Skip to content
Akcija Nema na stanju!

Čaj od nadzemnog dela majorana

5.0 (1 review)

235.00 RSD (sa PDV)

Aktivni sastojci majorana deluju antimikrobno; antiviralno; insekticidno; povoljno deluju na ublažavanje grčeva; olakšanje varenja, eliminaciju gasova i olakšavanje izmokravanja.

Nema na stanju!

Šifra proizvoda: 602231 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD NADZEMNOG DELA MAJORANA – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Origanum majorana L. (Lamiaceae)
Opis: Stabljika je uspravna, četvorougaona, sa dosta bočnih grana. Listovi su naspramni, eliptično jajasti, donji nešto izduženiji. Cela biljka je obrasla dlakama. Cvetovi su petočlani, sitni, sakupljeni u cvasti na vrhu grančica. Čitava biljka je aromatična. Raste u severnoj Africi, južnoj i zapadnoj Aziji i Meditranu, kao višegodišnji polužbun, a u ostalim krajevima se gaji.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen nadzemni deo biljke (Majoranae herba).
Hemijski sastav: Herba majorana sadrži do 3% etarskog ulja, flavonoide, arbutin i derivate hidrohinona, kafenu i rozmaricinsku kiselinu, polisaharide, triterpene.
Upotreba: Aktivni sastojci majorana deluju antimikrobno ; antiviralno ;  insekticidno ; povoljno deluju na ublažavanje grčeva ; olakšanje varenja, eliminaciju gasova i olakšavanje izmokravanja.
Takođe se koristi: U narodnoj medicini kod prehlada, kijavice, za poboljšanje varenja, kod bolesti jetre i žuči, za povećanje lučenja mleka, za jačanje, kod klimakteričnih tegoba.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu herbe majorana preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 5 minuta, procediti. Piti 1-2 šolje čaja u toku dana.

Pakovanje: 100g

1 recenzija za Čaj od nadzemnog dela majorana

  1. Nevena I. (potvrđen vlasnik)

    pred kijavicu pijem sa ekstraktom timijana. mislim da olakšava

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top