Skip to content

Čaj od korena jagorčevine

Ocenjeno sa 0 od 5
(budite prvi sa ocenom)

611.00 RSD (sa PDV)

Koristi se za razređenje gustog bronhijalnog sekreta i olakšavanje iskašljavanja. U narodnoj medicini se koristi kod nervne uznemirenosti, straha, histerije i kod slabosti srca.

Šifra proizvoda: 605108 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

ČAJ OD KORENA JAGORČEVINE – Moć bilja

  • Latinski naziv i familija: Primula veris L. (Primulaceae).

Opis: Biljka je pokrivena žlezdastim dlakama sa crvenim glavicama. Listovi su jajasti, na naličju dlakavi, a cvetovi su na štitu na vrhu stabljike. Čašica je naduvena sa jajastim zubcima, cvetovi su tamnožuti sa skupljenim režnjevima krunice i pet crveno – žutih pega u ždrelu. Raste u srednjoj i južnoj Evropi i na Kavkazu, na sunčanim livadama i ispod svetlih žbunova u brdskim i planinskim krajevima.

Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen koren (Primulae radix) i cvet (Primulae flos).

Hemijski sastav: Koren jagorčevine sadrži 5-10% triterpenskih saponina, fenolne glikozide i hinone. Cvet sadrži do 2% saponozida, flavonoide, i enzime. Sveže mlado lišće jagorčevine je bogato vitaminom C.

Upotreba: Za razređenje gustog bronhijalnog sekreta i olakšavanje iskašljavanja.

U narodnoj medicini se koristi: Cvet kod nervne uznemirenosti, straha, histerije i kod slabosti srca.

Ograničenja u upotrebi: Kod osetljivih osoba može da izazove alergijske reakcije ili tegobe u organima za varenje.

Način pripreme i upotrebe čaja: Pola kafene kašike korena jagorčevine preliti sa 4 šolje hladne vode i zagrejati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta. Procediti i podeliti na četiri dela i piti zaslađeno medom na 2-3 sata.

Jagorčevina (Primulae radix) ulazi u sastav čajne mešavine broj: 32

Pakovanje: 80 g

Recenzije

Još nema komentara.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top