skip to Main Content

Kapi žalfije

359 RSD

2.0 (1 review)
Šifra proizvoda: 630314 Kategorije: ,

Opis

KAPI ŽALFIJE moć bilja

Tinctura Salviae

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt lista žalfije (Salviae folium)

Osobine: List žalfije sadrži etarsko ulje čiji su glavni sastojci tujon, cineol i kamfor, tanine, soli fosforne kiseline i kalijumove i kalcijumove soli.

Primena: Aktivni sastojci žalfije deluju antibakterijski i protivupalno, površinski skupljaju tkivo pa se upotreba preporučuje za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla. Takođe, aktivni sastojci povoljno deluju kod preteranog znojenja pa se tinktura žalfije može koristiti i tokom prelaznog perioda kod žena.

Ograničenja u upotrebi: Usled prisustva alkohola upotreba tinkture se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: Piti tri puta dnevno 10-15 kapi u malo vode pre jela.

Spoljna upotreba: 1-2 kafene kašičice tinkture od žalfije rastvoriti u 100ml prokuvane i ohlađene vode i dobijenu tečnost koristiti za ispiranje sluzokože usta i grla (za grgljanje). Kod prekomernog znojenja, lokalno, dlanove, tabane i predeo ispod pazuha tamponirati rastvorom 1 supene kašike tinkture rastvorene u 100ml vode.

Čuvanje:
Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe:
18 meseci.

Pakovanje:
200 ml

1 recenzija za Kapi žalfije

  1. zalfija

    Zar nije otrovna kad se pije, odnosno treba je prokuvati duze da ispare otrovne supstance?

    • Institut Dr Josif Pancic

      Ukoliko se pije najduže 2 nedelje, u količini od 1-2 šolje dnevno kao što je preporučeno uputstvom, i ukoliko se za pripremu koristi samo 1 kafena kašičica sušenog lista, upotreba je betbedna tokom tog perioda. Ukoliko žalfiju koristite duže vremena i u većoj količini svakoga dana, potrebno je čaj kuvati da ključa 5 minuta u otvorenom sudu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top