Skip to content
Akcija

RELAX MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja (Čaj broj 2)

4.87 (31 reviews)

415.00 RSD (sa PDV)

Upotreba čaja preporučuje se osobama izloženim svakodnevnom stresu, kod nervoze, napetosti i kod povremenih poremećaja sna.

Šifra proizvoda: 610021 Kategorija: Oznake: , , , , , ,

Opis

RELAX MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja – Moć bilja

Sastav:
Koren valerijane (Valerianae radix)
List pitome nane (Menthae piperitae folium)
List matičnjaka (Melissae folium)
Herba hajdučke trave (Millefolii herba)
Šišarice hmelja (Lupuli strobuli)
Cvet lipe (Tiliae flos)

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži iridoidne monoterpene – valepotrijate, triterpene, seskviterpenske ketone i kiseline, sterole, cijanogene glikozide, leukoanocijanidine, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, flavonoide, tanine, skrob, etarska ulja (bogata proazulenom i mentolom), organske kiseline i šećere.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav RELAX MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja deluju opuštajuće i blago umirujuće na nervni sistem kao i na uspostavljanje prirodnog ritma u slučaju poremećaja sna. Takođe, aktivni sastojci ove čajne mešavine povoljno deluju na ublažavanje grčeva i olakšanje varenja, kao i na ublažavanje bolova, a povoljno deluju i na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.

Upotreba: RELAX MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja preporučuje se osobama izloženim svakodnevnom stresu, kod nervoze, napetosti i kod povremenih poremećaja sna. Blagotvorno deluje kod uznemirenosti, straha i duševne napetosti.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba RELAX MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Aktivni sastojci prisutni u lekovitom bilju koje ulazi u sastav ove čajne mešavine mogu uticati na metabolizam određenih lekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi RELAX MIX – mešavine biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja uz redovnu medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarom ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čaja preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Piti tri puta dnevno po 200 ml čaja posle jela.

Pakovanje: 100 g

31 recenzija za RELAX MIX – mešavina biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja (Čaj broj 2)

 1. VANJA

  Dobar dan. Moja cerka pije lek Lamictal *lamotrigin*, medjutim ima problem sa nesanicom, koju ovaj lek pravi.
  Da li bi ona smela da koristi pod mojim nadzorom , majka, pola soljice za pocetak, predlozen je melatonin, ali sam saznala od dr. da on kod epilepsije ne sme da se koristi, moze istu da izazove.
  Pozdrav.

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   Čajna mešavina RELAX MIX u svom sastavu ima i koren valerijane čiji aktivni sastojci bi mogli uticati na efekte leka koji koristite. Zbog toga vam savetujemo da se konsultujete sa lekarom koji će najbolje proceniti odnos koristi i rizika istovremene upotrebe leka i čaja, a prema opštem stanju zdravlja vaše kćerke.

 2. Biljka

  Postovanje, sme li se piti ovaj caj ako se piju lekovi za gastritis ( Gastropradol, gastrperidon)? Hvala najlepse!

  • Institut „Dr Josif Pančić“

   RELAX MIX – mešavinu biljnog čaja za očuvanje mentalnog zdravlja možete da pijete iako pijete lekove za gastritis.

 3. Mirjana

  Postovani, koliko dugo bez prekida moze da se pije ovaj čaj? Hvala unapred

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti do postizanja poboljšanja stanja, tokom 4-6 nedelja u kontinuitetu. Međutim, ukoliko posle 2-3 nedelje redovne upotrebe ne dođe ni do kakvog poboljšanja ili se simptomi pogoršaju, upotrebu čaja treba prekinuti i obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije.

 4. Nikola

  Poštovani,

  Da li se ovaj caj moze piti i uz vase kapi za spavanje, i ako da, kako biste preporucili razmak izmedju uzimanja caja i preparata?

  Srdačan pozdrav,
  Nikola

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, čaj se može koristiti paralelno sa Kapima za spavanje. čaj se obično koristi tokom dana, a ukoliko imate problem da zaspite, kapi možete dodati u čaj i popiti pola sata pre spavanja.

