skip to Main Content

Čaj calenedulae compositum (Čaj broj 98)

4.82 (50 reviews)

796 RSD

Šifra proizvoda: 610988 Kategorija: Oznaka:

Opis

ČAJ “CALENDULAE COMPOSITUM” – Moć bilja

Sastav:

Herba bele imele (Visci albi herba)
Herba rtanjskog čaja (Saturejae montanae herba)
Herba rastavića (Equiseti herba)
Herba troskota (Polygonii avicularis herba)
Herba kantariona (Hyperici herba)
List koprive (Urticae folium)
List žalfije (Salviae folium)
Cvet nevena (Calendulae flos)
 

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži flavonoide, biflavonoide, karotenoide, ksantone, kalendulin, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), saponozide (kalendulozid), tanine, sluzi, triterpene , slobodne amine (acetilholin, betain, holin, histamin, serotonin), amino kiseline (GABA), proteine, polipeptide, fenilpropane, etarska (bogata tujonom, cineolom i kamforom), organske kiseline (oksalnu, mravlju, silicijumovu), derivate cimetne kiseline, kumarine, poliacetilene, lektine, lignane i polisaharide.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine “Calendulae compositum” pokazuju antiseptično, antibakterijsko, antiviralno, imunostimulišuće i protivupalno dejstvo, povoljno deluju na zaustavljanje krvarenja i zaceljenje rana, a pojedini sastojci pokazuju citostatički i antitumorski efekat.

Upotreba ČAJA “CALENDULAE COMPOSITUM” preporučuje se: kod pada imuniteta, kod cista i benignih tumora, kao pomoć pri oporavku posle dugotrajnih, iscrpljujućih bolesti i posle hemioterapije. Takođe, može se koristiti kao pomoćno sredstvo za tretman viralnih i retroviralnih infekcija.

Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čajne mešavine „Calendulae compositum“.

 Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži herbu kantariona čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam određenih lekova, preporučujemo da se o upotrebi Čaja „Calendulae compositum“ uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa jednim litrom hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 1 sat. Čaj procediti i pripremljenu količinu popiti u toku dana.

 

Pakovanje: 250 g

50 recenzija za Čaj calenedulae compositum (Čaj broj 98)

 1. Snezana

  Kakvi su rezultati caja kod enometricnih cista na jajnicima ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Mnoge korisnice čajne mešavine su zadovoljne postignutim rezultatima, međutim ima i onih kod kojih upotreba čaja nije dovela do poboljšanja, rezultati su individualni i zavise od opšteg stanja zdravlja određene osobe.

 2. Aleksandar

  Postovani, Da li mozete da mi odgovorite da li ovaj caj moze da mi pomogne za vodenu cistu na bubregu i cistama na plucima?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čajne mešavine se preporučuje kod prisustva cista, bez obzira u kom organu se nalaze. Kod mnogih korisnika upotreba čajne mešavine je dovela do poboljšanja, mada ima i onih kod kojih upotreba nije dovela do željenih rezultata.

 3. Ana Simić (potvrđen vlasnik)

  Poštovani,
  Da li ovaj čaj mogu da koriste žene koje su lečene od hormonski zavisnog tumora dojke i koje su na hormonskoj terapiji (uzimaju Nolvadex)?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina uz ostalo lekovito bilje, sadrži i kantarion. Prema pratećoj dokumentaciji priloženoj uz monografiju o kantarionu Evropske Medicinske Agencije, mogućnost interakcije sa hormonskom terapijom postoji ukoliko se uporedo koriste proizvodi od standardizovanih ekstrakata kantariona sa definisanim sadržajem aktivnih jedinjenja, koji je nekoliko desetina puta viši nego što se nalazi u jednoj šolji monokomopnentnog čaja, dok interakcije pri upotrebi monokomponentnog čaja i lekova nisu zabeležene. Obzirom da je u čajnoj mešavini, herba kantariona samo jedan od sastojaka, i da je zastupljena u manjem procentu, istovremena upotreba uz terapiju ne bi trebalo da dovede do interakcija, međutim, ta mogućnost se ne može sasvim isključiti, obzirom na moguće razlike u odvijanju metaboličkih procesa kod svake osobe. Iz tog razloga bismo preporučili da se odluka o upotrebi čajne mešavine donese uz konsultaciju sa onkologom koji je najbolje upućen u stanje zdravlja osobe koja je na terapiji Nolvadex-om.

