poliacetilene, kumarine, alkaloide, germakranolide, cijanogene glikozide, iridolne glikozide, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, ksantonske derivate, tanine, fenil-karbonske kiseline, holin, amino kiseline (GABA) i etarska ulja (bogata azulenom).

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine pokazuju antiseptični i protivupalni efekat, a svojim spazmolitičnim efektom deluju na ublažavanje grčeva i bolova. Takođe, aktivni sastojci ove čajne mešavine deluju i blago umirujuće na nervni sistem, kao i na harmonizovanje lučenja ženskih polnih hormona i regulisanje mesečnog ciklusa.

Upotreba: MENSTROREGUL MIX – mešavina biljnog čaja kod menstrulanih tegoba preporučuje se ženama, u slučaju neredovnih ciklusa, kod duševne napetosti, kao i kod nadutosti, bolova i grčeva u periodu pre menstrualnog krvarenja.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba MENSTROREGUL MIX – mešavine biljnog čaja kod menstrulanih tegoba se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Čajna mešavina sadrži kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o istovremenoj upotrebi MENSTROREGUL MIX – mešavine biljnog čaja kod menstrulanih tegoba uz medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarom ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čaja preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji 15 minuta i procediti. Piti dva puta dnevno pre jela po šolju čaja.

Pakovanje: 100 g

44 recenzije za MENSTROREGUL MIX – mešavina biljnog čaja kod menstrulanih tegoba (Čaj broj 31)

 1. Ana

  Da li čaj mogu piti uporedo sa tabletama peruanska maka i sa čajem od crvene deteline? Hvala unapred na odgovoru.

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Možete da pijete uporedo.

 2. Brankica

  Poštovani, da li ovaj čaj može da se pije u perimenopauzi ? Pošto sam u perimenopauzi koristila sam duže vreme Femisan A kapsule , one su u početku baš pomogle, uredile su ciklus i tada nije bilo problema, međutim sada više ne daju takav efekat, inače pijem još Femisan A u kombinaciji sa Femisan Gold kapsulama još par dana biće 6 meseci ali ću prekinuti i sa tom kombinacijom jer mi se ove godine dešavalo par meseci da imam vanmenstrualna krvarenja koja su kratkotrajna ili je to nekad samo mala količina braon, žućkastog ili sukrvičastog sekreta, a kada se menstruacija najzad pojavi ona je nekad kratka i oskudna a nekad umereno obilna i uglavnom produžena, tako mi je i u toku ovog meseca. Da li čaj br. 31 može da pomogne kod ovih problema i da li bih mogla da koristim za vanmenstrualna krvarenja i sekret i kapi protiv krvarenja i koliko dugo?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Brankice, čajnu mešavinu možete koristiti i u perimenopauzi. Sa upotrebom možete početi bilo kog dana između dva ciklusa, a pauzu možete praviti tokom trajanja krvarenja. U slučaju vanmenstrualnih krvarenja možete koristiti Kapi protiv krvarenja, a takođe ih možete koristiti i kod obilnijih ili prouženih menstruacija. Obzirom na sve opisane simptome, preporučili bismo da pre upotrebe biljnih preparata posetite ginekologa, i da proizvode od lekovitog bilja koristite uz njegovu saglasnost.

 3. anonimno

  poštovani,koliko dugo se vremenski sme koristiti ovaj čaj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti tokom više uzastopnih mesečnih ciklusa; tokom 6-9 meseci, po potrebi i duže; sve do postizanja poboljšanja stanja. Sa upotrebom možete početi bilo kog dana između dve menstruacije, a tokom trajanja menstrualnog krvarenja možete pauzirati sa upotrebom.

 4. makimaki

  Da li ovaj caj moze da se pije uporedo sa vasim cajem za mrsavljenje?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, oba čaja možete koristiti uporedo.

 5. Milica

  Poštovani,
  Da li je čaj dostupan u apotekama u Crnoj Gori

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj bi trebalo da je dostupan za prodaju i u Crnoj Gori. Ponuda u apotekama zavisi od potražnje, tako da možete zamoliti u apotekama koje inače imaju u ponudi naše proizvode, da ga poruče za Vas.

