Skip to content
Akcija

Kapi od belog luka

4.86 (7 reviews)

278.00 RSD (sa PDV)

Poboljšava cirkulaciju, snižava pritisak, reguliše metabolizam masti i ublažava simptome arterioskleroze. Ima i antimikotična, antiseptička i digestivna svojstva.

Šifra proizvoda: 640011 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Tinktura belog luka
ALLII SATIVI TINCTURA

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt lukovica belog luka ( Allii sativi bulbus ).

Delovanje:
Tinktura belog luka inhibira agregaciju trombocita, poboljšava cirkulaciju krvi, snižava krvni pritisak i povoljno deluje na različite parametre u metabolizmu masti. Primenom ove tinkture poboljšavaju se simptomi početne arterioskleroze. Pored toga, preparat pokazuje i antiseptično, antimikotično i digestivno dejstvo.

Upotreba:  
Piti tri puta dnevno po 10-15 kapi u malo mleka pola sata pre jela.

Čuvanje:
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C, van domašaja dece.

Rok upotrebe:  
18 meseci.

Neto količina:  
30 ml

7 recenzija za Kapi od belog luka

 1. Marina (potvrđen vlasnik)

  Postovani,
  Koja je ukupna kolicina alkohola koji se unese u toku dana, ako se kapi konzumiraju 3x po 15 kapi? Da li dete od 12 godina sme da ih uzima, kao podrsku imunitetu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   U pitanju je vodeno alkoholni ekstrakt belog luka. Zapremina 15 kapi ekstrakta iznosi oko 0.75ml, od čega je oko 45% alkohol a 55% voda. Ukoliko se dnevno unese 45 kapi ekstrakta, dnevni unos alkohola putem kapi iznosi oko 1ml. Detetu starom 12 gorina možete dati Kapi belog luka rastvorene u mleku. Ukoliko Vas brine unos alkohola, unos sirovog belog luka u svakodnevnoj ishrani takođe će doprineti jačanju imuniteta.

 2. M (potvrđen vlasnik)

  Postovani, zasto je neophodno da se kapi uzimaju pola sata pre obroka ili 2 sata posle obroka, ako se uzimaju krace pred obrok da li to nesto moze da naskodi?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi imaju bolje dejstvo ukoliko se uzimaju na prazan želudac i ukoliko se ne mešaju sa hranom, stoga je najbolje da ih koristite prema uputstvu. Ukoliko ih uzmete neposredno pred obrok kapi Vam neće naškoditi, ali neće ni ispoljiti odgovarajuće dejstvo.

 3. M (potvrđen vlasnik)

  Postovani, zanima me koje su sve opcije upotrebe, da li mora 3 puta dnevno u malo mleka pola sata pre jela, ili npr ako neko nema 3 obroka dnevno da li moze i samostalno u vodi, a ne pre jela, i slicno?

  I drugo pitanje, da li kapi mogu da se uzimaju samo iz razloga jer neko ne voli luk a zeli benefite te namirnice, odnosno ne koristi se samo kao lek za neke konkretne tegobe?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod primene kapi nije nužno koristiti mleko, možete ih razblažiti vodom i uzimati na prazan želudac, bilo da je to pola sata pre obroka, ili između dva obroka (dva sata posle obroka). Beli luk se koristi kao namirnica, tako da i Kapi belog luka možete koristiti kao dodatak ishrani.

 4. Dejan

  Zanima me koliko dugo se kapi preporucuju za korištenje, da li potrebno praviti pauzu? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi se mogu koristiti duže vremena, sve do postizanja poboljšanja, pauze u upotrebi nisu neophodne.

 5. Jelena

  Da li se smeju primenjivati kod dece od 6 god

  • Institut Dr Josif Pancic

   Usled sadržaja alkohola, upotreba kapi se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina. Kapi biste možda mogli dati detetu na sledeći način: 10 kapi sipajte u šolju i ostavite nekoliko sati da alkohol ispari, pa zatim dodajte malo vode ili čaja kako bi se talog rastvorio.

 6. M.

  Postovanje. Zanima me da li kapi migu da se piju i sa vodom i da li mogu pripomoci protiv kandide? Hvala unaprijed.

 7. Milica

  Da li se moze primenjivati spolja protiv opadanja kose?

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top