 4. Aleksa

  Poštovani da li može uz ovaj čaj da se pije čaj Virak (Alchemilla vulgaris)?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj od virka možete piti uporedo sa Čajnom mešavinom „Calendulae compositum“.

 5. Ljiljana (potvrđen vlasnik)

  Da li čaj može da se pije uz kapi valerijane?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može piti uz Kapi valerijane.

 6. Dejan

  Poštovani, dijagnostifikovani su mi polipi i na želudcu i na debelom crevu. Hteo bih da krenem sa upotrebom ove mešavine, da li bi trebao još nešto od vaših proizvoda da uključim? Hvala najlepše.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Uz čajnu mešavinu možete koristiti u Kantarionovo ulje za unutrašnju upotrebu, a ukoliko usled polipa imate problema sa varenjem, možete, po potrebi, koristiti i odgovarajuću mešavinu: za varenje i protiv nadimanja, ili za lenja creva.

 7. Bojana (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, da li ovaj čaj pomaže kod zadebljanog endometrijuma ili preporučujete neki drugi?
  Unapred hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti i kod zadebljalog endometrijuma, tokom tri meseca u kontinuitetu, potom preporučujemo kontrolu kod ginekologa. Po potrebi, posle mesec dana pauze možete ponoviti tromesečni ciklus upotrebe čaja.

 8. Raško

  Poštovana/i, da li je ovaj čaj indikovan za korišćenje kod švanoma, benignog tumora živca mozga i tinitusa. Hvala puno.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti kod svih benignih i malignih tumora, tako da se može primenjivati i kod švanoma.

 9. Milanka

  Poštovani,
  Nakom operacije ostao mi je deo tumora na hipofizni dok je HP nalaz izvadjen Tu mase, benigno. Da li je dozvoljeno da pijem ovaj čaj zato sto se ostatak Tu prati.
  Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete koristiti kao pomoćno sredstvo i tokom praćenja tumora, prema uputstvu. Preporučujemo tri meseca upotrebe u kontinuitetu,potom mesec dana apauze, posle koje možete ponoviti trmesečni ciklus upotrebe čaja.

 10. Jelena (potvrđen vlasnik)

  Imam endometriozu i „cokoladnu“ cistu na jajniku. Da li ovaj caj povoljno utice na to ili imate i nesto drugo?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajnu mešavinu preporučujemo i kod endometrioze i prisustva cista na jajnicima. Možete čaj koristiti do tri meseca u kontinuitetu, potom preporučujemo kontrolu kod ginekologa. Posle mesec dana pauze, po potrebi, možete ponoviti tromesečni ciklus upotrebe čaja.

 11. Biljana (potvrđen vlasnik)

  Poštovani
  Kupila sam čaj zbog ciste na jetri
  Zanima me da li je bitno kada se čaj pije, pre jela, posle jela ?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete piti nezavisno od obroka, u vreme koje Vama najviše odgovara.

 12. Vladimir

  Poštovani,

  Može li da se pije ovaj čaj sa mešavinom za ulcerozni kolitis, mešavina br. 63,hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj može da se koristi uz Čajnu mešavinu kod ulceroznog kolitisa.

 13. Tamara

  Da li caj pomaze kod vodene ciste na jajniku?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čajne mešavine se preporučuje i kod vodene ciste na jajniku, a povratne informacije od žena koje su ga koristile za taj problem su pozitivne.

 14. Rade

  Nakon 2,5 meseca korišcenja ove mesavine nestala mi je pseudocista na pankreasu .

