Skip to content

Kapi žalfije

4.5 (6 reviews)

660.00 RSD (sa PDV)

Deluje antibakterijski i protivupalno, preporučuje se za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla. Povoljno deluje kod preteranog znojenja, pa se koristi i tokom prelaznog perioda kod žena.

Šifra proizvoda: 630314 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

KAPI ŽALFIJE moć bilja

Tinctura Salviae

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt lista žalfije (Salviae folium)

Osobine: List žalfije sadrži etarsko ulje čiji su glavni sastojci tujon, cineol i kamfor, tanine, soli fosforne kiseline i kalijumove i kalcijumove soli.

Primena: Aktivni sastojci žalfije deluju antibakterijski i protivupalno, površinski skupljaju tkivo pa se upotreba preporučuje za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla. Takođe, aktivni sastojci povoljno deluju kod preteranog znojenja pa se tinktura žalfije može koristiti i tokom prelaznog perioda kod žena.

Ograničenja u upotrebi: Usled prisustva alkohola upotreba tinkture se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: Piti tri puta dnevno 10-15 kapi u malo vode pre jela.

Spoljna upotreba: 1-2 kafene kašičice tinkture od žalfije rastvoriti u 100ml prokuvane i ohlađene vode i dobijenu tečnost koristiti za ispiranje sluzokože usta i grla (za grgljanje). Kod prekomernog znojenja, lokalno, dlanove, tabane i predeo ispod pazuha tamponirati rastvorom 1 supene kašike tinkture rastvorene u 100ml vode.

Čuvanje:
Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe:
18 meseci.

Pakovanje:
200 ml

6 recenzija za Kapi žalfije

 1. Mara

  Koristim razblaženu tinkturu Žalfije protiv znojenja i više nemam tih problema:svako jutro tamponiram rastvor ispod pazušne jame i krenem na posao . Mučila sam se godinama s tim problemom, a dezodoransi nisu imali nikakav učinak . Bilo je strašno kada su kolege bežale od mene i izbegavali me. Pa vi ste me vratili u život!!! Hvala vam do neba!!! Nije reklama!!!

 2. Mina

  Kapi zalfije za unutrasnju upotrebu se piju 3x dnevno po 15kapi? Da li su bezbedne i koliko dugu smeju da se piju? Buni me to zbog caja koji bas nije da se pije.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi žalfije možete piti prema uputstvu, do postizanja željenog efekta, tokom 2-3 nedelje u kontinuitetu. Potom preporučujemo bar 3 nedelje pauze do sledeće upotrebe, a pauza može biti i duža, sve do ponovne pojave simptoma.

 3. Jelena

  Da li moze kod kandide da se koristi?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi žalfije se mogu koristiti i kod infekcije kandidom, uz upotrebu Čaja kod kandidijaze.

 4. Ljiljana

  Poštovani, planiram da kupim vaše kapi protiv prekomernog znojenja, probala sam ih i veoma sam zadovoljna. Da li preporučujete ovu tinkrutu za dodatnu, spoljnu upotrebu? Moj problem sa prekomernim znojenjem se odražava u predelu glave odn. lica i kose. Da li se tinktura može nanositi i na tim predelima i, ako može, kako?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi žalfije možete koristiti za spoljnu upotrebu: 2 kafene kašičice tinkture razblažite sa 100ml vode i dobijenu tečnost utapkajte u delove kože sa pojačanim znojenjem.

 5. cinjanos (potvrđen vlasnik)

  Odlicna za ispiranje grla i usta, stedi vreme jer se ne kuva 🙂

 6. zalfija

  Zar nije otrovna kad se pije, odnosno treba je prokuvati duze da ispare otrovne supstance?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Ukoliko se pije najduže 2 nedelje, u količini od 1-2 šolje dnevno kao što je preporučeno uputstvom, i ukoliko se za pripremu koristi samo 1 kafena kašičica sušenog lista, upotreba je betbedna tokom tog perioda. Ukoliko žalfiju koristite duže vremena i u većoj količini svakoga dana, potrebno je čaj kuvati da ključa 5 minuta u otvorenom sudu.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top