Skip to content

Medisan

5.0 (6 reviews)

826.00 RSD (sa PDV)

OSOBINE
Unet u organizam, draži sluznicu želudca što refleksno, putem vagusa izaziva pojačano lučenje bronhijalnih žlezda i time deluje ekpektorantno. Poseduje baktericidno i fungicidno svojstvo zahvaljujući visokom sadržaju invertnog šećera. Takođe, med pospešuje pražnjenje creva, odnosno deluje laksantno.Anisovo ulje deluje tako što pojačava nedovoljnu sekreciju bronhijalne sluznice, razređuje gusti sadržaj sekreta u bronhijama i olakšava iskašljavanje. Istovremeno deluje i antiseptično. Takođe pokazuje karminativni efekat, odnosno stimuliše creva na sekreciju i resorpciju, poboljšava varenje i razvitak gasova u crevima. Njegova spazmolitička aktivnost relaksira muskulaturu creva i omogućuje lakši odvod gasova.

Opis

MEDISAN – moć bilja
Med sa etarskim uljem anisa

SASTAV
Etarsko ulje anisa : 0,04 %
Prirodni med : 99,96 %

OSOBINE
Med je prijatan aromatičan prirodan proizvod. Sadrži inverntni šećer, smešu glukoze i fruktoze (65-80%), saharozu (2-5%), vodu (18-22%), vrlo male količine belančevinastih i mineralnih materija, organskih kiselina, etarskog ulja, enzima, vitamina, pigmenata i dr. Unet u organizam, draži sluznicu želudca što refleksno, putem vagusa izaziva pojačano lučenje bronhijalnih žlezda i time deluje ekpektorantno. Poseduje baktericidno i fungicidno svojstvo zahvaljujući visokom sadržaju invertnog šećera. Takođe, med pospešuje pražnjenje creva, odnosno deluje laksantno.
Etarsko ulje anisa sadrži anetol (80-90%) i proizvode njegove oksidacije (anis-keton, anis-aldehid, anisova kiselina). Anisovo ulje deluje tako što pojačava nedovoljnu sekreciju bronhijalne sluznice, razređuje gusti sadržaj sekreta u bronhijama i olakšava iskašljavanje. Istovremeno deluje i antiseptično. Takođe pokazuje karminativni efekat, odnosno stimuliše creva na sekreciju i resorpciju, poboljšava varenje i razvitak gasova u crevima. Njegova spazmolitička aktivnost relaksira muskulaturu creva i omogućuje lakši odvod gasova.

INDIKACIJE
Upale disajnih organa, prehlade, bronhitis, astma, poremećaji varenja.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE
Med sa etarskim uljem anisa se može uzimati 3 puta dnevno po 1 kafena kašičica, pri čemu se preporučuje što duže zadržavanje u usnoj duplji, radi resorpcije nepromenjenih aktivnih sastojaka ili 3 puta dnevno po 1 do 2 kafene kašičice rastvorene u čaju.
 
KONTRAINDIKACIJE
Eteritis, akutni žučni napad, insuficijencija jetre.

ROK UPOTREBE
18 meseci.

NAČIN ČUVANJA
Čuvati na hladnom, suvom i tamnom mestu.

PAKOVANJE
200 g

6 recenzija za Medisan

 1. Slavica

  Mozete li mi reci da li preparat mogu koristiti deca i koji uzrast? Hvala unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Deca starija od 3 godine mogu koristiti Medisan u količini od 1 kafene kašičice 2 puta dnevno.

 2. Sofija

  Poštovani,
  hvala na prethodnom odgovoru.
  Možete li mi još reći pošto se u slučaju GERB-a ne preporučuje alkohol, da li je onda Altiprim dobar izbor?
  Takođe i kad na uputstvu za čaj piše da se pije pre jela, koliki vremenski razmak treba da je između čaja i jela?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da Altiprim sirup ne sadrži više od 6 % V/V etanola i da se uzima po jedna kafena kašičica 4 puta dnevno, količina alkohola prisutna u jednoj dozi ne bi trebalo da ima uticaja na GERB, obzirom da se sirupi generalno koriste posle obroka. Kada je u uputstvu navedeno da se čaj koristi pre jela, to znači da ga treba popiti 15-30 minuta pre obroka.

 3. Sofija

  Poštovani,
  da li preporučujete Medisan u slučaju pretpostavki da se radi o GERB-u koji prati stalni sekret u nosu i grlu (dakle produktivan kašalj, a ne naročito gorušica i sl) i još nedovoljnu ispitanu opstrukciju pluća (prepisan je DuoResp spiromax 160mg)?
  Za GERB sam počela da koristim vaše čajeve 9 i 17 (9 ujutro, a 17 pred ručak i večeru).
  Da li imate još neki savet?
  Možda Altiprim?
  Hvala unapred na odgovoru.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Medisan se može koristiti i kod opstrukcije pluća a za sada nisu prijavljene neželjene reakcije u sluaju upotrebe kod prisustva GERB. Osim Medisana, može se koristiti i Altiprim sirup, a od čajeva od pomoći može biti Čajna mešavina kod bronhijalne astme.

 4. Vesna

  Pomaže li anisovo ulje kod nervoze u crevima, gasova….? Da li se u tu svrhu uzima pre jela?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Aktivni sastojci etarskog ulja anisa povoljno deluje na ublažavanje grčeva u organima za varenje i na eliminisanje gasova. Proizvod možete koristiti po želji, pre ili posle obroka.

 5. Vesna

  Možete li mi reći koja vrsta meda je u pitanju i sa koje regije? Hvala unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   U proizvodnji preparata od meda koristi se domaći livadski med.

 6. jelisaveta.djuric

  Odličan, svaka preporuka!

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top