skip to Main Content

Ulje od kantariona za unutrašnju upotrebu

4.9 (10 reviews)

197 RSD

Šifra proizvoda: 632041 Kategorija:

Opis

Ulje od kantariona za unutrašnju upotrebu
HYPERICI OLEUM PRO USUI INTERNASastav:
Uljani ekstrakt svežih cvetova kantariona ( Hyperici flos )
Delovanje:
Ulje od kantariona povoljno deluje kod lakših oblika depresija ( npr. klimakterične tegobe, nesanica, razdražljivost i nemir ).
Pored toga, preparat se može koristiti i kao pomoćno sredstvo za ublažavanje tegoba digestivnog trakta ( čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, katar creva, kolitis).
Upotreba:  
Tri puta dnevno po kafenu kašičicu pre jela.Čuvanje:
Čuvati na tamnom i hladnom mestu.Rok upotrebe:
18 meseci.Pakovanje:
30 ml

10 recenzija za Ulje od kantariona za unutrašnju upotrebu

 1. Daca

  Poštovani,
  Pročitala sam iskustvo jedne žene koja je počela da koristi kantarionovo ulje u lečenju vitiligo, pa bih htela da Vas pitam da li Vi preporučujete i kako bih mogla da koristim proizvod najbolje? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kantarion ulje može da se koristi za premazivanje površina kojima nedostaje pigment, uglavnom u cilju zaštite posle izlaganja suncu, ukoliko je došlo do upale i crvenila kože.

 2. Sanja

  Poštovani, naše dete od 9 godina pored celijakije ima i gastritis. Sme li da koristi ove kapi i kako? Ili bilo koje Vaše kapi? Čaj joj pada teško i mučno da pije stalno. Nekoj mami ste rekli da smeju deca kapi, samo zbog alkohola sipati u vruću vodu. Šta je sa kantarionom? One nemaju alkohol. Hvala najlepše na svakom savetu.

  Zabrinuta mama.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kao što smo već odgovorili na slično pitanje, Kapi za želudac bi trebalo ukapati u vrelu vodu kako bi alkohol ispario, pa kada se tečnost prohladi dati detetu da popije pre obroka. Kada je u pitanju Kantarionovo ulje, u literaturi postoje podaci o tome da bi upotreba mogla biti bezbedna za decu stariju od 6 godina, s tim što treba imati u vidu mogućnost fotosenzibilizacije kao neželjeni efekat ukoliko se dete izlaže suncu tokom upotrebe ulja. Stoga biste, ukoliko je sa ovakvom upotrebom saglasan pedijatar, detetu mogli dati 1 kafenu kašičicu ulja dnevno, pre večere, na prazan želudac.

 3. Aleksandra

  Postovani,da li dete od 2,5 godine sme koristiti ovo ulje ili kantarion u maslinovom ulju? Konsultovacemo se sa gastroenterologom kod kog se dete leci,ali recite nam po specifikaciji da li sme tako malo dete? Ima problema sa kiselinom koja se vraca u grlo. Hvala unapred!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom na nedostatak podataka o bezbednosti upotrebe kod dece, ne bismo Vam mogli savetovati upotrebu. Neophodno je da konsultujete pedijatra koji će najbolje proceniti rizik i korist od upotrebe Kantarionovog ulja.

 4. Jelena

  Koja je razlika tj koji je bolji za zeludca, ovaj kantarion ili drigi sto imate, stto je u maslinovom ulju

  • Institut Dr Josif Pancic

   U sadržaju lekovitih materija nema razlike, i jedan i drugi uljani ekstrakt povoljno deluju na želudačnu sluzokožu.

 5. zmpn70 (potvrđen vlasnik)

  Kasicica pre jela i nema problema.

 6. Vaginalno

  Koji kantarion treba da koristim za vaginalnu upotrbu(za spoljnu ili unutrasnju upotrebu)Natopljen na tampon,koristila sam ranije ali ne mogu da se setim sta mi je doktorka rekla da li kantarion za spoljesnu ili unutrasnju upotrebu?

 7. Miroljub

  Poštovani
  Intresuje me da li ima katarionovo ulje efekta na Konsaki virus s obzirom da je napao zeludac?
  Nadam se brzom odgovorz.
  Srdačan pozdrav

 8. ljiljana

  Postovani,
  Da li sme da se koristi ulje od kantariona uporedo sa koriscenjem antidepresiva?
  I da li je delotvorno kod anksioznosti?
  Hvala

 9. Snezana

  Ovo ulje po preporuci prijateljice koristim zbog problema sa zeludcem. Vec nekoliko nedelja nemam problema sa kiselinom koja me je cesto mucila, posebno nocu. Ne znam samo koliko dugo moze da se koristi?

  • Zorica Drazic

   Ulje od kantariona možete koristiti 4-6 sedmica u kontinuitetu, potom preporučujemo pauzu od 2 nedelje.

 10. Dragan

  Pravi kek za zeludac! Cudo je kantarion!

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top