Filter čaj od lista zelenog čaja
236.00 RSD (sa PDV)
Zeleni čaj deluje antioksidativno, povoljno utiče na srce, pluća, holesterol, diurezu, nervni sistem, umor, koncentraciju i prevenciju bolesti.
Opis
FILTER ČAJ OD LISTA ZELENOG ČAJA – Moć bilja
Sastav:
List čaja (Camelliae sinensis folium)
Osobine: List zelenog čaja sadrži katehinske derivate epikatehin, epigalokatehin, tein, teobromin, teofilin, kafein, flavonoide, polifenole, tanine, etarsko ulje i vitamin C.
Primena: Aktivni sastojci zelenog čaja pokazuju antioksidativno dejstvo pa povoljno deluju na kardiovaskularni i respiratorni sistem. Upotreba zelenog čaja se preporučuje kod povišenog nivoa holesterola u krvi, a usled diuretičnih svojstava aktivnih sastojaka, preporučuje se i za izmokravanje. Zeleni čaj, usled sadržaja kofeina, deluje osvežavajuće na centralni nervni sistem, pa se upotreba preporučuje kod umora i za poboljšanje koncentracije. Tradicionalno, zeleni čaj se koristi kao čaj za uživanje, za olakšanje varenja, za održanje željene telesne težine i kao preventiva mnogim bolestima.
Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih količina zelenog čaja.
Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Usled sadržaja tanina, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, stoga se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu filter kesicu zelenog čaja preliti šoljom (200ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 3-5 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja.
Pakovanje: 20 filter kesica
Milisav –
Prezadovoljan sam ovim cajom, gotovo da primjecujem razliku na svim zdrastvenim poljima, kao i svaki vas caj. Imam dva pitanja, posto sam citao negdje da zeleni caj kad se sprema preporucljivo je preliti vodom koja nije do kraja prokljucala, da li ako tako radim umanjujem kvalitet caja? I drugo pitanje koliko su zdrave filter vrecice posto mi stalno nesto iskace o njima, to jest jesu li vase iste kao u prodavnice filter kesice.
Veliki pozdrav.
Institut „Dr Josif Pančić“ –
Zavisno od namene zeleni čaj se može pripremati ključalom vodom ili prohlađenom vodom: ukoliko se koristi kao čaj za uživanje, za osveženje ili zbog antioksidacionih svojstava, preporučuje se prelivanje vrelom vodom (80-90°C) i čaj treba ocediti posle 3-5 minuta (prema ukusu) kako bi se izbegla ekstrakcija veće količine tanina, dok, ukoliko se čaj koristi kao sredstvo za zaustavljanje dijareje, ekstrakcija se vrši ključalom vodom i može trajati 15-30 minuta, radi maksimalne ekstrakcije tanina. Filter čajevi Instituta su 100% prirodni, ne sadrže mikroplastiku, veštačke boje i arome.