Skip to content

CALENDULAE COMPOSITUM – mešavina biljnog čaja za imunitet (Čaj broj 98)

4.8 (5 reviews)

411.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se kod pada imuniteta, kod cista, benignih tumora, nakon iscrpljujućih bolesti i posle hemioterapije, kao pomoćno sredstvo za tretman viralnih i retroviralnih infekcija.

Šifra proizvoda: 610981 Kategorije: , Oznake: , , , ,

Opis

CALENDULAE COMPOSITUM – mešavina biljnog čaja za imunitet – Moć bilja

Sastav:
Cvet nevena (Calendulae flos)
Herba bele imele (Visci albi herba)
List koprive (Urticae folium)
Herba kantariona (Hyperici herba)
Herba troskota (Polygonii avicularis herba)
List žalfije (Salviae folium)
Herba rtanjskog čaja (Saturejae montanae herba)
Herba rastavića (Equiseti herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži flavonoide, biflavonoide, karotenoide, ksantone, kalendulin, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), saponozide (kalendulozid), tanine, sluzi, triterpene , slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), amino kiseline (GABA), proteine, polipeptide, fenilpropane, etarska (bogata tujonom, cineolom i kamforom), organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumovu), derivate cimetne kiseline, kumarine, poliacetilene, lektine, lignane i polisaharide.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav CALENDULAE COMPOSITUM – mešavine biljnog čaja za imunitet pokazuju antiseptično, antibakterijsko, antiviralno, imunostimulišuće i protivupalno dejstvo, povoljno deluju na zaustavljanje krvarenja i zaceljenje rana, a pojedini sastojci pokazuju citostatički i antitumorski efekat.

Upotreba: CALENDULAE COMPOSITUM – mešavina biljnog čaja za imunitet preporučuje se kod pada imuniteta, kod cista i benignih tumora, kao pomoć pri oporavku posle dugotrajnih, iscrpljujućih bolesti i posle hemioterapije. Takođe, može se koristiti kao pomoćno sredstvo za tretman viralnih i retroviralnih infekcija.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba CALENDULAE COMPOSITUM – mešavine biljnog čaja za imunitet.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Čajna mešavina sadrži herbu kantariona čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi CALENDULAE COMPOSITUM – mešavine biljnog čaja za imunitet uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarom ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa jednim litrom hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 1 sat. Čaj procediti i pripremljenu količinu popiti u toku dana.

 

Pakovanje: 100 g

5 recenzija za CALENDULAE COMPOSITUM – mešavina biljnog čaja za imunitet (Čaj broj 98)

 1. Dragana (potvrđen vlasnik)

  Postovani, da li zdravo dete od 7 godina moze piti ovaj caj? Ako moze,koliko cesto? Hvala

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Čajna mešavina Calendulae compositum nije namenjena za upotrebu u dečjem uzrastu. Za decu preporučujemo Čaj za jačanje imuniteta, u količini od 2 šolje dnevno. Za pripremu jedne šolje čaja koristite jednu kafenu kašičicu čajne mešavine.

 2. Jelena

  Poštovani,
  Da li ovaj čaj sme da pije osoba koja se leči od reumatoidnog artritisa (th: metotreksat).
  Hvala unapred!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina sadrži kantarion, čiji aktivni sastojci bi mogli uticati na metabolizam leka. Procenat zastupljenosti kantariona u mešavini je nizak tako je mogućnost interakcije veoma mala, međutim kako se ne može sasvim isključiti, trebalo bi pri istovremenoj upotrebi pratiti simptome i čaj koristiti po odobrenju reumatologa.

 3. ILJENA

  Poštovani,
  Kao posledicu virusa imam urtikariju i oticanje pojedinih delova tela. Pijem antihistaminik i Nistatin oralno. Inače, na Euthyrox-u sam. Preporuka je da pijem dosta tečnosti pa sam htela da uzmem Vaš čaj za jačanje imuniteta. Šta biste mi preporučili? Unapred hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za jačanje imuniteta možete koristiti mešavinu „Calendula compositum“ tokom tri meseca u kontinuitetu.

 4. Dragana

  Postovani,
  da li ovaj caj preporucujete kod benignih tumora dojke?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, upotreba ove čajne mešavine se preporučuje i kod benignih i kod malignih tumora.

 5. Jelena

  Da li ćete imati ponovo na stanju ovaj čaj?

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top