 5. Milica

  Pozdrav. Veoma vam je dobar sajt. Moje pitanje je da li mogu da koristim ovaj lek uz Zalastu?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Najlepše Vam zahvaljujemo na komentaru i veoma nas raduje što ste zadovoljni našim sajtom. Čajna mešavina sadrži i koren valerijane čiji aktivni sastojci bi mogli uticati na efekte leka koji koristite. Stoga se savetuje konsultacija sa lekarem, ukoliko nameravate da paralelno koristite i čaj, obzirom da lekar najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od istovremene upotrebe, prema Vašem opštem stanju zdravlja i toku bolesti.

 6. Anonimni

  Poštovani,
  Da li se ovaj čaj može kombinovati uz Vaš čaj za želudac?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Da, čaj se može kombinovati sa čajnom mešavinom za želudac.

 7. Maja

  Poštovani da li je dozvoljeno davanje čaja i u kojoj dozi, deci uzrasta 3 i po godine?
  Preporuka decijeg psihijatra da moze caj za umirenje

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za većinu biljaka koje ulaze u sastav čajne mešavine, u monografijama Evropske Medicinske Agencije se ne preporučuje upotreba kod dece mlađe od 12 godina iz razloga nedostatka pouzdanih podataka o bezbednosti upotrebe (što znači da nema podataka o štetnosti, kao ni o neškodljivosti primene) tako da je upotreba moguća samo po savetu lekara. Ukoliko Vam je lekar preporučio ovu čajnu mešavinu za dete, možete je pripremati na sledeći način:
   ravnu kafenu kašičicu čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procediti, pa zasladiti medom. Detetu u toku dana možete dati 2 šolje ovako pripremljenog čaja.

 8. Ana

  Poštovani,
  da li je moguće uzimati ovaj čaj u toku terapije lekovima Anafranil i Risar?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina sadrži koren valerijane čiji bi aktivni sastojci pri paralelnoj upotrebi lekova koji sadrže risperidon i klomipramin mogli dovesi do potenciranja neželjenih efekata, stoga bismo preporučili da se o upotrebi čaja uz redovnu terapiju posavetujete sa lekarem koji najbolje poznaje Vaše stanje zdravlja i najbolje može proceniti odnos koristi i rizika od paralelne upotrebe.

 9. Ruzica

  Pozdrav,

  Da li se caj može piti uz lek tensec ? Hvala

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim podacima, istovremena upotreba čajne mešavine i navedenog leka ne bi trablo da dovede do negativnih intereakcija. Mogućnost nespecifičnog reagovanja uvek postoji, stoga je potrebno pratiti stanje.

 10. Mara

  Postovani, da li se ovaj caj moze kombinovati sa kapima na bazi valerijane?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti uz Kapi od valerijane.

 11. Vladimir

  Da li caj moze da se upotrebljava uporeda sa domacim kantarionovim uljem ( jedna kasika ujutru )

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj i kantarionovo ulje se mogu koristiti tokom istog vremenskog perioda.

 12. Anonimni

  Postovanje,
  da li ovaj caj moze da se konzumira uz lek prilinda 5mg?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema za sada dostupnim podacima, aktivni sastojci koje ulaze u sastav čaja ne bi trebalo da utiču na dejstvo leka.

 13. Tijana

  Postovani,

  da li se čaj može piti uz terapiju telmikor 40mg, concor cor 1,25 mg I lercanil 10mg, uz upotrebu bromazepama od 3 mg uglavnom uveče?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Kada su u pitaanju lekovi koje koristite za tretman hipertenzije, za prema za sada dostupnim podacima, istovremena upotreba čaja ne bi trebalo da ima uticaja na njihovu efikasnost. Međutim, kada je u pitanju bromazepam, istovremena upotreba proizvoda na bazi valerijane (koju sadrži i ova čajna mešavina), mogla bi da dovede do potenciranja pratećih efekata lekova u vidu vroglavice, konfuzije i otežane koncentracije. Stoga bismo preporučuili da se o upotrebi čaja uz terapiju bromazepamom posavetujete sa lekarem koji najbolje može oceniti odnos koristi i rizika od njihove istovremene upotrebe.

