Skip to content
Akcija

Čaj od lista sene

5.0 (2 reviews)

273.00 RSD (sa PDV)

Deluje stimulišuće na crevnu peristaltiku, povećava volumen crevnog sadržaja, podstiče i olakšava pražnjenje creva. Preporučuje se kod zatvora, za regulisanje stolice.

Šifra proizvoda: 601258 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD LISTA SENE  –  Moć bilja

Sastav:  
List sene (Sennae folium)

Osobine: List sene sadrži antrahinonske heterozide (senozide A i B), polisaharide, flavonoide, monoterpene, seskviterpene, fenilpropane, etarsko ulje i palmitinsku kiselinu.
Aktivni sastojci LISTA SENE deluju stimulišuće na crevnu peristaltiku, a usled svojih hidrofilnih osobina povećavaju volumen crevnog sadržaja, i na taj način podstiču i olakšavaju pražnjenje creva.

Upotreba ČAJA OD LISTA SENE preporučuje se : kod povremenih zatvora, za regulisanje stolice.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od lista sene se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : kod osetljivih osoba, može izazvati grčeve i stomačne bolove. Kontraindikovana je upotreba kod ileusa.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu lista sene preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 20 minuta. (Čaj se može pripremiti i na sledeći način: jednu kafenu kašičicu lista sene preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 12 sati.) Procediti i popiti jednu šolju čaja uveče pre spavanja.

Pakovanje: 80 g

2 recenzije za Čaj od lista sene

 1. Miodrag

  Da li je bolji ovaj čaj ili čaj od krušune za pražnjenje creva posle operacije kile?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Posle operacije kile preporučili bismo upotrebu Čajne mešavine za čišćenje, za regulisanje stolice. Čaj od lista sene može ponekad, kod osetljivih osoba izazvati bolove i grčeve, što svakako treba izbeći posle opercije.

 2. Marko

  Odlican caj. Sena je cest sastojak kod svih suplemenata koji pomazu praznjenje creva.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top