 15. Milos

  Postovani,
  Moj otac imam vestacki srcani zalizak i pije Farin za antikoagulantnu terapiju.Da li moze da pije caj Calenedulae compositum uporedo sa Farinom?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obzirom da čajna mešavina sadrži kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam antikoagulanasa, moguće je da bi rizik upotrebe bio mnogo veći od koristi, to može proceniti samo lekar koji prati vašeg oca i koji je najbolje upućen u stanje njegovog zdravlja. Umesto ovog čaja, za jačanje imuniteta Vaš otac može koristiti Čajnu mešavinu Imuno-mix.

 16. Majče87

  Poštovani,
  Koji vas čaj je najslicniji ovom, u smislu da deluje na sličan način, jer Caledulae compositum ne smem da uzimam jer sadrzi kantarion (pijem lekove koji ne smeju da se kombinuju sa kantarionom)? Treba mi za lečenje hroničnog cervicitisa i ranice na grliću materice

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kod hroničnog cervicitisa i ranice na grliću materice možete koristiti Čaj za ispiranje i intimnu negu žene za vaginalna ispiranja i Neven vagitorije koje povoljno deluju na epitelizaciju vaginalne sluzokože.

 17. Marija

  Poštovani, da li je okej spremati čaj tako što se prelije vrelom vodom i ostavi sat vremena da odstoji?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Preporučujemo da čaj pripremite prema uputstvu sa ambalaže.

 18. Tamara Filipovic

  Pijem trenutno ovaj čaj, pa me zanima da li može da pomogne i kod lečenja ureaplazme, ili mora da se uzima baš onaj za bakterije u mokraći? Pošto bi mi bilo mnogo oba da pijem u isto vreme. Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj je pre svega namenjen jačanju imuniteta, a kod prisustva ureaplazme možete uz ovaj čaj dodatno koristiti Palisept kapsule, prvih 5 dana 3×2 kapsule dnevno, potom nastavite 3×1 kapsulu do postizanja negativnog nalaza na prisustvo bakterije.

 19. Anja

  Poštovani,
  da li je bezbedno provoditi terapiju ovim čajem istovremeno sa terapijom vašiom čajnom mešavinom protiv dijabetesa?
  Zahvaljujem

  • Institut Dr Josif Pancic

   Obe čajne mešavine možete koristiti tokom istog vremenskog perioda.

 20. Danilo

  Poštovani,
  Da li se ovaj čaj može koristiti kod polipa na žučnoj kesi?
  Hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se preporučuje kod cističnih promena i polipa na bilo kom organu, i može se koristiti i kod polipa na žučnoj kesi.

 21. Milica

  Da li ja mogu da dodam kantarion, zalfiju i rtanjski. Posto vec pijem neven, belu imenu, troskot i rastavic ? Narucila sam od Vas ove cajeve sto pijem, trenutno sada zbog ciste na jajniku koja nije vodena.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Naravno, možete dodati čajeve i napraviti sami mešavinu.

 22. Jovana (potvrđen vlasnik)

  Postovani,
  da li ovaj caj deluje i povoljno na ciste na stitnoj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čaja se preporučuje kod prisustva cističnih promena, nezavisno od toga koji organ je zahvaćen, tako da se može koristiti i kod cista na štitastoj žlezdi.

 23. Jovana Milovanović (potvrđen vlasnik)

  Postovani, pijem caj vec par dana i odlican je. Zanima me kada ce opet biti dostupan online?
  Da li postoji mesavina u Vasoj apoteci u Beogradu. Pozdrav.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajnu mešavinu trenutno nemamo u prodaji ni u Apotekam u Beogradu i Pančevu. Stranice se redovno ažuriraju, tako da se informacija o dostupnosti proizvoda automatski menja čim proizvoda ima na stanju. Nažalost, još nemamo pouzdane informacije kada će ga ponovo biti u prodaji, stoga preporučujemo da povremeno proverite stranicu.

