Skip to content
Akcija

Čaj od korena vodopije

5.0 (1 review)

Original price was: 206.00 RSD.Current price is: 175.00 RSD. (sa PDV)

Koren blago pospešuje lučenje žuči. Kao gorko sredstvo koristi se za poboljšanje apetita, za bolje varenje, za jačanje želuca, za obilnije lučenje žuči i mokraće.

Šifra proizvoda: 605048 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

ČAJ OD KORENA VODOPIJE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Cichorium intybus L. (Asteracae)
Opis: Višegodišnja zeljasta biljka sa mlečnim sokom. Koren je vretenast, čvrst, spolja taman, iznutra gotovo beo. Stabljika uspravna, uglasta, vrlo tvrda, u gornjem delu razgranata. Listovi prosti, spiralno raspoređeni, prizemni sa lisnom drškom, na gornjem delu stabla sedeći. Cvetovi svetloplavi, lepi i upadljivi, jezičasti, udruženi u pojedinačne ili udružene cvasti prečnika oko 3cm.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen koren (Cichorii radix), ređe nadzemni deo biljke u cvetu (Cichorii herba) ili samo cvet (Cichorii flos).
Hemijski sastav: Koren cikorije sadrži preko 40% inulina, tanine, pektine, mlečni sok.
Upotreba: Koren blago pospešuje lučenje žuči. Kao gorko sredstvo koristi se za poboljšanje apetita, za bolje  varenje, za jačanje želuca, za obilnije lučenje žuči i mokraće…
Koristi se i: Ispržen i samleven koren oplemenjene cikorije sa krupnim, mesnatim korenom bogatim inulinom, koristi se i kao zamena za kafu – cigura.
Ograničenja u upotrebi: Savetuje se oprez kod pacijenata sa kamenom u žuči. Ne sme se koristiti kod alergije na cikoriju ili druge biljke koje pripadaju familiji Asteraceae.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kašičicu usitnjenog korena vodopije preliti sa oko 200 ml ključale vode i posle 5-10 minuta procediti. Piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.
Kafenu kašiku herbe vodopije preliti sa 200ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 15 minuta. Procediti i piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja pola sata pre jela.

Vodopija (Cichorii radix) ulazi u sastav čajne mešavine broj: 13

Pakovanje: 80g

1 recenzija za Čaj od korena vodopije

  1. Rada Spasic

    U mojoj kuci hleba moze da nestane, ali caja od vodopije ne.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top