Skip to content
Akcija

Čaj od nadzemnog dela podubice

4.0 (1 review)

Original price was: 178.00 RSD.Current price is: 151.00 RSD. (sa PDV)

Kod bolesti jetre i žuči, bubrega, kao sredstvo za izazivanje apetita. Za spoljnu upotrebu koristi se za ispiranje kod čireva i gnojnih rana, kod hemoroida.

Šifra proizvoda: 602098 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA PODUBICE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Teucrium chamaedrys L. (Lamiaceae)
Opis: Listovi su rombično-jajasti do eliptični sa kratkom lisnom drškom, po obodu tupo nazubljeni. Cvetovi su ružičasti, ređe beli, po 2-6 skupljeni u pazuhu listova na vrhu stabljike, čine prividnu klasastu cvast. Raste u južnoj Evropi, Maloj Aziji, Kavkazu i svernoj Africi, na sušnim i osunčanim mestima, u hrastovim i borovim šumama na pretežno krečnjačkoj podlozi.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Chamedryos herba).
Hemijski sastav: Herba podubice sadrži do 12% tanina, luteolinske flavonoide, etarsko ulje, diterpene, iridoidne monoterpene i tragove alkaloida betainskog tipa.
U narodnoj medicini se koristi: Kod bolesti jetre i žuči, bubrega, kao sredstvo za izazivanje apetita. Za spoljnu upotrebu koristi se za ispiranje kod čireva i gnojnih rana, kod hemoroida.
Ograničenja u upotrebi: Kod osetljivih osoba može izazvati simptome nalik hepatitisu pa se ne preporučuje za samolečenje.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašiku podubice preliti šoljom (200ml) ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta pa procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja pre jela.

Podubica (Chamaedryos herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 3, 13, 17

Pakovanje: 80g

1 recenzija za Čaj od nadzemnog dela podubice

  1. Meri Niko

    Cula sam da ovaj caj u kombinaciji sa kantarionom leci eserihiju koli. Kad probam javicu

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top