 6. Ana

  Postovani,
  zelja mi je da zatrudnim i da regulisem menstruaciju. Moje je pitanje, dali se moze zatrudniti dok se koristi ovaj caj.
  Hvala unaprijed!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Lekovito bilje koje ulazi u sastav čajne mešavine povoljno deluje na harmonizovanje lučenja ženskih polnih hormona, na regulisanje mesečnog ciklusa i uspostavljanje ovulacije, tako da je moguće da, tokom upotrebe čaja, uz redovne seksualne odnose tokom plodnih dana, dođe do začeća. Kada trudnoća bude potvrđena, sa upotrebom čaja treba prekinuti.

 7. Katarina

  Ovaj čaj i virak sam koristila.
  5ti dan sam dobila

  Hvala Vam sto postojite

  • Institut Dr Josif Pancic

   Najlepše Vam zahvaljujemo na komentaru, i povratnoj informaciji o delovanju čaja i kapi, koja će mnogo značiti i drugim korisnicama koje imaju problema sa regulisanjem ciklusa. Raduje nas što ste zadovoljni našim proizvodima.

 8. Jelena Radović (potvrđen vlasnik)

  Da li ovaj čaj može da se pije istovremeno sa kapima virka?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, čaj može da se pije istovremeno sa Kapima virka.

 9. Milica

  Poštovani, da li ovaj čaj može da se koristi posle dugogodišnje hormonske terapije regulisanja ciklusa? Ciklus se nije ustalio ni 5 meseci posle prestanka hormonske terapije. U pitanju je oskudnost ciklusa. Hvala Vam unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti po prestanku hormonske terapije, tokom više meseci u kontinuitetu, sve do postizanja regulacije ciklusa. Sa upotrebom možete početi bilo kog dana između dve menstruacije, pauzu pravite tokom trajanja krvarenja, pa po završetku menstruacije, nastavite upotrebu.

 10. Maša

  Da li se može koristiti čaj u isto vreme sa Femisan A kapsulama?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti uz kapsule.

 11. Kristina

  Poštovani,
  Da li se čaj može koristiti u kombinaciji sa kapsulama ulja žutog noćurka?

  • Institut Dr Josif Pancic

   čaj se može koristiti u kombinaciji sa kapsulama.

 12. Maša

  a imate li iskustva,koliko u proseku vremena treba da bi se izazvalo krvarenje koje je vec duzi period odsutno?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Vreme koje je potrebno za normalizovanje ciklusa je individualno i zavisi od mnogih parametara i opšteg stanja zdravlja, a kod žena sa normalnom telesnom težinom obično se menstruacija pojavi posle 6-12 nedelja redovne upotrebe čaja. Čaj se dalje može koristiti tokom 6-9 mesečnih ciklusa, po potrebi i duže, u periodima između dve menstruacije (od poslednjeg dana krvarenja pa do početka sledećeg) kako bi se ciklus sasvim ustalio. Kod žena kod kojih menstruacije izostaju usled anoreksije je moguće da ovaj period bude mnogo duži, obzirom da organizam usled nedovoljnog unosa gradivnih materija štedi rezerve i usporava mnoge fiziološke procese, a jedan od prvih je baš redovan menstrualni ciklus. Stoga bi, osim upotrebe čaja ili drugh proizvoda na bazi lekovitog bilja, bilo dobro obratiti pažnju na ishranu kako bi se dostigla bar donja granica preporučenog BMI koja iznosi 18.

 13. Maša

  Poštovani,imam prekid menstruacije već neko vreme,kao posledica anoreksije,moje pitanje je,da li je bezbedno piti ovaj čaj kako bi se ubrzao dolazak krvarenja?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti kao pomoćno sredstvo za regulisanje menstruacije bez obzira na uzrok, čak iako je izostanak menstruacije posledica anoreksije.

 14. Ivana

  Sve preporuke za caj! Pijte ga u kontinuitetu.

 15. Katerina

  Može li se ovaj čaj koristiti za regulisanje hormona u preimeno pauzi, kod valunga i pratećih simptoma iste? Ako ne, koji preporučujete? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti i u perimenopauzi. Kod valunga možete dodatno koristiti i Kapi protiv znojenja.

