Čaj kod upale vena i tromboflebitisa (Čaj broj 80)
536 RSD
Opis
ČAJ KOD UPALE VENA I TROMBOFLEBITISA – Moć bilja
Sastav:
Cvet gloga sa listom (Crataegi summitates)
Koren lincure (Gentianae radix)
Herba trobojne ljubičice (Violae tricoloris herba)
Herba ždraljike (Meliloti herba)
List koprive (Urticae folium)
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kardiotonične amine, oligomerne procijanidine, sekoiridoidne glikozide, salicilnu kiselinu i njene derivate violutozid, violaksantin, karotenoide, antocijane, lektine, kumarine, saponine, triterpene, flavonoide, tanine, sluzi, organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumovu, askorbinsku), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), ugljene hidrate i pektin.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod upale vena i tromboflebitisa povoljno deluju na tonus krvnih sudova i vensku cirkulaciju. Takođe, pokazuju i protivupalno dejstvo, deluju povoljno na viskozitet krvi i preventivno protiv patološkog zgrušavanja krvi.
Upotreba ČAJA KOD UPALE VENA I TROMBOFLEBITISA preporučuje se: kod problema sa venskom cirkulacijom, kod otoka i osećaja težine u nogama.
Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod upale vena i tromboflebitisa.
Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu supenu kašiku čajne mešavine preliti šoljom hladne vode (250 ml). Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 30 minuta. Procediti i piti 3 puta dnevno po šolju toplog, sveže pripremljenog čaja, pre jela.
Pakovanje: 100 g
Iris (potvrđen vlasnik) –
Dobar dan. Probala sam da pijem ovaj caj vise puta, medjutim toliko je gorak da izaziva mucninu do povracanja u svakom gutljaju. Spremila sam ga prema uputstvu sa pakovanja, ali posto ne mogu da ga konzumiram na ovaj nacin, zanima me da li bih mogla da ga razblazim dodatno vodom i da li to umanjuje lekovitost cajne doze? Da li postoji neki drugaciji nacin za konzumaciju? Hvala.
Institut Dr Josif Pancic –
Čaj možete razblažiti vodom, ili eventualno, malo zasladiti.