Skip to content

Čaj od nadzemnog dela vidove trave

5.0 (3 reviews)

1,175.00 RSD (sa PDV)

Preporučuje se za spoljnu upotrebu, kao sredstvo za ispiranje kod infekcija nosne duplje i očiju (kod konjunktivitisa) kao i za ispiranje kod čmička.

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA VIDOVE TRAVE  –  Moć bilja

Sastav:  
Herba vidove trave (Euphrasiae  herba)

Osobine: Herba vidove trave sadrži tanine, flavonoide (apigenin, luteolin, qvercetin), iridoide, polifenole i organske kiseline (kafenu i hlorogensku).
Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA VIDOVE TRAVE svojim antisptičnim, adstringentnim i protivupalnim efektom deluju umirujuće na iritiranu sluzokožu oka, nosne šupljine, usta i grla.

Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA VIDOVE TRAVE preporučuje se : za spoljnu upotrebu, kao sredstvo za ispiranje kod  infekcija nosne duplje i očiju (kod konjunktivitisa) kao i za ispiranje kod čmička.
Spoljna upotreba: Jednu kafenu kašičicu nadzemnog dela vidove trave (1-2 gr) dela preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 min. Procediti kroz nekoliko slojeva sterilne gaze i kada se prohladi koristiti za ispiranja i tri puta dnevno.

Pakovanje: 50 g

3 recenzije za Čaj od nadzemnog dela vidove trave

 1. Katarina

  Postovani, da li biljka sa nazivom Anagallis arvensis, koju isto nazivaju vidovcica, moze da se koristi za ispiranje ociju?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana Katarina, navedena biljka od lekovitih sstojaka sadrži saponine, gorke supstance, tnine i salicilnu kiselinu, što bi moglo delovati iritirajuće na sluzokožu oka, tako da se tradicionalno ne koristi za ispiranje očiju. U savremeno doba se njeni ekstrakti koriste za spoljnu upotrebu kod dekubitusa, a nekada se koristila kod bolesti disajnuh organa za iskašljavanje, kao diuretik i sredstvo za zarastanje rana. Aktivni sastojci pokazuju i antifungalni efekat pa se njeni esktrakti koriste i kod gljivičnih infekcija.

 2. Ana Milinkovic

  Postovani,

  da li se ovaj caj takodje i pije?

  U opisu pise za spoljnu upotrebu

  • Institut Dr Josif Pancic

   Tradicionalno, i u narodnoj medicini, čaj se pre svega koristi za spoljnu upotrebu, kod konjunktivitisa, drugih upalnih procesa ili infekcija oka. Za unutrašnju upotrebu se može koristiti kod kašlja, bronhitisa i za jačanje imuniteta.

 3. Čaj od nadzemnog dela vidove trave

  Postovanje,hoce li biti skoro caja po imenu
  Čaj od nadzemnog dela vidove trave
  Hvala unapred

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top