 14. Ana

  Poštovani,
  Da li se čaj pripremljen ujutro može konzumirati i kasnije u toku dana ali je neophodno pripremiti ga tri puta dnevno, neposredno pre svake upotrebe?
  Hvala unapred.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj možete pripremiti i ujutru za ceo dan, ali je svakako bolje ukoliko ga pripremite pre upotrebe.

 15. Zabjelo

  Dobar dan. Smije li ovaj caj piti dijete od 5 godina? I kako se priprema za njega?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za većinu biljaka koje ulaze u sastav ove mešavine ne postoje podaci o bezbednosti upotrebe u dečjem uzrastu, stoga upotrebu ne bismo preporučili petogodišnjem detetu. Deci se za umirenje obično preporučuju čaj od cveta kamilice ili lista matičnjaka, za pripremu se koristi jedna kafena kašičica seckanog sušenog bilja, ovu količinu treba preliti sa 250ml ključale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta i procediti. Tokom dana detetu možete dati 1-2 šolje čaja.

 16. Tanja

  Poštovanje, zanima me da li je moguce koristiti ovaj caj, ukoliko se uzima redovna terapija euthyrox?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim podacima interakcije između lekovitog bilja koje ulazi u sastav čajne mešavine i levotiroksina nisu zabeležene, stoga bi se upotreba čaja tokom primene redovne terapije mogla smatrati bezbednom.

 17. Andrea

  Postovanje,

  Da li postoji neki caj Ili kapi za umirenje koje bih mogla da koristim u ranoj trudnoci? Hvala na odgovoru.

  Srdacan pozdrav,

  • Institut Dr Josif Pancic

   Za većinu lekovitih biljaka koje imaju umirujuće dejstvo u monografijama Evropske Medicinske Agencije se navodi ograničenje za upotrebu iz razloga nedostatka pouzdanih podataka o bezbednosti tokom trudnoće. Činjenica je da takođe za većinu ne postoje ni pouzdani podaci o štetnosti upotrebe tokom trudnoće, ali je svakako trudnoća posebno stanje i generalna preporuka je da se, posebno tokom prvog trimestra, svaka odluka o upotrebi pomoćnih sredstava donese uz saglasnost ginekologa. Kapi sadrže određen procenat alkohola, pa se i iz tog razloga njihova upotreba tokom trudnoće ne savetuje. Kada su u pitanju čajevi, blago umirujuće dejstvo pokazuju cvet kamilice ili list matičnjaka koji se koriste i u ishrani kao čajevi za uživanje, stoga biste ih mogli koristiti za umirenje ukoliko je sa upotrebom Vaš saglasan ginekolog.

 18. Božana Tomić (potvrđen vlasnik)

  Poštovana, poštovani,
  Koristim terapiju Marevan tbl. 3 mg do življenjsko.
  Da li neka od navedenih biljaka utiče na koagulacije krvi.
  Najlepša Vam hvala.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema do sada dostupnim informacijama, inerakcije između biljaka koje ulaze u sastav čajne mešavine i leka koji koristite nisu zabeležene.

 19. Slađana

  Poštovanje,
  Da li mogu da pijem ovaj čaj uz Liriku (2×75 mg) i Latu (10 mg)?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Prema za sada dostupnim podacima, istovremena upotreba proizvoda na bazi valerijane (koju sadrži i ova čajna mešavina) i lekova koje koristite, mogla bi da dovede do potenciranja pratećih efekata lekova u vidu vroglavice, konfuzije i otežane koncentracije. Preporučuili bismo da se o upotrebi čaja uz redovnu terapiju posavetujete sa lekarem koji najbolje može oceniti odnos koristi i rizika od njihove istovremene upotrebe.

 20. Bo (potvrđen vlasnik)

  Poštovanje,
  da li mogu da pijem ovaj čaj uz propisan Rivotril?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina sadrži koren valerijane i šišarice hmelja čiji aktivni sastojci, kod osetljivih osoba, mogu potencirati neželjena dejstva leka kao što su osećaj vrtoglavice, ošamućenosti, konfuzije i pad koncentracije, a takođe mogu potencirati pospanost, stoga bismo Vam preporučili da se o istovremenoj upotrebi čaja i leka posavetujete sa lekarem koji je najbolje upućen u stanje Vašeg zdravlja i može proceniti odnos koristi i rizika od istovremene upotrebe.

