Skip to content

Biljne kapi za umirenje

4.86 (42 reviews)

343.00 RSD (sa PDV)

Kapi za umirenje sadrže ekstrakte lekovitog bilja čije aktivne supstance deluju blago umirujuće. Primenjuju se kod raznih oblika nervne napetosti i anksioznih stanja.

Šifra proizvoda: 640191 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Biljne kapi za umirenje
TINCTURA NERVINA

Sastav:
Tinktura hmelja ( Lupuli tinctura )
Tinktura matičnjaka ( Melissae tinctura )
Tinktura odoljena ( Valerianae tinctura )   
Tinktura lavande ( Lavandulae tinctura )
      
Delovanje:
Kapi za umirenje sadrže ekstrakte lekovitog bilja čije aktivne supstance deluju blago umirujuće. Primenjuju se kod raznih oblika nervne napetosti i anksioznih stanja. Ne izazivaju naviku.

Način primene:
Piti dva puta dnevno po 10 – 20 kapi.

Napomena: preparat sadrži alkohol (etanol)!

Način čuvanja:
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25ºC, van domašaja dece.

Rok upotrebe:
18 meseci

Neto količina:
30 ml

42 recenzije za Biljne kapi za umirenje

 1. Ivana

  Poštovani, kapi su odlične, koristila sam ih za problem sa želucem. Sada sam zbog reumatskih problema primorana da pijem Diklofenak i Omeprazol. Moguli da koristim kapi uz ove lekove? Hvala.

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Možete. Između uzimanja leka i kapi napravite dva sata pauze.

 2. Marko

  Poštovani, već nekoliko godina vodim bitku sa GERB-om koji se drastično pogorša kada se uznemirim i imam problema sa spavanjem: lako zaspim, ali se budim nakon 4-5 sati. Koje kapi (ili kombinaciju) biste mi preporučili? Unapred hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Osim Kapi za spavanje, koje olakšavaju zaspivanje i omogućiju miran san, možete koristiti Odoval S kapsule za ublažavnje uznemirenosti i stresa i Čaj kod nervoze želuca (broj 74), čiji aktivni sastojci doprinose ublažavanju nadutosti, grčeva, bolova i tegoba pri varenju izazvanim nervozom i uznemirenošću.

 3. Nikola (potvrđen vlasnik)

  Uznemirenost, loše misli, anksioznost, kamen u želucu posle obroka i loše varenje, nervoza, strepnja, preskakanje srca, napadi panike, sve ono zbog čega biste popili Bensedin ili Bromazepam ovim kapima se, bar u mom slučaju, rešava bukvalno 100%.
  Isprva, kad sam se osećao baš loše, popio bih i treću dozu od 20 kapi, mimo preporučenog doziranja. I glava i varenje se sredilo posle desetak dana redovnog uzimanja, posle sam smanjio na 2×20 kapi, a poslednjih nedelja pijem samo uveče 20 kapi i to je sasvim dovoljno da se osećam dobro, da mi je glava mirna i da mi stomak radi normalno. Pauzu nakon tri nedelje nisam pravio, ali nameravam uskoro da napravim jednu od nedelju dana.
  Kapi nisu svemoguće, ako ne rade, obratite se lekaru za pomoć jer vam onda sigurno treba.
  U svakom slučaju, treba malo strpljenja i redovne upotrebe, a efekat će postepeno doći i kao mene, podsetiće vas kako je to normalno razmišljati i ne strepeti.
  Od srca hvala Institutu za olakšanje koje sam doživeo uz ove kapi.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani Nikola, najlepše Vam zahvaljujemo na komentaru i na tome što ste svoje iskustvo u primeni Kapi za umirenje podelili sa ostalim posetiocima naše stranice. Veoma nas raduje što je upotreba našeg proizvoda doprinela olakšanju zdravstvenih tegoba. Želimo Vam sve najbolje, a pre svega, i uvek: dobro zdravlje!

 4. Anonimni

  Poštovani imam sina od 18 godina koji ima problem sa snom. Probudi se veoma rano ili se budi više puta u toku noći. Recite mi molim Vas šta je bolje da koristi. Da li kapi za umirenje ili kapi za spavanje?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod problema sa snom preporučili bismo upotrebu Kapi za spavanje. Naš preperat Odoval S takođe povoljno deluje na opuštanje i doprinosi mirnom snu, i može se koristiti paralelno sa kapima radi boljeg dejstva.

