Skip to content

Kapi kamilice

5.0 (1 review)

660.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod zapaljenja kože i sluzokože i kod upale mlečne žlezde, ublažavanje kolika i grčeva, kod gasova i nadutosti, kao i za umirenje u slučaju uznemirenosti i nervoze.

Šifra proizvoda: 630113 Kategorije: , Oznake: , , , ,

Opis

KAPI KAMILICE – TINCTURA CHAMOMILLAE
Biljni tečni instant čaj od kamilice

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt cveta kamilice (Tinc. Chamomillae)

Osobine: Cvet kamilice sadrži flavonoide, tanine, seskviterpenske laktone, kumarine, aminokiseline, holin, gorke sastojke i etrasko ulje (bogato azulenom)

Primena: Aktivni sastojci cveta kamilice pokazuju protivupalno, antiseptično i antimikrobno dejstvo a pokazuju i spazmolitični i karminativni efekat. Upotreba KAPI KAMILICE preporučuje se kod zapaljenja kože i sluzokože i kod upale mlečne žlezde. Takođe, upotreba se preporučuje za ublažavanje kolika i grčeva, kod gasova i nadutosti, kao i za umirenje u slučaju uznemirenosti i nervoze.

Ograničenja u upotrebi: Preparat sadrži alkohol pa se njegova unutrašnja upotreba ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Kod osoba alergičnih na neku od biljaka iz familije Asteraceae može doći do unakrsne alergijske reakcije.

Upotreba: 3 puta dnevno 1-2 kafene kašičice kapi sipati u čašu vode i popiti pre jela.
Spoljna upotreba: 3-4 kafene kašičice kapi sipati u pola čaše vode (100ml) i grgljati kod upale sluzokože usta; takođe ovim rastorom može se natopiti gaza i koristiti za obloge kod upale kože ili mlečne žlezde.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 100 ml

1 recenzija za Kapi kamilice

  1. Jelena

    Da li ovo moze na saboreju temena da se stavlja.

    • Institut Dr Josif Pancic

      Da, Kapi od kamilice se mogu koristiti za tretman seboreje na temenu.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top