 24. Jovana

  Narucila sam vas caj, imam fibroadenome i ciste u obe dojke, da li smem da ga pijem jer sam procitala da pojedini sastojci imaju citostaticki efekat, a lekari mi ne preporucuju nista sa citostatickim dejstvom? Da li to uopste pomaze kod fibroadenoma?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Upotreba čajne mešavine preporučuje se kod prisustva cista, bez obzira na toji koji organ je zahvaćen cističnim promenama. Povratne informacije od žena koje su koristile čajnu mešavinu kod fibroadenoma su pozitivne. Preporučujemo da konačnu odluku o upotrebi čajne mešavine donesete uz saglasnost Vašeg lekara koji je najbolje upućen u stanje Vašeg zdravlja.

 25. Ivana

  Da li se ovaj čaj može piti ukoliko postoji polip na materici?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina se može koristiti kod polipa i cista na materici.

 26. Ana

  Smem li da pijem ovaj čaj sa 75 mg aspirina i 3 mg bromazepama dnevno?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina sadrži i kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam lekova. Iako je kantarion zastupljen u malom procentu, interakcije sa lekovima ne mogu se u potpunosti isključiti, stoga preporučujemo da odluku o upotrebi čaja uz redovnu terapiju donesete u dogovoru sa lekarem koji će najbolje proceniti odnos korisi i rizika istovremene upotrebe čaja i medikamentozne terapije.

 27. Boja

  Da li je ovaj caj efikasan kod polipa u zucnoj kesi

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina se može koristiti kod polipa u žučnoj kesi.

 28. Ivana Kovačić (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, da li ovaj čaj može da se pije u kombinaciji sa kapima od ruse?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj može da se pije uz Kapi ruse.

 29. Marija

  Poštovani,
  Da li se ovaj čaj pije i kod ciste na bubregu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se koristi i kod cista na bubregu.

 30. Anonimni

  Savrsena biljna mesavina caja, veoma povoljno deluje. Postojece ciste nestale. 😊
  Kvalitetan san, dobro raspolozenje. Savrsen zivot! Hvala! 🙏 ❤

 31. Dragan

  Kada će biti u ponudi čaj?

 32. Vladimir

  Poštovani, kada će čaj ponovo biti na stanju?

 33. Dragan

  Pitanje? Da li se može koristiti i da li deluje na ciste na jetri? Može li se naručiti? Hvala.

 34. Katarina

  Da li se can preporucuje za benigne ciste na dojkama? Imam policisticne jajnike, ciklusi su se credili poste trudnoca, ali se pojavila cista u dolci.

  Hvala,
  Kaca

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina se koristi i kod benignih cista na dojkama.

 35. Jasmina

  Poštovani, zamolila bih Vas za informaciju da li smem da pijem čaj u toku ciklusa? U opisu stoji da zaustavlja krvarenje, pa se bojim da ne napravim veću štetu nego korist.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina se može koristiti i tokom menstrualnog ciklusa.

 36. Ivana

  Da li ovaj čaj mogu da piju trudnice? Htela bih da ga narucim jer imam polip u zucnoj kesi. Pozdrav

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina nije namenjena za upotrebu tokom trudnoće i dojenja.

 37. Jelena

  Poštovani, da li je moguće naručiti ovaj čaj? Srdačan pozdrav, Jelena

 38. Katarina

  Postovani,
  Imam pitanje, vidim da caj sadrzi histamine? Koliko je to kontraindikovano as alergijama koje se javljaju na polen?
  Srdacan pozdrav!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kada su u pitanju alergije na polen, generalno se savetuje oprez u upotrebi čajeva koji sadrže nadzemne delove lekovitih biljaka, obzirom da je verovatnoća da sadrže polen veoma velika. Histamin je neurotransmiter koji, osim u imunom odgovoru, učestvuje u brojnim fiziološkim procesima u organizmu (u regulisanju budnog stanja i spavanja, regulisanju lučenja želudačnog soka, regulisanju mikrocirkulacije).

 39. Nina

  Postovani,

  Da li se caj trenutno moze naci u vasoj apoteci?

  Srdacan pozdrav.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Trenutno u apotekama imamo Čajnu mešavinu „Calendulae compositum“ samo u pakovanju u 100g.

