skip to Main Content

SPREMNI ZA ZIMU?

SPREMNI ZA ZIMU?

 

Niske temperature i kratke obdanice najavljuju početak zime, hladnog godišnjeg doba, koje češće od ostalih, naš imuni sistem stavlja na probu. Virusi, bakterije, čak i gljivice mogu biti uzročnici prehlada i zimskih infekcija disajnih organa.

Nekoliko saveta mogu pomoći da provedete zimu u dobrom zdravlju:
Za osetljive osobe skolone prehladama i gripu preporučuje se upotreba ECHINACEA KAPI koje zahvaljujući svom imunostimulišućem dejstvu deluju kao preventiva prehlade, infekcija disajnih organa i gripa i olakšavaju i ubrzavaju oporavak u slučaju bolesti.
Zdrava ishrana u zimskom periodu podrazumeva namirnice bogate vitaminom C koga ima u citrusnom voću, paprikama, kiselom kupusu. Topli obroci obezbeđuju organizmu dovoljno energije pa se tokom zimskih meseci preporučuju i topla kaša od ovsenih pahuljica ili kačamak za doručak, i topla čorba od povrća za večeru.

Najmanje sedam sati sna neophodno je za normalno funkcionisanje imunog sistema.

Svakodnevna šetnja na svežem vazduhu, čak i po lošem vremenu, takođe deluje povoljno na jačanje imuniteta.

 

Dobra preventiva zimskim infekcijama je svakodnevna upotreba toplih čajeva od zove, Voćnog ili Narodnog čaja.
Za bolju cirkulaciju preporučuju se i tople kupke: stopala potopiti u toplu vodu 33°C u koju je dodat jak čaj od ruzmarina, pa potom dodavati sve topliju vodu dok kupka ne dostigne temperaturu od 45°C, posle 10 minuta, kratko istuširati stopla i listove hladnom vodom i obuti tople čarape.

This Post Has One Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top