 21. Nenad

  Koliko najranije nakon prestanka upotrebe bromazepama sme da se krene sa ovim čajem. Da li je dovoljan jedan dan da prođe bez leka, pa onda krenuti samo čajem.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Sa upotrebom čaja možete početi po prekidu upotrebe leka, dovoljan je jedan dan pauze.

 22. Sofija

  Postovani, pijem glukofaz od 750mg, da li mogu da koristim ovu cajnu mesavinu? Pozdrav!

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajnu mešavinu možete koristiti uz redovnu terapiju.

 23. Marija

  Poštovani,
  Zanima me da li postoji rok trajanja nakon otvaranja mešavine čaja?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Rok upotrebe čajne mešavine je štampan na ambalaži, i važi nezavisno od vremena kada ste otvorili pakovanje.

 24. Sanja

  Da li čaj može da pije dečak od 17 godina?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Dečak od 17 godina može da koristi čajnu mešavinu, međutim, potrebno je pažljivo pratiti stanje i ukoliko do ublaženja tegoba i poboljšanja stanja ne dođe posle 2-3 nedelje upotrebe, neophodno je obratiti se lekaru radi odgovarajuće dijagnostike i terapije.

 25. Slavica

  postovani ja pijem lekove za stitnu zlezdu,hiperaktivna je da li ovaj caj moye uticati da lekovi nemaju dejstvo a koristila bih jer sam nervozna i imam problem sa spavanjem

  • Institut Dr Josif Pancic

   Molimo Vas da navedete koje sve lekove koristitie kako bismo Vam mogli dati precizan odgovor.

 26. Biljana

  Postovani, da li se caj moze piti uz lekove za srce-beta blokatore i lek za razredjivanje krvi.

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj se može koristiti uz terapiju lekovima s tim da između uzimanja lekova i čaja napravite 2 sata pauze.

 27. Branka

  Postovani, pojavio mi se pre par dana u vecernjim satima visok gornji pritisak oko 160. Preko dana mi je nizak, bude oko 105. Preporucili su mi da uzmem nesto za smirenje kako bi se pritisak stabilizovao. Od lekova trenutno pijem concor-4 dana i eutiroksin za stitnu zlezdu-vec 3 meseca. Imala sam pre 20 dana izuzetno stresan dogadjaj, smrt majke. Da li mi preporucujete ovaj caj?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajnu mešavinu možete koristiti uz terapiju koju koristite. U slučaju potrebe možete dodatno koristiti Kapi za umirenje, s tim da između upotrebe kapi i lekova napravite bar 2 sata pauze.

 28. Marina

  Poštovani,
  Da li se ovaj čaj moze dati i deci od 9 godina?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čajna mešavina nije namenjena deci. Detetu starom 9 godina možete dati čaj pripremljen od jednakih delova cveta kamilice, lista matičnjaka i cveta lipe. Za pripremu jedne šolje čaja, jednu kafenu kašičicu mešavine prelijte šoljom ključale vode, ostavite da odstoji pola sata i procedite. Detetu možete dati 2-3 šolje čaja dnevno.

 29. Marko

  Mogu li ovaj caj da koristim zajedno sa vasim kapima za smirenje i kako se koriste ta 2 proizvoda vasa?

  • Institut Dr Josif Pancic

   Čaj može da se koristi istovremeno kada i Kapi za umirenje. Kapi možete dodati u čaj radi jačeg dejstva, ili ih koristiti tokom dana, kada ste van kuće i niste u mogućnosti da pripremite čaj.

 30. Mirka

  Svako veče šolja 2 sata pre spavanja i konačno spavam kako treba. Tačnije odmah utonem u san .

 31. Amela

  Dobar dan ja zivim u America I Volila bi da kupim ovaj caj ima Jaku nerovozu u zelcu uznemirim se puno udari mi uglavu od straha i pocne da se trees ako mi mozete javiti gdje we moze kupiti . Hvala unaprijed 😊5

Leave a customer review

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top