Skip to content
Akcija Nema na stanju!

Čaj od cveta divizme

5.0 (2 reviews)

332.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod infekcija disajnih organa, kašlja i bronhitisa. Ublažava reumatske tegob, migrene, i proliv. Spoljašnje: za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla.

Nema na stanju!

Opis

ČAJ OD CVETA DIVIZME  –  Moć bilja

Sastav:  
Cvet divizme (Verbasci flos)

Osobine: Cvet divizme sadrži flavonoide, tanine, fenil karbonske kiseline, iridoide, tanine, saponozide, diterpene, inulin, sluzi, soli silicijuma i etarsko ulje.

Aktivni sastojci CVETA DIVIZME pokazuju protivupalno, antiseptično, antiviralno i analgetično delovanje. Prisutne sluzi oblažu iritiranu sluzokožu organa za varenje i disajnih organa, razređuju gust bronhijalni sekret čime se olakšava iskašljavanje.

Upotreba ČAJA OD CVETA DIVIZME preporučuje se : kod bakterijskih i virusnih infekcija disajnih organa, kašlja i bronhitisa, za olakšavaanje iskašljavanja. U narodnoj medicini, upotreba se preporučuje i za ublažavanje reumatskih tegoba, kod migrene, kao i kod proliva izazvanih upalom crevne sluzokože. Za spoljnu upotrebu, Čaj od cveta divizme preporučuje se za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla.

Ograničenja u upotrebi : Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotreba Čaja od cveta divizme se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu cveta divizme preliti sa 200 ml ključale vode, ostaviti da stoji 5 do 10 minuta, procediti i piti više puta dnevno po šolju čaja.

Pakovanje: 50 g

2 recenzije za Čaj od cveta divizme

 1. Valerija Stojkovic

  Postovani, da li i deca mogu da piju ovaj caj? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Monografija Evropske Medicinske Agencije posvećena divizmi navodi ograničenje u upotrebi čaja kod dece mlađe od 12 godina: upotreba se ne preporučuje usled nedostatka podataka o bezbednosti.

 2. Anonimni

  Caj je odlican

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top