 16. Marija

  Katastrofa, caj ima interakciju sa mnogim lekovima zbog sadrzaja kantariona. Prekinuo mi je dejstvo estrogena a kantarion ostaje u sistemu do nedelju dana!!! Sramota je sto na ovom caju nije naglaseno da kantarion ima mnogo interakcija sa raznim lekovima a neke mogu biti i fatalne!!!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kao i ostale naše čajne mešavine, i Čaj broj 31 sastavljen je od lekovitog bilja blagog dejstva i njegova namena je podrška uspostavljanju normalnih fizioloških funkcija. Sam po sebi kantarion nema negativan efekat na lučenje estrogena i u sinergiji sa ostalim lekovitim biljem koje ulazi u sastav mešavine doprinosi harmonizaciji fizioloških funkcija jajnika i regulisanju menstruacije. Čaj se obično koristi samostalno, obzirom da upotreba hormonskih preparata namenjenih regulisanju ciklusa uspešno reguliše menstruacije i za dodatnom upotrebom čaja nema potrebe. Upotreba naših čajeva i čajnih mešavina se preporučuje kod blažih tegoba, u početnim stadijumima bolesti, dok je kod osoba koje već koriste medikamentoznu terapiju odluku o upotrebi čaja neophodno doneti uz saglasnost lekara koji najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od upotrebe, što je svaki put naglašeno pri savetovanju. Takođe, upozorenje o sadržaju kantariona u čajnoj mešavini je navedeno na sajtu, u opisu proizvoda, kao i napomena o potrebi konsultovanja lekara ili farmaceuta u slučaju upotrebe čajne mešavine uz medikamentoznu terapiju.

 17. Una

  Postovani , htela bih da pijem dva Vasa caja, prvi je ovaj i koliko vidim resava i oskudne i vrlo kratke cikluse , a drugi Vas caj calenedulae compositum , pila bih ga zbog nodusa na stitoj zlezdi , da li ova dva caja mogu da se kombinuju, da li je ovaj Vas drugi caj ok za moju problematiku i da li slucajno nece pogorsati moje prvo stanje , oskudni ciklus ? Hvala !

  • Institut Dr Josif Pancic

   I jedan i drugi čaj možete koristiti tokom istog vremenskog perioda. Čaj „Calendulae compositum“ neće pogoršati stanje oskudnih menstruacija.

 18. Tanja

  Da li postoji neka slicna tinktura kao sto je ovaj caj, odnosno kapi, koje bi imale istu ulogu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Tinkturu slične namene kao čaj nemamo u proizvodnom programu. Ukoliko želite, možete je sami napraviti: 100 g čaja prelijte sa pola litra kvalitetne rakije, posudu dobro zatvorite i držite je na tamnom mestu 3-4 nedelje, potom tečnost procedite kroz nekoliko slojeva gaze i čuvajte u dobro zatvorenoj boci od tamnog stakla. Dobijenu tinkturu koristite u količini od 30 kapi tri puta dnevno, rastvoreno u kafenoj šoljici vode, u periodu između menstrualnih krvarenja. Tokom trajanja menstruacije možete pauzirati sa upotrebom tinkture.

 19. NJoka (potvrđen vlasnik)

  Poštovani,
  pijem ovaj čaj zbog obilnih menstruacija. Da li treba da se pravi pauza dok traje krvaranje ili može i da se pije?

  Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Iako čaj može da se pije duže vremena, tokom trajanja menstruacije obično preporučujemo pauzu u upotrebi, a ukoliko su menstruacije obilne, tokom krvarenja preporučujemo upotrebu Kapi protiv krvarenja i čaja od herbe rusomače.

 20. Mia

  Da li pomaze kod smirivanja bubuljica u toku PMS-a?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj povoljno deluje na normalizovanje hormonskog statusa i može pomoći i kod bubuljica tokom PMS-a.

 21. Sladjana

  Postovani,da li ovaj caj sme piti devojcica od 15 godina kako bi se normalizovao ciklus i da li postoje neke nuspijave ?Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Devojka od 15 godina može da koristi čaj prema uputstvu. Sa upotrebom može početi bilo kog dana između dve menstruacije, a tokom samog krverenja (5-6 dana) može praviti pauzu. Za regulisanje ciklusa obično je potrebno koristiti čaj tokom 3-6 uzastopnih mesečnih ciklusa, iako se čaj, po potrebi, može koristiti i duže. Za sada nam korisnice nisu prijavile nuspojave niti neželjena dejstva, ono što pojedinim korisnicama predstavlja problem je gorak ukus čaja, lakše ga je popiti kada se ohladi.

 22. Djilda

  Postovani, imam obilne i duge cikluse, da li bi mi ovaj caj odgovarao da svede ciklus na normalnih 7 dana i da ne bude obilan? Pijem lek Binevol, da li sme u kombinaciji sa ovim cajem?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj pomaže regulisanju dužine ciklusa i doprinosi normalizovanju krvarenja. Uz čaj, tokom menstruacije, dodatno možete koristiti i Kapi protiv krvarenja. Čaj i kapi možete koristiti uz lek, s tim da između uzimanja leka i kapi ili čaja napravite 2 sata pauze.

