Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela rusomače

5.0 (1 review)

151.00 RSD (sa PDV)

Kao sredstvo za zaustavljanje jakog menstrualnog krvarenja, bolnih menstruacija, krvi u mokraći, proliva upale bešike i za izradu preparata za zaustavljanje krvarenja iz nosa.

Šifra proizvoda: 602078 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA RUSOMAČE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Capsella bursa-pastoris L. (Brassicaceae)
Opis: Koren je vretenast, stablo je uspravno, listovi su rozete na drškama, lancetasti, testerasto do prstasto usečeni. Listovi stabla su sedeći, prstasto deljeni, nazubljeni i osnovom obuhvataju stabljiku. Cvetovi su sitni, na drškama, skupljeni u grozdove sa belim kruničnim listićima. Plod je srcasto-trouglast. Kosmopolitska je vrsta, raste na poljima i pored puteva, u Evropi svuda osim krajnjeg severa.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Bursae pastoris herba)
Hemijski sastav: Herba rusomače sadrži flavonoide, do 1% biogenih amina, aminokiseline, peptide sa hemostiptičkim dejstvom, karotenoide, glukozinolate, vitamin K.
Upotreba: Kao sredstvo za zaustavljanje krvarenja, kod jakog menstrualnog krvarenja, bolnih menstruacija, krvi u mokraći, proliva upale bešike i za izradu preparata za zaustavljanje krvarenja iz nosa.
U narodnoj medicini se koristi: Kod poremećaja menstrualnog ciklusa – produženog, pojačanog i neredovnog krvarenja i kod premenstrualnog sindroma.
Ograničenja u upotrebi: Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Prekomerna upotreba može da utiče na terapiju hipo i hipertenzivima, terapiju kod poremećaja rada štitaste žlezde i da pojača dejstvo sedativa.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čaja preliti šoljom (200ml) klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata. Procediti i zasladiti po želji. Piti tri šolje čaja dnevno pre jela.

Rusomača ( Bursae pastoris herba ) ulazi u sastav čajne mešavine broj : 23

Pakovanje : 80g

1 recenzija za Čaj od nadzemnog dela rusomače

  1. Saša

    Malo se više bavim lekovitim biljem, takođe mnogi ne znaju da je Rusomača ili hoću neću odlična za zaustavljanje krvarenja kod unutrašnjih krvarenja hemoroida umesto skupih lekova ova biljka je spas, a pije se isto kao i svaki drugi čaj.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top