Skip to content
Akcija Nema na stanju!

Čaj od ploda mirođije

5.0 (1 review)

276.00 RSD (sa PDV)

Nema na stanju!

Šifra proizvoda: 603011 Kategorije: ,

Opis

MIROĐIJA
      
Latinski naziv i familija :    Anethum graveolens L. (Apiaceae)
Opis :    Stabljika je okrugla, šuplja, tanko izbrazdana, u gornjem delu razgranata. Listovi su perasto deljeni, a štitovi krupni sa 30-50 zrakova bez involukruma i involuceluma. Cvetovi su sitni i žuti, a plod je jajast, mrkožut, sa pet rebara. Gaji se, a poreklom je iz jugoistočne Azije.
Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušen plod (Anethi fructus) ili nadzemni deo biljke (Anethi herba)
Hemijski sastav :    Plod mirođije sadrži do 4% etarskog ulja (koje sadrži karvon i dilapiol), kafenu i hlorogensku kiselinu, masno ulje, kumarine (umbeliferon i skopoletin)
Upotreba :    Kod poremećaja varenja, za smirenje grčeva i bolova u organima za varenje, za olakšanje eliminacije gasova, za olakšanje izmokravanja.
Takođe se koristi :    Kao začin u ishrani
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima :    Kod osetljivih osoba, u kontaktu sa biljkom ili biljnim sokom, može doći do preosetljivosti na sunčeve zrake
Način pripreme i upotrebe čaja :     Jednu kafenu kašičicu izmrvljenog semena mirođije preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10-15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja između obroka.

Mirođija ( Anethi fructus ) ulazi u sastav čajnih mešavina broj : 7, 12

Pakovanje : 100g

1 recenzija za Čaj od ploda mirođije

  1. Anonimni

    Plod koji zasigurno otklanja kašalj i ubija mnoge viruse jedan eksperiment je pokazao da sa lakoćom ubija virus što je sve učesnike pa može se slobodno reći šokiralo

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top