 23. Anonimni

  Nisam uspela da pijem ovaj čaj, previše mi je gorak pri svakom pokušaju, a nisam „razmažena“ i pijem već dugo vaše druge čajeve. Ne znam u kojoj biljci je problem, ali čini mi se da je u pitanju Očajnica, jer na druge biljke sam nailazila i u drugim mešavinama. Možda otuda u narodu i takav naziv. Bilo mi je i jako muka pri pokušaju da ga pijem sa malo šećera, a nemam slab želudac, pa sam definitivno odustala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Očajnica je odgovorna za gorak ukus čaja, i gorke materije su ono što čajnu mešavinu čini delotvornom. Mnoge naše korisnice kažu da gorčinu lakše podnesu ukoliko čaj piju kada je sasvim ohlađen.

 24. Anonimni

  Poručila sam ovaj čaj i mešavinu Calendulae compositum zbog problema sa PCOS. Na koji način preporučujete da se piju? Da li mogu paralelno na dnevnom nivou, ili da pijem prvo tri meseca samo Calendulae compositum, a zatim u pauzi od mesec dana ovaj čaj? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj za regulisanje menstruacije možete piti tokom 6-9 uzastopnih mesečnih ciklusa, svakodnevno, u periodu između dve menstruacije, a tokom krvarenja možete pauzirati sa upotrebom čaja. Čajnu mešavinu „Calendulae compositum“ možete koristiti paralelno, ukoliko želite, u količini od 2 šolje dnevno (svakodnevno, bez obzira na menstruaciju), s tim da posle tri meseca upotrebe pauzirate mesec dana. Posle pauze, po potrebi, možete ponoviti ciklus upotrebe čaja.

 25. Tamara

  Postovani, zanima me da li se vas caj moze piti u godinama 45-50, u periodu predmenopauze kada su ciklusi vec pomalo neredovno, a u svrhu regulisanja ciklusa i hormona i produzavanja perioda do menopauze?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može piti i u periodu predmenopauze u cilju regulisanja hormonalnog statusa, tokom 6-9 uzastopnih mesečnih cilkusa, Sa upotrebom čaja možete početi bilo kog dana u periodu između dve menstruacije, a tokom trajanja krvarenja možete pauzirati sa upotrebom čaja.

 26. Milica Cvetkovic (potvrđen vlasnik)

  Zdravo da li ovaj caj moze da se koristi kod oskudne menstruacije,kod poremecaja menstrualnog ciklusa koja traje samo dva dana ?

  • Zorica Drazic

   Da, čaj se može koristiti i kod oskudnih menstruacija.

 27. Anonimni

  Pozdrav, interesuje me da li se ovaj caj može koristiti uz upotrebu femisan A kapi , i da li se sme zaslađivati ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporuka je da se čajevi piju bez dodatka šećera, osim ako u uputstvu nije navedeno da ih treba zasladiti. Preporučili bismo da čajnu mešavinu i Femisan A kapi koristite naizmenično, u ciklusima.

 28. Sara

  Poštovani,

  Da li je kod sindroma policističnih jajnika bolje upotrebljavati ovaj čaj, čaj S ili čaj za odrzavanje odbrambene moci organizma (Calenduale Compositum). Pretpostavljam da se mozda mogu koristiti oba čaja ali me zanima koji je čaj bolji za navedeni sindrom?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina „Calendulae compositum“ povoljno deluje kod cista, uključujući i policistične jajnike. Ukoliko su menstruacije poremećene usled sindroma policističnih jajnika, može se koristiti Čaj za regulisanje menstruacije, dok Čajna mešavina „S“ deluje na više faktora koji mogu uticati na reproduktivnu moć kod žena.

 29. Tanja

  Poštovani, imam 43 godine i poslednjih, sigurno, 3 godine imam oskudnu menstruaciju.
  Interesuje me da li mi preporučujete ovaj čaj ili je bolji onaj od virka ili nešto treće?!
  Hvala puno unapred!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod oskudnih menstruacija takođe preporučujemo upotrebu ove čajne mešavine tokom 3-6 uzastopnih mesečnih ciklusa.

