Skip to content

Čaj od ploda domaće brusnice

5.0 (4 reviews)

863.00 RSD (sa PDV)

Koristi se kod akutnih dečijih proliva, za jačanje imuniteta i kao jak antioksidans. Zajedno sa listom brusnice odličan je uroantiseptik i preporučuje se kod infekcija mokraćnih kanala.

Opis

ČAJ OD PLODA DOMAĆE BRUSNICE – Moć bilja

Vitis ideae fructus

 Upotreba: Plod je blagi adstrigens i anti-diaroik, bogat vitaminom C. Može se  koristiti u terapiji nespecifičnih, akutnih dečijih proliva. Prijatan je i osvežavajući čaj, koji se može piti tokom cele godine za jačanje imuniteta i kao jak antioksidans. Zajedno sa listom brusnice odličan je uroantiseptik i preporučuje se kod infekcija mokraćnih kanala.

Način pripreme: Jednu do dve kafene kašičice usitnjenog ploda preliti sa 250 ml hladne vode i ostaviti da odstoji najmanje sat do dva ( može i preko noći) zagrejati do ključanja, sud poklopiti, ostaviti da stoji 3-5 minuta. Procediti i piti.

Pakovanje: 50g

4 recenzije za Čaj od ploda domaće brusnice

 1. Ivana

  Da li ga smeju dojilje piti?

 2. Anonimni

  Postovani,kada ce caj biti dostupan? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za sada nemamo pouzdane informacije o tome kada će čaj biti ponovo u prodaji. Stranice se redovno ažuriraju tako da će informacija o dostupnusti biti postavljena kada čaj budemo ponovo imali na zalihama, stoga preporučujemo da povremeno proverite stranicu.

 3. Mirjana

  Poštovani,

  Da li čaj od ploda brusnice smem povremeno da dajem ćerkici koja trenutno ima 16 meseci? Volimo čajeve ali joj nisam do sada davala ništa osim komorača, nane i kamilice.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Sušeni plodovi brusnice se koriste i u ishrani, tako da možete kćerkici dati povremeno čaj. Za pripremu jedne šolje čaja je dovoljna jedna kafena kašičica sušenih plodova.

 4. Mira

  Poštovani, da li je čaj od ploda i lista brusnice bezbedan u trudnoći? Ako nije, koji čaj preporučujete protiv Ešerihije tokom trudnoće?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Tokom trudnoće, po preporuci lekara, čajeve od ploda i lista brusnice možete koristiti do postizanja sterilnog nalaza urino-kulture. Osim ovih čajeva, kod urinarnih infekcija preporučujemo Čajnu mešavinu kod bakterija u mokraći za decu i trudnice.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top