 5. Filip

  Koliko vremena je potrebno da kapi deluju, da li postoje neke nus pojave i da li je posle konzumiranja bezbedno upravljati motornim vozilom? Takodje me interesuje da li mogu da se koriste uz preparate za regulisanje holesterola konkretno Normolipt. Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti uz lekove za regulisanje holesterola, pri čemu se između uzimanja leka i kapi preporučuje dva sata pauze. Kapi deluju blago umirujuće, i ukoliko se koriste u preporučenoj dozi (2 puta dnevno 10-20 kapi) ne bi trebalo da izazovu nuspojave. Evropska Medicinska Agencija navodi ograničenje za koren valerijane kada je u pitanju bezbednost upravljanja motornim vozilom, za doze u iznosu od 400-600mg, koje su neuporedivo više od količine ekstrakta valerijane koji se nalazi u pojedinačnoj dozi kapi. Mogućnost uticaja upotrebe Kapi za umirenje na bezbednost upravljanja vozilom je veoma niska, ali se ne može sasvim isključiti. Za postizanje primetnog umirujućeg efekta obično je potrebno je 7-10 dana redovne upotrebe kapi.

 6. Bojana (potvrđen vlasnik)

  I još jedno pitanje, da li smeju da se koriste iz terapiju tiastatom za štitnu žlezdu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim podacma, interakcije između lekovitog bilja koje ulazi u sastav kapi i tiamazola nisu zabeležene. Zbog sadržaja alkohola, potrebno je između uzimanja leka i kapi napraviti dva sata pauze.

 7. Bojana (potvrđen vlasnik)

  Danas sam dobila kapi i planiram od sutra da počnem da ih koristim. Zanima me da li se piju same ili u kombinaciji sa nečim, zbog ukusa. Koja je preporuka?
  Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporuka je da se kapi koriste razblažene sa malo vode (10-20 kapi u pola kafene šoljice vode).

 8. Bojana

  Dobar dan. Čitam komentare, dostasu mi pomogli, ali me zanima koja je razlika kapi od valerijane i ovih kapi za umirenje, jer vidim da ove u sastavu nemaju valerijanu? Na koji način deluju jedne , a na koji druge? Meni bi trebala neka blaža varijanta, pa Vas molim za preporuku. Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenje sadrže hmelj, matičnjak, valerijanu (odoljen) i lavandu, čiji aktivni sastojci takođe deluju umirujuće na nervni sistem a povoljno deluju i na ublažavanje tegoba u digestivnom sistemu, koje mogu uticati na osećaj uznemirenosti, dok Kapi valerijane sadrže samo ekstrakt valerijane. Ukoliko bi Vam bila potrebna blaža varijanta, možete koristiti Kapi za umirenje.

 9. Dalibor

  Da li mogu da se dodaju u caj

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, kapi možete dodati u čaj.

 10. Maca

  Poštovani,
  da li je moguće uzimati ove kapi u toku terapije lekovima Anafranil, Rispolept, Ursofalk i Famotidin?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Paralelna upotreba lekova koji sadrže risperidon i klomipramin i ekstrakata valerijane (koji sadrže kapi) bi mogla dovesti do potenciranja neželjenih efekata, stoga bismo preporučili da se o upotrebi Kapi za umirenje uz redovnu terapiju posavetujete sa lekarem koji najbolje poznaje Vaše stanje zdravlja i najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od paralelne upotrebe. Kada su u pitanju lekovi koji sadrže ursodezoksoholnu kiselinu ili famotidin, kapi se mogu koristiti s tim da između upotrebe kapi i lekova napravite pauzu od bar 2 sata.

 11. Zlaja

  Da li smem da pijem kapi za umirenje sa imoglukanom

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete koristiti paralelno sa navedenim proizvodom.

 12. Sanja

  Odlične kapi baš kao i sve Vaše zaista. Moje pitanje je – sme li dete od 10 i po godina da ih koristi, jer ima IBS i grčeve u stomaku često? Mnogo joj je lakše uzeti kapi nego čaj. Hvala i svako dobro.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi sadrže alkohol, pa se stoga, generalno, upotreba kapi ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Ukoliko je detetu veliki problem da popije čaj, možete kapi sipati u polakafene šoljice ključale vode, kako bi alkohol ispario, pa kada se prohladi, dati detetu da ih popije.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Usled sadržaja alkohola upotreba kapi se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Ukoliko je detetu upotreba čaja veliki problem, možete kapi sipati u kafenu šoljicu ključale vode, kako bi alkohol ispario, pa dati detetu da popije kada se prohladi.