 30. Anonimni

  Da li se sme caj koristiti uz odredjene antibiotike,konkretno amoksicilinom? I da li se moze piti samo u toku menstrualnog ciklusa, a ne od prestanka do pocetka iduceg?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti tokom terapije amoksicilinom. Preporuka je da se čaj koristi tokom 3-6 uzastopnih mesečnih ciklusa sa tim da se tokom krvarenja može praviti pauza u upotrebi.

 31. Sanja (potvrđen vlasnik)

  Da li se caj sme piti uz lek euthirox? Hormoni stitne zlezde su pod kontrolom. Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj za regulisanje menstruacije se može koristiti uz terapiju Eutirox-om.

 32. jejka

  Imam menstrualne tegobe ceo mesec.Ginekoloski sve u redu kao i tri hormona štitne Čim prestane ciklus,posle 2-3 dana pinovo krecu simptomi.Da li mi preporucujete ovaj čaj,hvala

 33. Cica

  Postovani, prestala sam dojiti bebu pre dve nedelje. ( Beba ima 8 meseci) Nisam jos uvek dobila, da li smem piti ovaj caj kako bih dobila svoj menstrualni ciklus? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana,
   pošto ste prestali dojiti bebu, možete početi sa upotrebom čaja. Preporučujemo da ga koristite dok ne dobijete menstruaciju a tokom menstrualnog krvarenja napravite pauzu u upotrebi. Čaj možete koristiti, po potrebi i tokom šest uzastopnih ciklusa.
   Srdačan pozdrav,

 34. Tijana

  I mene interesuje da li se ovaj caj sme piti uz inofolic?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana,
   čaj se može koristiti istovremeno sa proizvodom koji koristite.
   Srdačan pozdrav,

 35. Jana

  Sme li se ovaj caj piti uz inofolic?

 36. janjaps

  Moj ginekolog mi je preporucio ovaj caj. Imam redovne menstruacije ali jako obilne. Da li je vreme pijenja isto kao i kod neredovnih menstruacija? Mislim na pauzu za vreme trajanja menstruacije?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana,
   preporuka za upotrebu je jednaka za sve slučajeve, upotreba čaja povoljno utiče i na normalizovanje menstrualnog krvarenja. Od ostalih proizvoda koji bi mogli pomoći, preporučili bismo Vam upotrebu Kapi protiv krvarenja tokom trajanja menstruacije.
   Srdačan pozdrav,

 37. jocaaklasanoviczz (potvrđen vlasnik)

  Zdravo,ja bas retko dobijam i to zna da traje 5 ilj 6meseci…ali kad god koristim ovaj caj uspevam da dodjem do krvarenja,ali da li je moguce da smem popiti skoro celh kutiju za samo 1 ostvarenje ciklusa?…probala sam razne metode jedino ovaj caj pomaze..Hvala

 38. Pitanje (potvrđen vlasnik)

  Koliko je potrebno popiti čaja da bi se regulisala neredovna menstruacija?

 39. nermana

  Pozdrav zelim da Vas pitam,kako poruciti ovaj caj,imam isti problem ciklus kasni po 3mj. DA li postoje posledice,koliko dugo piti unapred hvala…

 40. Sreckica

  Da li caj moze da reguluse menstruaciju koju par meseci dobijam na 18 Dana a inace je imam na 25 Dana?

 41. zvezdica

  Menstruacija mi je izostajala 2 meseca popila sam pola kutije caja /oko 7 dana/ i menstruacija se vratila

 42. sladjana

  način pripreme čaja pise i koliko puta dnevno ali ne i koliko dugo i dali se u periodu menstrualnog ciklusa prekida sa konzumiranjem ili ne …. hvala !

  • Zorica Drazic

   Čaj za regulisanje menstruacije se može koristiti tokom 3-6 uzastopnih mesečnih ciklusa. Sa upotrebom čaja treba početi po prestanku menstrualnog krvarenja i koristiti ga do početka menstruacije, tokom trajanja menstrualnog krvarenja preporučujemo pauzu.

 43. Anonimni

  Deluje li caj za regulisanje menstruacije

 44. Maka

  Caj je fantastican!!!Posle 3 dana sam dobila a mesecima se mucim da neredovnom menstruacijom.Samo me zanima koliko se pije da li ceo ciklus ili sve vreme ?Hvala

  • Zorica Drazic

   Sa upotrebom čaja treba početi po prestanku menstrualnog krvarenja i koristiti ga do početka sledeće menstruacije, tokom trajanja menstrualnog krvarenja preporučujemo pauzu.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top