 40. Ana Šundić (potvrđen vlasnik)

  Upravo kupila… Koliko dugo treba piti ovaj čaj? A zatim da li sledi pauza?
  Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete piti do tri meseca u kontinuitetu, potom preporučujemo mesec dana pauze.

 41. Ivana (potvrđen vlasnik)

  Poštovani, da li čaj pomaže kod mioma u materici,odnosno da li se oni smanjuju konzumiranjem čaja? Hvala

 42. Zvonko

  Jel je neko uspeo da eliminise vodenu cistu na jetri sa ovim cajem? Hvala!

 43. Nevena

  Postovani, imam jednu dilemu. Dobila sam preporuku da pijem ovaj caj kao pomoc za regulisanje neredovnih menstruacija i problema sa policisticnim jajnicima. Posto vidim da se nigde ne navodi da ovaj caj moze biti od pmoci u takvim slucajevima, da li me mozete savetovati da li da krecem sa pijenjem ovog caja ili biste mi preporucili neki drugi? Hvala!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana, Čajna mešavina „Calendulae compositum“ preporučuje se kod prisustva cista kao i policističnih jajnika. Ukoliko su policistični jajnici uzrok poremećaja ciklusa, čaj može pomoći da se menstruacije regulišu.

 44. Ivana

  Moram da kažem da mi je ovaj čaj kao neko otkriće. Nisam verovala da je tako dobar, nezgodno je samo prvih nekoliko puta dok se pije, posle je ukus super!

 45. Barbara Cvejanov (potvrđen vlasnik)

  Zanima me da li može da se pije zasađen?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana,
   kako bi aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav čajne mešavine doprineli jačanju imuniteta preporuka je da se čaj „Calendulae compositum“ pije nezaslađen. Preporučena doza je 1 litar dnevno – 4 šolje od po 250ml. Ukoliko biste svaku šolju čaja zasladili sa 1-2 kafene kašičice šećera, svakoga dana biste uneli dodatnih 20-40g šećera, što svakako opterećuje pankreas i utiče na lučenje inslulina.
   Srdačan pozdrav,

 46. Marija

  Postovanje,zanima me da li vasi cajevi imaju isto delovanje ako se slade medom?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Poštovana,
   Kod pojedinih čajeva ili čajnih mešavina je navedeno da se mogu zasladiti medom, i u tom slučaju nema ograničenja. Međutim, većina naših čajeva namenjena je kao pomoć kod određenih zdravstvenih tegoba ili kao podrška prirodnim fiziološkim procesima, stoga preporučujemo da se koriste nezaslađeni. Čajeve namenjene za regulisanje varenja ne treba sladiti, naročito ne one koji se piju pre jela.
   Srdačan pozdrav,

 47. JelaRJ

  Da li mi može neko odgovoriti da li je imao probleme sa želucem dok je pio čaj? Pijem čaj oko dve nedelje i od prvog dana imam strašne bolove u želucu. Prvo nisam sumnjala na čaj, posle sam ustanovila da je od njega.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Do sada nam korisnici nisu prijavili simptome koje opisujete tokom upotrebe čajne mešavine. Lekovito bilje koje ulazi u sastav čaja je blagog dejstva i ne bi trebalo da izazove neželjene efekte. Mogućnost specifične, individualne reakcje, naravno, uvek postoji, stoga preporučujemo da sa upotrebom čaja pauzirate nedelju dana i pratite simptome. Ukoliko bolovi u želucu opstaju i posle prekida upotrebe čaja, potrebno je da se obratite lekaru. Posle pauze možete ponoviti upotrebu čaja.

 48. Irena

  Pila sam ovaj čaj u dva navrata pre više godina, oba puta zbog ciste na desnom jajniku. Izuzetno je delotvoran i oba puta je cista nestala u roku od 40 dana koliko mi je dr rekla da ga pijem.

 49. Jelica (potvrđen vlasnik)

  Odlican caj! Jako prijatnog ukusa. Vrlo delotvoran.

 50. Sabina

  Odličan čaj!!!

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back To Top