skip to Main Content

Kapi nevena

5.0 (1 review)

292 RSD

Šifra proizvoda: 640022 Kategorije: ,

Opis

KAPI NEVENA – moć bilja
Tinctura Calendulae

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt cveta nevena (Calendulae flos)

Osobine: Cvet nevena sadrži flavonoide, saponozide, triterpenske alkohole i druge terpenoide, poliacetilene, polisaharide, etarsko ulje, gorke sastojke, karotenoide, kalendulin.

Primena: Aktivni sastojci cveta nevena deluju protivupalno i antiseptično, pa se upotreba preporučuje za ublažavanje upalnih procesa na koži, za zarastanje rana i ublažavanje tegoba kod ekcema. Takođe, aktivni sastojci nevena povoljno deluju na ublažavanje grčeva, pa se kapi mogu koristiti i kod poremećaja menstrualnog ciklusa i bolnih menstruacija. U narodnoj medicini, upotreba kapi nevena se preporučuje i za ublažavanje tegoba kod prošerinih vena i hemoroida. Polisaharidi prisutni u cvetu nevena deluju imunostimulišuće, a ekstrakt nevena pokazuje i citostatičku i antitumorsku aktivnost.

Ograničenja u upotrebi: Usled prisustva alkohola upotreba tinkture se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: Piti tri puta dnevno po 30 kapi u malo vode pre jela.

Spoljna upotreba: 30 kapi tinkture od nevena rastvoriti u 100ml prokuvane i ohlađene vode i dobijenu tečnost koristiti za pripremanje obloga : kod proširenih vena, upalnih procesa na koži, za zarastanje rana. Takođe, obloge od nevena se mogu koristiti i za ublažavanje upale mlečne žlezde (u slučaju mastitisa) kao i kod cista u dojkama. Ovako pripremljena tečnost može se koristiti i za tamponiranje površina kože zahvaćenih ekcemom i kao tonik za lice kod akni i bubuljica.

Čuvanje:
Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe:
18 meseci.

Pakovanje:
50 ml

1 recenzija za Kapi nevena

  1. Sanja

    Poštovani, kada će kapi biti ponovo u prodaji? Gde ih ima u Novom Sadu inače? Hvala i veliki pozdrav za najbolje !

    • Institut Dr Josif Pancic

      Još uvek nemamo pouzdanu informaciju kada će kapi biti ponovo u prodaji. Kapi možete potražiti u bolje snabdevenim apotekama i u Lilly drogerijama.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top