Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela lazarkinje

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

372.00 RSD (sa PDV)

Ublažava upale i služi protiv otoka. Koristi se i kao blago sredstvo za smirenje, za iskašljavanje, kao i kod oboljenja žuči i jetre. Spolja, za ispiranje i brže zarastanje rana.

Šifra proizvoda: 602058 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA LAZARKINJE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Asperula odorata L. (Rubiaceae)
Opis: Stabljika je četvorougaona, gola i sjajna. Listova je 6-9 u pršljenu, obrnuto su lancetasti sa bodljom na vrhu i hrapavo dlakavi sa naličja. Cvetovi su beli u terminalnim razređenim cimoznim cvastima. Biljka ima karakterističan, kumarinski miris. Raste u srednjoj Evropi i Kavkazu u bukovim šumama.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Asperule herba).
Hemijski sastav: Herba lazarkinje sadrži do 1% kumarina, iridoide, tanine.
Upotreba: Aktivni sastojci lazarkinje deluju na ublažavanje upala i kao sredstvo protiv otoka. Koristi se i kao blago sredstvo za smirenje, za olakšavanje iskašljavanja, kao i u čajevima kod oboljenja žuči i jetre.
Takođe se koristi: Spolja, za ispiranje i brže zarastanje rana. U prehrambenoj industriji za korekciju ukusa nekih vina i likera.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu herbe lazarkinje preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja.

Pakovanje: 80g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top