 13. Dejan

  Poštovanje. Zanima me mogu li starije osobe, koje pate od hipertenzije, da piju ove kapi bez kontraindikacija. Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Osobe koje pate od hipertenzije mogu koristiti kapi uz redovnu terapiju, s tim što je potrebno napraviti dva sata pauze između uzimanja leka i kapi.

 14. Vesna

  Da li se kapi mogu koristiti zahedno sa aspirinom od 100mg?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti paralelno sa aspirinom, s tim što između uzimanja kapi i leka treba napraviti dva sata pauze.

 15. Milica

  Pozdrav, da li kapi treba da se razmute ili popiju sa necim, ili se piju same? i da li mogu da se piju na prazan stomak?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete popiti razblažene sa malo vode, ili ih nakapati na kocku šećera. Mogu se uzeti i na prazan stomak.

 16. Tea

  Poštovani, koristim već skoro dva meseca ove kapi u kombinaciji sa kapima protiv grčeva u stomaku kao terapiju za sindrom iritabilnog kolona i malo je reći da sam oduševljena ovom kombinacijom. Prevazišle su moja očekivanja a posle više godina mučenja sa jakim grčevima i dijarejom simptomi su u potpunosti nestali, tek par puta posle obroka javili su se slabiji grčevi. Moje pitanje za Vas je da li moram da pravim pauzu u korišćenju kapi jer se plašim da će se tegobe vratiti? Pretpostavljam da nije problem da ih pijem bez prekida jer su na biljnoj bazi ili se možda varam? Unapred hvala na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod svih proizvoda na bazi bilja preporučuju se povremene pauze u upotrebi, zavisno od tegoba za koje se koriste i od tga da li su u pitanju dugotrajne (hronične) bolesti ili povremene tegobe. Kod hroničnih tegoba, obično preporučujemo da se posle svake tri nedelje upotrebe pauzira nedelju dana, međutim, uvek treba proceniti odnos koristi i rizika, pa ukoliko smatrate da bi vam nedelju dana pauze u upotrebi moglo pogoršati stanje, možete nastaviti da kapi koristite kao i do sada.

 17. Anonimni

  Da li se kapi mogu upotrebljavati uporedo sa tabletama za umirenje, Ksalol na primer?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenje sadrže alkohol, stoga se njihova upotreba ne preporučuje uz Ksalol.

 18. Neša

  Postovani, moze li preko dana kapi za smirenje a uvece kapi za spavanje? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Možete kapi za umirenje koristiti tokom dana a Kapi za spavanje uveče.

 19. Tea

  Poštovani, pošto imam sindrom iritabilnog kolona i koristila sam kapi za želudac i za grčeve u stomaku, da li bih smela radi bolje efikasnosti da kombinujem ove kapi sa pomenutima jer sam u komentarima pročitala da pomažu upravo kod problema koji ja imam? Unapred hvala na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenje možete kombinovati sa Kapima za želudac i Kapima kod grčeva u stomaku.

 20. Danijela

  Sta moze od vasih preparata da koristi osoba koja boluje od pankersonove bolesti i depresije. Koristi lekove za pankersona i antidepresive ali je i dalje uznemirena i nocu lose spava. Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod parkinsonove bolesti preporučujemo da sami napravite mešavinu jednakih količina Čajne mešavine „BC“ i Čaja kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti, pa da čaj pripremate i koristite prema uputstvu za Čajnu mešavinu „BC“. Između upotrebe čaja i redovne terapije potrebno je napraviti 2 sata pauze.

 21. Sima

  Da li kapi moze da koristi dete od 16 godina ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Mlada osoba starosti 16 godina može da koristi Kapi za umirenje prema uputstvu. Ukoliko posle 2 nedelje redovne upotrebe kapi ne dođe do poboljšanja, potrebno je obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije.

 22. Andjela

  Poštovani, koliko dugo vremenski se smeju piti ove kapi, da li postoji neko ograničenje?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti tokom 4-6 nedelja u kontinuitetu, po potrebi i duže, ukoliko njihova upotreba doprinosi ublažavanju simptoma. Međutim, ukoliko posle 2-3 nedelje redovne upotrebe ne dođe do poboljšanja stanja i ublaženja simptoma, potrebno je obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije.

 23. Krsto

  Pozdrav, da li mogu da ih kombinujem sa Reishi kapima od pečuraka?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenjemožete koristiti uporedo sa kapima od reishi pečuraka.

 24. Marina

  Da li smem da pijem ove kapi ako dojim bebu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi sadrže alkohol pa se stoga upotreba ne preporučuje tokom dojenja. Za umirenje, tokom dojenja, možete koristiti čaj od matičnjaka.

