Skip to content

Čaj od nadzemnog dela bosiljka

5.0 (2 reviews)

231.00 RSD (sa PDV)

Deluje kao anthelmintik. U narodnoj medicini za podsticanje apetita, kao sredstvo za eliminaciju gasova, izmokravanje. Koristi se i spolja, za ispiranje grla.

Šifra proizvoda: 602068 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

BOSILJAK
    
Latinski naziv i familija :    Ocimum basilicum L. (Lamiaceae)
Opis :    Stabljike su busenasto razgranate, najčešće su gole i prijatno mirišu na balzam. Listovi su jajasti, na vrhu zašiljeni i grubo nazubljeni. Cvetovi su žućkasto-beli ili crvenkasti, složeni pazušno u prividne pršljenove, postavljene jedan iznad drugog. Raste od Indije, južne Azije, severne Afrike do tropskog dela Amerike, i gaji se.
Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušen nadzemni deo biljke (Basilici herba)
Hemijski sastav :    Herba bosiljka sadrži do 0,7% etarskog ulja, flavonoide, tanine, kafenu kiselinu i saponozide
Upotreba :    Etarsko ulje bosiljka deluje kao anthelmintik.
Takođe se koristi :    U narodnoj medicini za podsticanje apetita, kao sredstvo za olakšavanje eliminacije gasova, olakšavanje izmokravanja. Koristi se i spolja, za ispiranje grla. Upotrebljava se i u parfimeriji i kozmetici a koristi se i kao začin.
Ograničenja u upotrebi :    Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja, kao ni u dečjem uzrastu.
Način pripreme i upotrebe čaja :     Supenu kašiku herbe bosiljka preliti šoljom ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja između obroka.

Pakovanje : 80g

2 recenzije za Čaj od nadzemnog dela bosiljka

  1. Mana

    ovaj caj od bosiljka mi je izuzetno pomogao i smirio stomak kod povecane pojave gasova u crevima i nadimanja.

  2. Marko

    Patim od hronicne upale sinusa doslovce vise od 15 godina.Svake jeseni i zime ista prica Probao sam sve sto postoji bez uspeha. Na nagovor prijateljice probao sam inhalaciju bosiljkom. Jednostavno ne mogu da verujem kao je delovalo. Posle prve bio sam mnogo bolje i od tad se inhaliram jednom mesecno, Nemam ama bas nikakvih problema vise. I dalje mi deluje nestvarno da sam se resio neceg sto me je mucilo toliko godina na tako lak nacin. HVALA

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top