skip to Main Content

Čaj od lista matičnjaka

5.0 (1 review)

141 RSD

Šifra proizvoda: 601120 Kategorija:

Opis

ČAJ OD LISTA MATIČNJAKA  –  Moć bilja

Sastav:  
List matičnjaka (Melissae folium)

Osobine: List matičnjaka sadrži flavonoide, kumarinske derivate, polifenole, tanine, triterpene, seskviterpene, etarsko ulje (bogato citralom i citronelalom) i organske kiseline.
Aktivni sastojci LISTA MATIČNJAKA pokazuju protivupalni, antispazmodični i analgetični efekat, a deluju i blago umirujuće na nervni sistem.

Upotreba ČAJA OD LISTA MATIČNJAKA preporučuje se : kod uznemirenosti, nervoze, nesanice, lupanja srca, kao i kod grčeva, bolova i problema sa varenjem izazvanih stresom. U narodnoj medicini, preporučuje se za ublažavanje menstrualnih tegoba, migrene i zubobolje.

Ograničenja u upotrebi : Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotrebu Čaja od lista matičnjaka treba izbegavati tokom trudnoće i dojenja i kod dece mlađe od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : aktivni sastojci matičnjaka mogu uticati na koncentraciju pa se savetuje oprez kod upravljanja mašinama.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu supenu kašiku lista matičnjaka preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.

Pakovanje: 50 g

1 recenzija za Čaj od lista matičnjaka

 1. Lidija

  Dobar dan. Meni treba caj Melissa Oficinalis, da li je to ovaj caj?
  Vidim pise Melissa Folium.
  Hvala unapred

  • Zorica Drazic

   Jeste: latinski naziv za matičnjak je Melissa officinalis, a list matičnjaka je Melissae folium.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top