Skip to content
Akcija

KAPI SRDAČICE

5.0 (6 reviews)

Original price was: 601.00 RSD.Current price is: 511.00 RSD. (sa PDV)

Normalizuju srčani ritam, krvni pritisak i ublažavaju grčeve. Preporučuju se kod visokog pritiska, srčanih poremećaja, tahikardije, srčanih tegoba s neurozom i klimakteričnih tegoba.

Šifra proizvoda: 630212 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

KAPI SRDAČICE  – Moć bilja

Tinctura Leonuri

Sastav:
Etanolno-vodeni ekstrakt nadzemnog dela srdačice (Leonuri cardiacae herba)

Osobine: Herba sradčice sadrži sadrži iridoide (ajugol i galiridozid), flavonoide (kvercetin i kemferol), ursolnu kiselinu, alkaloide, leokardin, tanine, bufenolidne glikozide, monoterpene, gorke diterpene, triterpene, seskviterpene i etarsko ulje.

Primena: Aktivni sastojci srdačice pokazuju umirujuće dejstvo na nervni sistem, normalizovanje srčanog ritma i krvnog pritiska, kao i na ublažavanje grčeva, pa se upotreba KAPI SRDAČICE preporučuje kod povišenog krvnog pritiska, poremećaja srčanog ritma, kod tahikardija i srčanih tegoba praćenih neurozom; kao i kod klimakteričnih tegoba.

Ograničenja u upotrebi: Preparat sadrži alkohol pa se upotreba tinkture ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Aktivni sastojci srdačice mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi Kapi srdačice istovremeno sa redovnom medikamentoznom terapijom posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Upotreba: Tri puta dnevno 20 do 30 kapi sipati u rakijsku čašu vode i popiti.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Rok upotrebe: 18 meseci.

Pakovanje: 50 ml

6 recenzija za KAPI SRDAČICE

 1. Nevena I.

  i napisala sam, nije se pojavilo, propranolol, hemopres i enalapril

 2. Nevena I.

  Ovde se vraćamo na moje prvo pitanje -šta od aktivnih sastojaka sadrži srdačica pa utiče na druge lekove, jer sumnjam da kardiolog to zna. Nije valjda to tajna?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Svaka lekovita biljka sadrži više desetina (ili stotina) aktivnih sastojaka koji delujući u sinergiji omogućuju njeno lekovito dejstvo, tako da je za većinu lekovitog bilja nemoguće izdvojiti jedno, ili čak i više jedinjenja i označiti ih kao odgovorne za određene fiziološke efekte, obzirom da je za većinu lekovitog bilja dejstvo potvrđeno iskustvom viševekovne upotrebe prema određenim indikacijama. Kada su u pitanju interakcije pojedinih lekovitih biljaka sa pojedinim lekovima, saznanja su takođe najčešće sakupljena kao posledica iskustava istovremene upotrebe lekovite biljke i određenog leka, koja postaju dostupna tek po puštanju leka u promet, i ne rade se sistematski za sve lekove i svo lekovito bilje tokom raznih faza ispitivanja leka pre puštanja u široku upotrebu. Prema za sada dostupnim bazama podataka, interakcije, ukoliko se čaj od srdačice koristi uz terapiju koju ste naveli: propranolol, enalapril, hidrohlortiazid i amilorid (koji su sastojci „hemopres“-a), nisu zabeležene. Međutim, obzirom da se i srdačica koristi za sniženje pritiska, pri istovremenoj upotrebi uz lekove sa antihipertenzivnim delovanjem, nužno je redovno kontrolisti pritisak i pratiti stanje, što kardiolozi svakako imaju u vidu kada predlažu terapiju. Kada su u pitanju kapi srdačice koje sadrže alkohol, ukoliko se koriste uz redovnu medikamentoznu terapiju, neophodno je napraviti pauzu od bar dva sata između upotrebe kapi i lekova.

 3. Nevena I.

  Ne koristim kapi srdačice. Razmiđšljam o njima. Imam lupanje srca i pritisak od skora, možda zbog korone kardiolog nije sigurna u uzrok

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporučujemo da odluku o upotrebi kapi donesete uz saglasnost kardiologa koji najbolje može proceniti korist i rizik od upotrebe, shodno ostaloj terapiji koju koristite.

 4. Nevena I.

  Možete objasniti kako deluje na druge lekove, koja suspstanca deluje, da znam šta da kažem kardiologu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Molimo Vas da navedete koju terapiju koristite i iz kog razloga koristite Kapi srdačice.

 5. Zoran

  Pravo rešenje za aritmiju.

 6. Jelena

  Spas za moje srce koje je stalno bilo u 90 otkucaja,a islo i do 150…

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top