Skip to content

Kapi protiv krvarenja

4.82 (11 reviews)

396.00 RSD (sa PDV)

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove tinkture pokazuju hemostiptično delovanje. Preporučuju se kao pomoć kod unutrašnjih krvarenja, uz dijagnozu lekara.

Šifra proizvoda: 640121 Kategorija: Oznake: ,

Opis

KAPI PROTIV KRVAVLJENJA
Tinctura Antihaemorrhagica

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt herbe rusomače (Tinc. Bursae pastoris)
Etanolno-vodeni ekstrakt herbe hajdučke trave (Tinc. Millefolii)
Etanolno-vodeni ekstrakt herbe rastavića (Tinc. Equiseti)
Etanolno-vodeni ekstrakt herbe troskota (Tinc. Polygonii)
Etanolno-vodeni ekstrakt lista koprive (Tinc. Urticae)

Osobine: Lekovito bilje čiji ekstrakti ulaze u sastav Kapi protiv krvavljenja sadrži : tanine, flavonoide, biogene amine, organske kiseline i mineralne materije (silikate i kalijumove soli)

Primena: Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove tinkture pokazuju hemostiptično delovanje pa se upotreba KAPI PROTIV KRVAVLJENJA preporučuje kao pomoćno sredstvo kod unutrašnjih krvavljenja, samo ukoliko je uzrok krvavljenja dijagnostifikovan od strane lekara.

Ograničenja u upotrebi: Preparat sadrži alkohol pa se njegova upotreba ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: Piti 3 puta dnevno po 30 kapi u malo vode.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 30 ml

11 recenzija za Kapi protiv krvarenja

 1. Brankica (potvrđen vlasnik)

  Poštovani,
  Da li se mogu kapi koristiti kod produzenog menstrualnog krvarenja usled izostanka odnosno preskocenog ciklusa zajedno sa čajem protiv krvarenja i kapima od Virka kao pomocno sredstvo?Kakvo je doziranje ako se sve koristi zajedno?Da li imaju neke interakcije sa lekovima?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Kapi protiv krvarenja se mogu koristiti kod produženog menstrualnog krvarenja, međutim veoma je važno da odete kod lekara da ustanovite razlog zbog čega je došlo do produženog krvarenja i poremećaja ciklusa. Naime, veoma je važno da znamo šta je uzrok da bismo na njega delovali adekvatnom terapijom.

 2. Biljana

  Postovani ,treba mi vasa preporuka sta koristti za dugotrajno krvarenje (nije obilno)u perimenopauzi .Na pregledu i ultazvuku sve u redu .Radi se o hormoskom dizbalansu .Lp

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Možete koristiti kapi protiv krvarenja, ali samo ukoliko je uzrok krvavljenja dijagnostifikovan od strane lekara. Takođe, možete da koristite i Čaj kod krvarenja (Čaj broj 94). Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod krvarenja povoljno deluju na stabilizaciju membrana kapilara čime se ubrzava zaustavljanje krvarenja.

 3. Marija

  Hvala Vam na odgovoru,još nesto me interesuje da li smem da koristim kapi Virka zajedno sa kapima protiv krvarenja i čajem Eva? Kako najbolje da iskombinujem,posavetujte me,Vi bolje znate od mene? Marija

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, Kapi virka možete koristiti paralelno sa Čajem „EVA“ i Kapima protiv krvarenja, jednostavno ih dodajte u čaj i popijte zajedno. Obzirom da se čaj pije dva puta dnevno (ujutru i uveče) a kapi koriste tri puta dnevno, treću dozu kapi možete rastvoriti u malo vode (kafena šoljica vode) i popiti sredinom dana.

 4. Marija

  Postovani,zanima me da li mogu protiv obilnog menstrualnog krvarenja koristiti i kapi protiv krvarenja i čaj br.94 ILI br.62, koja je vasa preporuka?Poslednjih par meseci mi se desavalo da mi preskoči ciklus 1,(bila sam malo pod stresom,pa putovanja) pa dobijem i bude ok.nije obilan, pa su mi preskočila 3 ciklusa,takoreci 2 meseca,sada sam dobila kad treba,ali je jako obilna,do sada nisam imala te probleme,procitam svasta (policisticni jajnici,endometrioza,miomi) da li to moze odjednom da se desi i izazove ovo?Koliko i kako da koristim,koja je najbolja opcija?? Inače sam u medjuvremenu koristila vas caj br.31 i kapi Virak i mislim da je to uticalo da se vrati takoreci kako je ranije bilo?? Hvala unapred,Marija

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Marija, kod obilnijih menstrualnih krvarenja možete koristiti uz Kapi protiv krvarenja Čajnu mešavinu „EVA“ (broj 62). Sve informacije na koje naiđete pretragom tekstova o uzrocima tegoba koje Vas prate su opšteg tipa, i nije nužno da se odnose na Vaš slučaj, a uzroke izostanka menstruacije kao i pojačanog menstrualnog krvarenja najpouzdanije može utvrditi Vaš ginekolog koji je najbolje upućen u stanje Vašeg zdravlja. Sudeći po povratnim informacijama korisnica, Čajna mešavina za regulisanje menstruacije (broj 31) i Kapi virka povoljno deluju na regulisanje ciklusa a prednost je to što se mogu koristiti duže vremena, tokom više uzastopnih mesečnih ciklusa.

 5. Sofi

  Postovani, već pijem kapi od virka i čaj 69, obilno krvarenje izazvano miomom..smem li i ove kapi da dodam i da li je potreban razmak između uzimanja svega. Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi protiv krvarenja možete tokom krvarenja piti uporedo sa ostalim proizvodima (na primer, dodati ih u čaj. Kapi ne deluju preventivno, već se koriste samo tokom trajanja krvarenja.

 6. Dunja (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, zanima me da li se kapi mogu koristiti usled obilnih menstrualnih krvarenja koja traju par dana (manje od 5)? Da li kapi mogu prouzrokovati trombozu, ili ubrzati proces koagulacije tj. da li postoje neželjeni efekti?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti kod obilnih menstrualnih krvarenja. Prema do sada dostupnim podacima, upotreba kapi ne bi trebalo da dovede do neželjenih efekata niti da ubrza proces koagulacije ili prouzrokuje trombozu.

 7. Brankica (potvrđen vlasnik)

  Kako da upotrebljavam ove kapi sa čajem protiv krvarenja kod menoragije? Da li se uzimaju zajedno u kontinuitetu ili samo kada je ciklus? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se uzimaju samo tokom pojačanog menstrualnog krvarenja.

 8. Verica

  Proktolog mi je utvrdio fisuru i hemoroide 2/3. Povremeno se javljaju krvarenja i pored terapije koju mi je prepisao. Da li ove kapi mogu da koristim? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi možete koristiti za ublažavanje krvarenja.

 9. Bojana

  Dobar dan, da li se mogu koristiti paralelno sa cajem od virka, i ak omogu da li ostaje isto doziranje? Anemija zbog preoblnih mestruacija je u pitanju

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti sa čajem od virka u preporučenoj dozi.

 10. Marija

  Da li se kapi mogu koristiti kod pojave eritrocita u urinu. Ili ipak bolje kapi od uve? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti dodatno, uz upotrebu Uvinog čaja.

 11. Marija

  Poštovani, interesuje me da li se ove kapi mogu koristiti usled obilnih menstrualnih krvarenja izazvanih miomom? Hvala unapred na odgovoru!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti kod obilnih menstrualnih krvarenja, a takođe možete koristiti i Čajnu mešavinu kod mioma za ublažavanje tegoba.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top