skip to Main Content

PRIRODNI PROIZVODI U BORBI PROTIV PREHLADE

Postoji oko 200 različitih virusa izazivača prehlade, stoga nije neobično da nas prehlade sustignu i nekoliko puta godišnje. Prateći tegobe kao što su curenje nosa, kašalj, bol u grlu, glavobolja i bolovi u mišićima i zglobovima su neprijatni, i ipak, najčešće prolaze bez posledica. Biljni čajevi i proizvodi od lekovitog bilja mogu pomoći u ublažavanju simptoma prehlade i ubrzati oporavak.

Bol u grlu je često jedan od prvih znakova prehlade, stoga preporučujemo ispiranje grla čajem od žalfije koji osim antiviralnog i antibakterijskog dejstva takođe ublažava bol i otok sluzokože usta i grla. PROPOHERB G – sprej za grlo na bazi propolisa i lekovitog bilja, usled sadržaja sluzi deluje umirujuće na iritiranu sluzokožu usta i grla, deluje antiseptično i smanjuje nadražaj na kašalj.

Ispiranje sluzokože nosa sterilnim fiziološkim rastvorom razređuje gusti nazalni sekret i olakšva njegovo eliminisanje. Dodatno, PROPOHERB N – sprej za nos na bazi propolisa i lekovitog bilja svojim adstringentnim dejstvom deluje umirujuće na nosnu sluzokožu, smanjuje otok i reguliše pojačanu sekreciju, poboljšava prohodnost disajnih puteva a deluje i antiseptično na bakterije izazivače infekcija.

Večernje inhalacije čajem od bosiljka, kamilice ili upotrebom Kapi za inhalaciju, takođe daju odlične rezultate u slučaju zapušenog nosa ili pojačane nosne sekrecije.
Za ublažavanje suvog kašlja i umirenje sluzokože disajnih organa, preporučujemo upotrebu Čajne mešavine br. 11 kod kašlja i bronhitisa zaslađenu MEDISAN-om. Ukoliko upala potraje nekoliko dana, suv kašalj često postaje produktivan usled pojačanog lučenja guste bronhijalne sluzi. U tom slučaju preporučuje se upotreba Čajne mešavine br.32 – Plučnog čaja za iskašljavanje, takođe zaslađenog MEDISAN-om.
Najzad, ALTIPRIM sirup je proveren prirodni preparat koji olakšava tegobe kod obe vrste kašlja, prisutne sluzi deluju umirujuće na nadraženu sluzokožu i razređuju gust bronhijalni sekret, ekstrakt jagorčevine olakšava iskašljavanje, dok ekstrakt timijana deluje antiseptično na izazivače infekcija.

Bolovi u mišićima i zglobovima, kao i glavobolja ili povišena temperatura, mogu se ublažiti toplim čajem sastavljenim od jednakih delova vrbove kore, cveta zove i cveta lipe.

Iako su uglavnom prolazne i bezopasne, u izvesnim slučajevima prehlade mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija, stoga ih ne treba potcenjivati. Uz biljne čajeve i priprodne proizvode od lekovitog bilja, neophodan je odmor i dovoljno sna za brz i potpun oporavak organizma.

administrator

administrator@mocbilja.rs

This Post Has 0 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top