 25. Seka

  Da li smeju dojilje da piju ove kapi? Imam anksioznost pa pitam.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Zbog sadržaja alkohola, upotreba kapi se ne preporučuje tokom dojenja. Za ublažavanje anksioznosti možete piti čaj od matičnjaka.

 26. Jovan

  Da li ove kape mogu da se piju ukoliko koristimo sremuš kapi?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenje mogu da se koriste istovremeno sa Kapima sremuša.

 27. Milos

  Imam problem sa spavanjem već mesec dana, zaspim ali se probudim uvek posle 2 najviše 3 sata i onda posle jedva zaspim i budim se bar 2-3 puta tokom noći. Uz to nekad kao da me stegne u grlu kao da imam knedlu pa posle prodje, imam trnce neke u rukama, listovima, pa me zanima da li je bolje koristiti ove kapi za smirenje ili kapi samo valerijane? I da li možda kombinovati ove kapi uz neki čaj, jer ne bih da pijem lekove. Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenje možete koristiti tokom dana, a uveče pre spavanja možete poiti Kapi valerijane. Kapi se mogu kombinovati sa Čajem kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti. Ukoliko posle tri nedelje redovne upotrebe ne dođe do olakšanja i simptomi opstaju, ipak bi bilo dobro obratiti se lekaru radi dijagnostike i odgovarajuće terapije.

 28. Marija

  Da li se kapi smeju koristiti za vreme menstruacije?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti tokom menstruacije.

 29. Viktor

  Nekoliko dana osecam u dlanovima i stoplima neku vrstu strujanja, napetosti, zategnutosti. Da li bi ovaj proizod pomogao kod ovih simptoma. Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi za umirenje možete koristiti za ublažavenje navedenih simptoma; dodatno, možete koristiti i Čajnu mešavinu „BC“ za bolju cirkulaciju, u količini od 2 šolje dnevno.

 30. Sanja

  Možda je pitanje glupo… Ali da li kapi sadrže gluten s’ obzirom na hmelj?
  Hvala od ♥️

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Sanja, gluten se nalazi u žitaricama kao što su pšenica, raž i ječam. Hmelj ne pripada žitaricama i ne sadrži gluten.

 31. Dake

  Da li se kapi mogu uzimati iako pijem antidepresive?Inace sam anksiozan

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani,
   kako već koristite antidepresive, preporučili bismo da umesto kapi koje sadrže alkohol, koristite Čaj kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti. Između uzimanja lekova i čaja potrebno je napraviti dva sata pauze.

 32. Miroslav NS

  dobar dan da li ove kapi mogu uzeti i sipati u caj od valerijane 3X na dan sa cajem ??

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete koristiti uz čaj od valerijane.

 33. Milan

  Dobar dan posto imam 120 kg i 1.95 visok smem li ja uzimati 30 kapi 3 x na dan posto ovo meni 10 do 20 kapi malo

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovani,
   preporučena doza je 10-20 kapi 3 puta dnevno. Kako biste postigli željeni efekat, uz kapi možete koristiti i čajnu mešavinu.

 34. Marina (potvrđen vlasnik)

  Odlicna kombinacija biljaka, meni prijaju. Jedino nisam sigurna da li ih je bolje uzimati na prazan stomak ili bilo kad?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete uzimati nezavisno od obroka, dejstvo se brže postiže ukoliko ih uzimate na prazan stomak.

 35. Maja

  Da li su za decu?

 36. Anonimni

  Da li su za decu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Usled sadržaja alkohola, Kapi za umirenje nisu namenjene deci. Čajevi od cveta kamilice i lista matičnjaka deluju umirujuće i mogu ih koristiti i deca.

 37. Sandra

  Odlične kapi, preporuka za sve studente koji prolaze kroz veoma stresne periode polaganja ispita… nema više palpitacija i stezanja u grlu.

 38. Miroslava

  Kako se kapi koriste tj.da li se nakapaju na nešto ili se one same piju. Svaki Pančićev proizvod je odličan,mnogo puta su me spasili antibiotika i lekova protiv bolova.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi valerijane možete razblažiti sa malo vode, ili ih nakapati na kockicu šećera.

 39. Katarina

  Jel se kapi razmute ili nakapaju na nesto?

 40. Nemanja

  Zaista su odlicne kapi, regulisu napetost i pomazu pri spavanju.

 41. Nikola

  Super

 42. lucija768 (potvrđen vlasnik)

  Odlicne su. Opustaju misice zeluca i grceve u stomaku pa ko ima IBS toplo preporucujem.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top