Skip to content
Akcija

Čaj od lista masline

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

360.00 RSD (sa PDV)

Olakšava lučenje žuči U narodnoj medicini list se upotrebljava za sniženje povišenog krvnog pritiska, kod aritmija, za sniženje povišenog nivoa šećera u krvi.

Šifra proizvoda: 601161 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD LISTA MASLINE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Olea europea L. (Oleaceae)
Opis: Deblo i grane su čvornovati, ispucale kore. Listovi su naspramni, sedeći, eliptično lancetasti, kožasti, sa naličja srebrnosivi, celog oboda. Cvetovi su celi, četvorodelni u cimoznim cvastima. Plod je mesnata koštunica. Raste u području mediterana, gaji se zbog ploda i ulja.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen list (Olivae folium), ulje (Olivae oleum).
Hemijski sastav: List masline sadrži sekoiridoidne heterozide, triterpene, flavonoide.
Upotreba: Maslinovo ulje koristi se kao podloga u nekim farmaceutskim preparatima a deluje i na olakšavanje lučenja žuči.
Takođe se koristi: U narodnoj medicini list se upotrebljava kao sredstvo za sniženje povišenog krvnog pritiska, kod aritmija, za sniženje povišenog nivoa šećera u krvi, kao sredstvo za olakšavanje mokrenja, za ublažavanje grčeva, za sniženje povišene telesne temperature.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu lista masline preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 30 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja.

Maslina (Olivae folium) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 1, 54

Pakovanje: 100g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top