Skip to content
Akcija

GLUKO MIX – mešavina biljnog čaja za normalni metabolizam glukoze (Čaj broj 1)

4.82 (11 reviews)

Original price was: 457.00 RSD.Current price is: 388.00 RSD. (sa PDV)

Povoljno deluje na funkcije pankreasa, na urinarni sistem kao i na perifernu cirkulaciju. Preporučuje se kao pomoćno sredstvo za regulisanje nivoa šećera u krvi.

Šifra proizvoda: 610011 Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

GLUKO MIX – mešavina biljnog čaja za normalni metabolizam glukoze – Moć bilja

Sastav:

Pasuljevina (Phaseoli legumen)
List breze (Betulae folium)
Herba borovnice (Myrtilli herba)
List crnog duda (Mori nigrae folium)
List masline (Olivae folium)
Herba pelena (Absinthii herba)
List koprive (Urticae folium)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži soli magana i hroma, lektine, flavonoide, karotenoide, leukoantocijane, sekoiridoidne heterozide,  tanine, saponine, organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumvu), slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), seskviterpenske laktone, arbutin, hidrohinon, poliacetilene, folnu kiselinu, adenin, asparaginsku kiselinu, etarska ulja (bogata tujonom i tujil-alkoholom) i vitamin C. Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav čaja za normalni metabolizam glukoze povoljno deluju na funkcije pankreasa, na urinarni sistem kao i na perifernu cirkulaciju.

Upotreba: GLUKO MIX – mešavine biljnog čaja za normalni metabolizam glukoze preporučuje se: kao pomoćno sredstvo za regulisanje nivoa šećera u krvi uz odgovarajuću terapiju i higijensko-dijetetski režim.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba čaja za normalni metabolizam glukoze.

Način pripreme i upotrebe čaja: Tri supene kašike čajne mešavine preliti sa 800 ml ključale vode, sud poklopiti, kuvati 10 minuta i procediti kad se čaj ohladi. Piti tri puta dnevno pre jela po 200 ml nezaslađenog čaja.

Pakovanje: 100 g

11 recenzija za GLUKO MIX – mešavina biljnog čaja za normalni metabolizam glukoze (Čaj broj 1)

 1. Joca

  Moze li, i kako se kombinuje sa cajem broj 92?

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Možete, samo pripremate ih odvojeno. Gluco Mix pijete pre obroka, a Candida Mix nezavisno od obroka.

 2. Tijana

  Da li dete od 13 godina sa insulinskom rezistencijom moze da koristi ovaj caj? Hvala!

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Aktivni sastojci lekovitog bilja Gluko Mix čajne mešavine doprinose sniženju nivoa glukoze u krvi tako da ga mogu koristiti i osobe sa insulinskom rezistencijom. Može da ga koristi i dete od 13 godina.

 3. Gordana

  Suplementi vitamina i minerala, ako se koriste, istovremeno uz ovaj caj, koju pauzu izmedu treba napraviti?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Pri paralelnoj upotrebi suplemenata, dovoljno je 15 minuta pauze iumežu uzimanja suplemenata i čaja.

 4. Pedja

  Postovan,
  da li ovaj caj (caj br 1) moze da se koristi zajedno sa cajem za regulisanje povisenog holesterola (caj br 101) i piti po datim uputstvima na kutiji? Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, oba čaja se mogu koristiti tokom istog vremenskog perioda, pri čemu je potrebno svaki čaj pripremiti posebno, shodno uputstvu za pripremu.

 5. Anja

  Poštovani,
  da li je ovaj caj sme da piju osobe sa insulinskom rezistencijom?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Aktivni sastojci lekovitog bilja doprinose sniženju nivoa glukoze u krvi tako da ga mogu koristiti i osobe sa insulinskom rezistencijom.

 6. Goran

  Poštovani,

  Da li čaj pomaže i kod problema sa varenjem povezanih s pankreasom? Odnosno, da li utiče na zdravlje i funkciju pankreasa u tom smislu i da li mogu da ga piju ljudi koji nemaju šećernu bolest?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina je pre svega namenjena za upotrebu kao pomoćno sredstvo za normalizovanje nivoa šećera u krvi ublaženje ostalih simptoma koji prate dijabetes. Obzirom da pankreas luči i enzime za varenje (osim endogene ima i egzogenu funciju) u slučaju poremećaja varenja hrane preporučujemo upotrebu Čajne mešavine za varenje i protiv nadimanja (broj 7), a kod ostalih poremećaja funkcije pankreasa Čajnu mešavinu kod upale pankreasa (broj 67).

 7. Svetlana

  Da li je potrebno praviti pauze u korišćenju čaja? Na primer posle iskorišćene kutije čaja da li je potrebno napraviti pauzu određeni period pre nego što se nastavi sa upotrebom čaja.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kada je u pitanju upotreba Čaja kod šećerne bolesti, preporuka je da se čaj koristi tokom tri meseca u kontinuitetu, uz redove kontrole nivoa šećera u krvi, potom možete pauzirati sa upotrebom ove mešavine mesec dana. Obzirom na najčešće hroničan tok bolesti, čajna mešavina se može koristiti naizmenično sa pojedinačnim čajevima, koje možete koristiti tokom pauze upotrebe mešavine, na primer: čajem od pasuljevine, korena ili lista koprive, čajem od lista borovnice ili čajem od lista crnog duda.

 8. Milica

  Da li caj moze da se koristi kod inzulinske rezistencije?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina može da se koristi i kod insulinske rezistencije.

 9. Sanja

  Čaj je za svaku preporuku. Mom ocu je mnogo varirao šećer tokom dana. Neki put je bio 2, a neki put dođe i do 20 (loše regulisan lekovima). Ovaj čaj, ukoliko se redovno pije, održava nivo šećera u granicama normale.

 10. pera

  Odlican,kao i vecina Vasih proizvoda

 11. Ljiljana

  Dijabetis sam dobila pre 9 god.kad sam operisala pankreas,di unazad godinu dana drzala sam pod kontrolom ga ,al sad mi stalno varira secer i nadam se da cu uspeti sa vasim cajem da ga regulisem jer ja verujem u lecenje narodnim medicunom ,kupujem ga odma

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top