Skip to content

KAPI HMELJA

4.25 (4 reviews)

601.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod nervoze i napetosti izazvanih stresom, povremenih nesanica i povoljno deluje na hormonsku ravnotežu i ublažavanje tegoba u menopauzi.

Opis

KAPI HMELJA  –  Moć bilja

Tinctura Humuli lupuli

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt šišarica hmelja (Lupuli strobuli)

Osobine: Šišarice hmelja sadrže sadrže etarsko ulje (bogato kariofilenom, linalolom i miracenom), tanine, holin, gorke sastojke (humulon i lupulon) i organske kiseline.

Primena: Aktivni sastojci hmelja pokazuju umirujuće dejstvo na  nervni sistem, pa se upotreba KAPI HMELJA preporučuje kod nervoze i napetosti izazvanih stresom, kao i u slučaju povremenih nesanica za uspostavljanje normalnog sna. Takođe, aktivni sastojci hmelja deluju povoljno na hormonsku ravnotežu pa se upotreba preporučuje i ženama za ublažavanje tegoba u menopauzi.

Ograničenja u upotrebi: Preparat sadrži alkohol pa se upotreba tinkture ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina. Takođe, upotreba se ne preporučuje ni osobama  koje boluju od hormon-zavisnih tumora materice ili dojke.

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Aktivni sastojci hmelja mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi Kapi hmelja istovremeno sa redovnom medikamentoznom terapijom posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Upotreba: 1 do 3 puta dnevno 10 do 30 kapi sipati u malo vode i popiti pre jela.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 50 ml

4 recenzije za KAPI HMELJA

 1. Dragana (potvrđen vlasnik)

  Po preporuci ginekologa, koristim hmelj protiv valunga. Posle nedelju dana od početka upotrebe, kapi su pokazale svoju efikasnost. Redovan sam korisnik ovog i još nekih preparata i preporučujem drugima da probaju!

 2. sandra (potvrđen vlasnik)

  Postovani,

  koliki vremenski razmak je potreban ukoliko se uzimaju i kapi sremusa, imajucu u vidu da se obe tinkture koriste na isti nacin, u malo vode pre jela?

  • Institut Dr Josif Pancic

   I jedne i druge kapi možete uzeti istovremeno, u malo vode pre jela.

 3. Neven

  U koliko tačno decilitra vode se sipaju kapi i da li može da se popije voda odmah posle tinkture ili treba malo da se sačeka? Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Količina vode nije od velikog značaja, dovoljno je sipati kapi u pola kafene šoljice vode. Vodu možete popiti odmah posle kapi.

 4. Neven

  Koliko dugo može da se pije ? Kad treba da se pravi pauza?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kapi hmelja se mogu koristiti tri nedelje u kontinuitetu, potom preporučujemo nedelju dana pauze, posle koje, po potrebi, možete ponoviti ciklus upotrebe.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top