Skip to content

Čaj od cveta kamilice

5.0 (2 reviews)

311.00 RSD (sa PDV)

Korisno protiv grčeva, upala, kao antiseptik, za eliminisanje gasova, za umirenje. Za lečenje upala kože i sluzokože, ispiranje rana, opekotina i ekcema, za varenje, proliv, hemoroide.

Opis

ČAJ OD CVETA KAMILICE – Moć bilja

Latinski naziv i familija: Matricaria chamomilla L. (Asteraceae).
Opis: Aromatična biljka sa razgranatom stabljikom. Listovi su 2-3 puta perasto deljeni, glavice su pojedinačne na dugačkim drkšama. Involukrum je poluloptast. Osovina cvasti je kupasto izdužena, meka i šuplja. Središni cvetovi su žuti a obodni beli. Raste u srednjoj i južnoj Evropi, umerenim i suptropskim delovima Azije, po utrinama, pored puteva, oko naselja, po oranicama i gaji se.
Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen cvet (Chamomillae flos).
Hemijski sastav: Cvet kamilice sadrži flavonoide, do 2% etarskog ulja, seskviterpenske laktone, kumarine, aminokiseline, gorke sastojke, tanine, holin.
Upotreba: Za ublažavanje grčeva, upala, kao antiseptik, za eliminisanje gasova, za umirenje.
U narodnoj medicini se koristi: Za lečenje raznih zapaljenja kože i sluzokože, ispiranje rana, opekotina i ekcema, za olakšanje varenja, kod proliva, kod hemoroida, kod upale mlečne žlezde.
Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih doza preparata od kamilice.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Kod osoba alergičnih na neku od biljaka iz familije Asteraceae može doći do unakrsne alergijske reakcije. Velike doze mogu zbog prisustva kumarina da utiču na terapiju antikoagulansima.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku cveta kamilice preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Čaj procediti. Piti tri do četiri šolje čaja dnevno. Spoljašnja upotreba: Dve supene kašike cveta kamilice preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Čaj procediti i koristiti u vidu obloga ili za ispiranje, više puta dnevno.

Kamilica (Chamomillae flos) ulazi u sastav čajnih mešavina broj: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 20, 23, 27, 31, 41, 77

Pakovanje: 50g

 

2 recenzije za Čaj od cveta kamilice

 1. Stevan

  Odlican caj, preporuke

  • Institut Dr Josif Pancic

   najlepše Vam zahvaljujemo na komentaru, raduje nas što ste zadovoljni kvalitetom našeg čaja.

 2. DRAGAN BREŽANČIĆ

  OPUŠTA I DELUJE BLAGO NA UNUTRAŠNJE ORGANE,OD SKORA SAM POČEO DA GA PIJEM.

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top