Skip to content
Akcija

EKSPEKTO MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja (Čaj broj 32)

5.0 (8 reviews)

Original price was: 486.00 RSD.Current price is: 413.00 RSD. (sa PDV)

Ublažava grčeve glatke muskulature disajnih organa. Preporučuje se kod produktivnog kašlja, za razređenje gustog bronhijalnog sekreta i olakšanje iskašljavanja.

Šifra proizvoda: 610321 Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

EKSPEKTO MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja – Moć bilja

Sastav:
List uskolisne bokvice (Plantaginis lanceolatae folium)
List podbela (Farfarae folium)
Herba rtanjskog čaja (Saturejae herba)
List belog sleza (Althaeae folium)
Koren belog sleza (Althaeae radix)
Herba izopa (Hyssopi herba)
Koren jagorčevine (Primulae radix)
Herba rastavića (Equiseti herba)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži triterpenske saponine, seskviterpen tusilagon, triterpene, iridoidne glikozide, marubin, kumarin eskuletin, fenolne glikozide i hinone, sluzi, pektine, pirolizidinske alkaloide, flavonoide hesperidin i diosamin, tanine, asparagin, kalcijum oksalat, fenolne kiseline, derivate cimetne kiseline, oleanolnu i ursolnu kiselinu, silicijumovu kiselinu i etarska ulja (bogata pinenima, kamfenom i cineolom).

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav EKSPEKTO MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja svojim antiseptičnim dejstvom deluju na uklanjanje uzroka upala i infekcija disajnih organa. Sluzi prisutne u lekovitom bilju koje ulazi u sastav ove čajne mešavine oblažu sluzokožu disajnih organa čime se ublažava iritacija i razređuje bronhijalni sekret, a saponini koje sadrže koren jagorčevine i podbela stimulišu iskašljavanje. Jedinjenja sa spazmolitičnim efektom ublažavaju grčeve glatke muskulature disajnih organa.

Upotreba: EKSPEKTO MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja preporučuje se kod produktivnog kašlja, za razređenje gustog bronhijalnog sekreta i olakšanje iskašljavanja.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba EKSPEKTO MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Čajna mešavina sadrži sluzi koje mogu usporiti  resorpciju određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi EKSPEKTO MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta, a zatim procediti. Piti tri puta dnevno posle jela po šolju čaja.

Pakovanje: 100 g

8 recenzija za EKSPEKTO MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja (Čaj broj 32)

 1. Nevena

  Koliko dugo vremenski moze da se koristi?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   EKSPEKTO MIX – mešavinU biljnog čaja za očuvanje zdravlja disajnih puteva i olakšavanje iskašljavanja možete da koristite do povlačenja simptoma, a ukoliko ni posle desetak dana redovne upotrebe ne dođe do povlačenja kašlja, upotrebu treba prekinuti i obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije.

 2. Predrag

  Da li moze da se pije istog dana sa čajem 17? Možda jedan ujutro drugi uveče?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Možete da ih pijete istog dana.

 3. jelenamanjencic@gmail.com

  Postovani, da li caj sme da koristi dete od 3 godine i kako?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Umesto Plućnog čaja, u dečjem uzrastu preporučujemo upotrebu Altiprim P sirupa i čaja od bokvice, pri čemu je za pripremu jedne šolje čaja potrebno koristiti jednu kafenu kašičicu lista bokvice.

 4. Jelena

  Da li čaj može da koristi dete od 7 godina i na koji način ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za dete starosti sedam godina čaj se može pripremiti na sledeći način: 1 kafenu kašičicu čajne mešavine preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji pola sata, pa procediti i (po želji) zasladiti medom. Tokom dana detetu možete dati 2 šolje ovako pripremljenog čaja.

 5. Gordana

  Da li se treba praviti pauza ako se pije caj i koristi sprej za grlo Tantum Verde?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti do povlačenja simptoma, međutim, ukoliko ni posle desetak dana redovne upotrebe ne dođe do povlačenja kašlja, upotrebu treba prekinuiti i obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije. tantum Verde možete koristiti uz čaj.

 6. Nikoleta

  Da li caj smeju da koriste osobe koje piju antidepresive i anksiolitike? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti tokom terapije anksioliticima i antidepresivima.

 7. Anđela Milojević (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, da li ovaj čaj mogu piti deca sa pune dve godine? Hvala na odgovoru

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za decu uzrasta od 2 godine preporučujemo Altiprim P sirup za iskašljavanje, a od čajeva detetu možete dati čaj od nadzemnog dela majčine dušice.

 8. Noki

  Posle povratka sa mora prvo je nos počeo da mi curi a posle sam počeo i da kašljem. Posle 8 dana od kada mi je nos procureo, a usput sam dobio i napade kašlja sa struganjem u plućima i bolom, kupio sam Plućni čaj za iskašljavanje. Prvo što se desilo je bio prestanak bola pri kašljanju a drugi efekat je bio što više nisam morao da kašljem po par minuta i ponovo se neiskašljem nego samo malo kah kah i sve što je bilo iskašljavao sam bez muke. U svakom slučaju ko god ima problema sa kašljem ovaj čaj pomaže bez greške tj. garantovano! Trebao bih da napomenem da sam pušač i da sam pušio koliko i inače jer bih popio tajlon hot i ne bih imao problema sve dok ne prestane da deluje. Tako sam i radio sve dok nisam počeo da kašljem sa tim bolom i struganjem. Nije za pohvalu ali sam nastavio da pušim i dalje isto samo sam sa ovim čajem rešio kašljanje…

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top