skip to Main Content

Čaj od kore ploda divljeg nara

304 RSD

5.0 (3 reviews)

Opis

ČAJ OD KORE PLODA DIVLJEG NARA  –  Moć bilja

Sastav:
Usitnjena kora ploda divljeg nara (Punicae granati cortex pulvis)

Osobine: Kora ploda divljeg nara sadrži polifenole, tanine, flavonoide (kemferol, kvercetin, luteolin), antocijane i organske kiseline.
Aktivni sastojci KORE PLODA DIVLJEG NARA pokazuju antioksidantno i imunostimulišuće dejstvo. Takođe, aktivni sastojci deluju i protivupalno i adstringentno na iritiranu sluzokožu usta i grla, organa za varenje i vaginalne sluzokože.

Upotreba ČAJA OD KORE DIVLJEG NARA preporučuje se : kao sredstvo za jačanje organizma kod iscrpljenosti i pada imuniteta. Tradicionalno, u narodnoj medicini, čaj od kore ploda divljeg nara preporučuje se i kod dijareje i crevnih parazita, a za spoljnu upotrebu, čaj pripremljen od kore divljeg nara preporučuje se za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla, i za vaginalna ispiranja kod „belog pranja“.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od kore divljeg nara ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : tanini iz kore ploda divljeg nara mogu uticati na resorpciju pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi ovog čaja uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu usitnjene kore ploda divljeg nara (pulvis) preliti šoljom (200ml) klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 minuta a zatim čaj procediti. Piti dva puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.
Način pripreme i upotrebe MEDA: Celokupnu količinu pulvisa kore divljeg nara (50g) pomešati sa blago otopljenim medom (500g). Uzimati po jednu kašičicu mešavine ujutru i uveče pre jela.

Pakovanje: 50 g

3 recenzije za Čaj od kore ploda divljeg nara

 1. Biljana

  Imam povremene dijareje. Nemam organska oboljenja(potvrđeno endoskopski) rezultati analiza dobri, ali imam IBS i već dugo pijem probiotike bez trajnog efekta. Da li bi mi ovaj čaj pomogao da se trajno rešim dijareja i kašastih stolica i da li tada uzumam samo čaj ili i probiotike i koliko traje terapija. Unapred hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana,
   čaj od kore ploda divljeg nara namenjen je za upotrebu kod jakih dijareja ili prisustva crevnih parazita, tokom kraćeg vremenskog perioda. Kod tegoba koje navodite preporučili bismo upotrebu Čaja kod zapaljenja debelog creva sa prolivom, dok traje problem tečnih ili kašastih stolica, a probiotike možete koristiti u periodu kada su stolice normalne. Obzirom da je IBS hroničan poremećaj, ne bismo sa sigurnošću mogli tvrditi da bi upotreba čaja od kore ploda divljeg nara mogla pomoći da trajno sanirate problem.
   Srdačan pozdrav,

 2. Sanja

  Postovani,
  Da li saljete caj u Hrvatsku?
  Lp

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Sanja, za sada još nismo u mogućnosti da proizvode šaljemo van teritorije Republike Srbije. Kada isporuka bude moguća objavićemo informaciju na sajtu i našoj facebook stranici.

 3. Гордана (proveren vlasnik)

  Одличан производ!!

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top